Avslører taktikken for å stoppe Ustjugov

CANMORE (NRK): Norge har lagt en plan for hvordan de ta fra Sergej Ustjugov seieren i Ski Tour Canada. Og ikke er den hemmelig, heller.

Canmore

HAR EN PLAN: Petter Northug (i midten) og Emil Iversen (t.h.) satser på hjelp fra norske spesialsprintere for å få slått ut Sergej Ustjugov i kvartfinalen i tirsdagens sprint.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Først en russer. Så to nordmenn. Petter Northug er 22,7 sekunder bak. Emil Iversen ett minutt og 12 sekunder bak. Martin Johnsrud Sundby er også på et slags skuddhold, to minutter og seks sekunder bak Sergej Ustjugov.

Fire etapper er unnagjort. Fire etapper gjenstår av Ski Tour Canada.

– Vi må prøve å spille ham ut og være litt smart på hvordan vi skal gjøre det. Vi har lagt en liten plan, sier Martin Johnsrud Sundby.

Det første premisset for Norges plan er åpenbart: Å få sammenlagtvinneren til slutt er overordnet enkeltutøveres muligheter til å vinne etapper.

Skel kjempes ut

Landslagstrener Trond Nystad bekrefter overfor NRK at Petter Northug, Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby nå går for seg selv. De andre norske løperne kan få i oppgave å hjelpe disse tre.

Norge har også begynt å diskutere hvordan dette kan gjøres i praksis de to neste etappene, den klassiske sprinten tirsdag og 30 kilometer fellesstart med skibytte onsdag.

– I sprinten må vi prøve å kjempe ham ut i kvartfinalen, sier Emil Iversen.

Det betyr at løpere som Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh kan bli bedt av sjefen om å velge sammen kvartfinale som Ustjugov, i håp om å slå ham ut.

– Ukloke valg

Sundby letter også på sløret om hva som er planen på tremila onsdag.

– Ustjugov er heit på grøten nå, og hvis han gjør to ukloke valg på tremila, så tror jeg vi har klart å spille ham ut. Så det blir vår jobb å gjøre det.

– Hvordan?

– Jeg tror så lenge han har mange røde rundt seg, så blir han stressa. Så det blir om å gjøre å pakke ham inn og sørge for at han angriper for fullt for bonusene underveis. Når man gjøre det på 14-1500 meter, så kommer man ikke til mål, smiler Sundby.

Martin Johnsrud Sundby

KOMMER BAKFRA: Martin Johnsrud Sundby glefser fra dypet om Sergej Ustjugov går i den norske fella de neste dagene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Northug: – Umulig

Petter Northug nikker anerkjennende til lagkameratenes taktikktanker. Men han er langt fra overbevist om at det er nok. Snarere tvert imot.

– Jeg tror det er umulig å sette ut Ustjugov. Han er i så god form at ei sånn løype kommer han seg fram, og han kommer til å vise styrke igjen. Jeg tror Ustjugov er i finalen igjen i sprint, og da må vi andre være det også, konstaterer han.

Han påpeker at også russeren har gode folk rundt seg.

– Vi får se Norge mot Russland. Det er to bjørner mot hverandre i toppen, så får vi se om den russiske bjørnen eller den norske bjørnen viser seg sterkest, sier Petter Northug.

Siste nytt

 • Hovland forbedret egen rekord

  Norges golfstjerne Viktor Hovland fortsetter storspillet i PGA-turneringen. Fredag gikk han sin 19. strake runde på touren under 70 slag da det ble en ny 69-runde for nordmannen. Dermed forbedret han sin egen historiske rekord fra gårsdagen med en runde. Bob Estes, som hadde den forrige rekorden på 17 runder, gratulerte Hovland på Twitter på følgende måte i dag: – Han er en stor spiller allerede og karrieren hans har bare såvidt begynt, skriver han.

  Nordmannen ligger for øvrig nå på delt 11.-plass i PGA-turneringen i Jeju Island i Sør-Korea.

  Viktor Hovland
  Foto: Bradley Collyer / AP
 • Nok et tap for Zuccarellos lag

  Den tredje bortekampen for Minnesota Wild i Canada endte med et nytt tap. Denne gangen mot Montréal Canadiens. 4-0 ble sluttresultatet.

  Wild åpnet positivt i Canada med seier mot Ottawa Senators 2-0 mandag, men det ble tap 2-4 for Toronto Leafs onsdag.

  Mats Zuccarello har ikke vært med på lagets tre bortekamper i Canada denne uken på grunn av en skade «i underkroppen».

  NHL: Minnesota Wild at Montreal Canadiens
  Foto: Eric Bolte / Reuters
 • Tre Rosseli-assist i Frölunda-seier

  Mats Rosseli Olsen sto for tre assist da Frölunda slet seg til 6-5-seier etter forlengning mot tabelljumbo Växjö i ishockeyserien SHL torsdag. Nordmannen var nest sist på pucken både ved 2-1 og 3-2, og han fikk assist også på 4-3-målet.

  Mats Rosseli Olsen
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal