Hopp til innhold

Telegraph: Premier League starter igjen 8. juni

Premier League-klubbene skal ha fått en plan for oppstart. Planen innebærer blant annet 34.000 koronatester.

FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Everton

PÅ VEI MOT LIGATITTELEN: Liverpool leder Premier League suverent, og vil nå angivelig få sjansen til å dra tittelen i land.

Foto: Phil Noble / Reuters

Ifølge den britiske avisen The Telegraph har Premier League-klubbene fått beskjed om at koronatiltakene myknes opp og at trening trolig kan starte opp igjen fra 18. mai - og enda bedre for alle fotballsupportere:

At Premier League angivelig starter opp igjen 8. juni.

Ifølge avisen skal planene diskuteres med klubbene individuelt torsdag. Det er allerede kjent at det på en videokonferanse fredag skal tas stilling til om sesongen fortsetter.

Ole Gunnar Solskjær og Pogba

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kjemper for å komme blant topp fire som gir mulighet til mesterligaspill neste år.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Spillere og ledere må gjennom et omfattende testprogram, og det kan bli avlagt opp til 34.000 koronatester for PL-klubbene fra nå og til godt ut i juli, melder NTB.

Må trene med ansiktsbeskyttelse

Planen må godkjennes av myndighetene, men Premier League-planen skal angivelig basere seg på at britiske myndigheter neste uke kommer til å mykne såpass opp på retningslinjene at det vil bli mulig å starte opp igjen fotballsesongen.

Alt spill i ligaen, som er stappfull av verdensstjerner, har vært satt på vent siden midten av mars på grunn av koronapandemien.

Planen, ifølge Telegraph, er å teste Premier League-spillere for koronaviruset gjennom hele neste helg, med mål om å starte trening i mindre grupper mandag 11. mai.

Årsaken til at testingen først starter neste helg, er at myndighetenes nye retningslinjer først blir offentliggjort på en pressekonferanse torsdag til uka.

Det vil riktig nok være strenge smittevernregler når Premier League-stjernene starter å trene sammen igjen. I tillegg til vasking av alt treningsutstyr, alt fra GPS-vester til hjørneflagg, må spillerne til enhver tid bruke ansiktsmasker eller ansiktsbeskyttende utstyr.

NFF håper på eliteseriestart i juni

Samtidig som nyheten om det som virker som en gjenåpning av selveste Premier League kommer, håper Fotball-Norge på det samme. Fotballforbundet har lagt frem en plan med håp om eliteseriespill fra 15. juni.

Det er ventet en avgjørelse på det torsdag, når kulturminister Abid Raja holder pressekonferanse om nye retningslinjer for idretten kl. 16.

Starter testing av Braut Haaland og co

Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne skal koronatestes.

Foto: Thibault Camus / AP

I tysk fotball er første steg på veien mot gjenåpning av ligaen at spillerne på de to øverste nivåene skal testes for koronavirus fra og med 30. april. Det bekrefter den tyske ligaforeningen DFL, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fotballen i Tyskland er offisielt satt på pause til og med i dag (torsdag), men det foreligger ingen beslutning om når seriespillet kan gjenopptas. En slik avgjørelse vil heller ikke komme denne uken, ifølge statsminister Angela Merkels stabssjef Helge Braun.

Ødegaard må vente

I Spania må Martin Ødegaard innstille seg på nye dager i koronaisolering før han kan sjekke inn på treningsanlegget til Real Sociedad.

Kommende mandag ble for noen dager siden pekt ut som oppstart for forsiktig trening i La Liga.

Nå melder avisen Mundo Deportivo at det ikke blir noe av. Bakgrunnen er at spillere og trenere må gjennom to tester for å se om de er smittet av koronaviruset eller ikke. Dette tar tid å gjennomføre.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Pål Golberg

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Siste nytt

 • Southgate: Sterling blir involvert mot Frankrike

  Raheem Sterling er tilbake i Qatar og vil få en rolle i Englands VM-kvartfinale mot Frankrike lørdag, opplyste Englands landslagssjef Gareth Southgate.

  Sterling forlot VM-troppen etter at innbruddstyver hadde tatt seg inn i hjemmet hans. Fredag var han tilbake i Qatar.

  – Han vil bli involvert i morgen. Hva det blir til, må vi bestemme oss for, sa Gareth Southgate, ifølge Sky Sports.

  – Det er flott at han er tilbake med oss. Han ønsket å trene i dag. Normalt ville vi ikke gjort det når man har vært på en lang flyreise. Det var en lett økt, så det var ikke noe risiko i det, sa Southgate.

  Sterling har spilt to kamper for England i VM og scoret ett mål.

  England møter Frankrike klokken 20 lørdag. (NTB)

  WCup England Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Går til søksmål mot Carlsen – nå kan de møtes i VM

  Hans Niemann stiller i VM i lyn- og hurtigsjakk, som starter 26. desember i Almaty, Kasakhstan. Det kommer frem i deltagerlisten som ble publisert fredag.

  Både Magnus Carlsen og Niemanns navn står på listen.

  Niemann har saksøkt blant andre Carlsen for store skader på hans rykte og karriere, etter Carlsen kom med juksanklager mot Niemann i september.

  Han krever minst 100 millioner dollar. Summen tilsvarer 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

  Carlsen har nektet å spille mot Niemann, og nå kan de to altså møtes i VM. Med 34 runder er sjansen betydelig.

  Sist de møttes tapte nordmannen med vilje.

  – Dette blir utvilsomt et stort tema i romjula, som også kan avgjøre om Magnus klarer gull. Hvis de to møtes er spørsmålet om Magnus igjen taper med vilje – og dermed gir bort gullet. Svaret får vi neppe før de eventuelt sitter overfor hverandre, sier NRKs ekspert Torstein Bae.

  Lyn- og hurtigsjakk-VM spilles fra 26. til 30. desember. Turneringen sendes på NRK.

  Hans Niemann
  Foto: TIM VIZER / AFP
 • To strake for Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) har fått en kjempestart på verdenscupsesongen. Fredag fulgte han opp torsdagens triumf i storslalåm med en solid seier i slalåm for sittende.

  Saltvik Pedersen vant i St. Moritz i Sveits fredag med 1,93 sekunder ned til italienske René De Silvestro. Franskmannen Victor Pierrel ble nummer tre.

  Nordmannens argeste konkurrent i verdenscupen, Jeroen Kampschreur, kjørte ut i andre omgang.

  Saltvik Pedersen har regjert i alpinttoppen lenge. I fjor tok han hele fire gull i Paralympics i Beijing, og han tok tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer før det.

  Saltvik Pedersen på pallen.
  Foto: Norges Skiforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste