Hopp til innhold

Telegraph: Premier League starter igjen 8. juni

Premier League-klubbene skal ha fått en plan for oppstart. Planen innebærer blant annet 34.000 koronatester.

FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Everton

PÅ VEI MOT LIGATITTELEN: Liverpool leder Premier League suverent, og vil nå angivelig få sjansen til å dra tittelen i land.

Foto: Phil Noble / Reuters

Ifølge den britiske avisen The Telegraph har Premier League-klubbene fått beskjed om at koronatiltakene myknes opp og at trening trolig kan starte opp igjen fra 18. mai - og enda bedre for alle fotballsupportere:

At Premier League angivelig starter opp igjen 8. juni.

Ifølge avisen skal planene diskuteres med klubbene individuelt torsdag. Det er allerede kjent at det på en videokonferanse fredag skal tas stilling til om sesongen fortsetter.

Ole Gunnar Solskjær og Pogba

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kjemper for å komme blant topp fire som gir mulighet til mesterligaspill neste år.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Spillere og ledere må gjennom et omfattende testprogram, og det kan bli avlagt opp til 34.000 koronatester for PL-klubbene fra nå og til godt ut i juli, melder NTB.

Må trene med ansiktsbeskyttelse

Planen må godkjennes av myndighetene, men Premier League-planen skal angivelig basere seg på at britiske myndigheter neste uke kommer til å mykne såpass opp på retningslinjene at det vil bli mulig å starte opp igjen fotballsesongen.

Alt spill i ligaen, som er stappfull av verdensstjerner, har vært satt på vent siden midten av mars på grunn av koronapandemien.

Planen, ifølge Telegraph, er å teste Premier League-spillere for koronaviruset gjennom hele neste helg, med mål om å starte trening i mindre grupper mandag 11. mai.

Årsaken til at testingen først starter neste helg, er at myndighetenes nye retningslinjer først blir offentliggjort på en pressekonferanse torsdag til uka.

Det vil riktig nok være strenge smittevernregler når Premier League-stjernene starter å trene sammen igjen. I tillegg til vasking av alt treningsutstyr, alt fra GPS-vester til hjørneflagg, må spillerne til enhver tid bruke ansiktsmasker eller ansiktsbeskyttende utstyr.

NFF håper på eliteseriestart i juni

Samtidig som nyheten om det som virker som en gjenåpning av selveste Premier League kommer, håper Fotball-Norge på det samme. Fotballforbundet har lagt frem en plan med håp om eliteseriespill fra 15. juni.

Det er ventet en avgjørelse på det torsdag, når kulturminister Abid Raja holder pressekonferanse om nye retningslinjer for idretten kl. 16.

Starter testing av Braut Haaland og co

Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne skal koronatestes.

Foto: Thibault Camus / AP

I tysk fotball er første steg på veien mot gjenåpning av ligaen at spillerne på de to øverste nivåene skal testes for koronavirus fra og med 30. april. Det bekrefter den tyske ligaforeningen DFL, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fotballen i Tyskland er offisielt satt på pause til og med i dag (torsdag), men det foreligger ingen beslutning om når seriespillet kan gjenopptas. En slik avgjørelse vil heller ikke komme denne uken, ifølge statsminister Angela Merkels stabssjef Helge Braun.

Ødegaard må vente

I Spania må Martin Ødegaard innstille seg på nye dager i koronaisolering før han kan sjekke inn på treningsanlegget til Real Sociedad.

Kommende mandag ble for noen dager siden pekt ut som oppstart for forsiktig trening i La Liga.

Nå melder avisen Mundo Deportivo at det ikke blir noe av. Bakgrunnen er at spillere og trenere må gjennom to tester for å se om de er smittet av koronaviruset eller ikke. Dette tar tid å gjennomføre.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal