Hopp til innhold

Telegraph: Premier League starter igjen 8. juni

Premier League-klubbene skal ha fått en plan for oppstart. Planen innebærer blant annet 34.000 koronatester.

FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Everton

PÅ VEI MOT LIGATITTELEN: Liverpool leder Premier League suverent, og vil nå angivelig få sjansen til å dra tittelen i land.

Foto: Phil Noble / Reuters

Ifølge den britiske avisen The Telegraph har Premier League-klubbene fått beskjed om at koronatiltakene myknes opp og at trening trolig kan starte opp igjen fra 18. mai - og enda bedre for alle fotballsupportere:

At Premier League angivelig starter opp igjen 8. juni.

Ifølge avisen skal planene diskuteres med klubbene individuelt torsdag. Det er allerede kjent at det på en videokonferanse fredag skal tas stilling til om sesongen fortsetter.

Ole Gunnar Solskjær og Pogba

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kjemper for å komme blant topp fire som gir mulighet til mesterligaspill neste år.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Spillere og ledere må gjennom et omfattende testprogram, og det kan bli avlagt opp til 34.000 koronatester for PL-klubbene fra nå og til godt ut i juli, melder NTB.

Må trene med ansiktsbeskyttelse

Planen må godkjennes av myndighetene, men Premier League-planen skal angivelig basere seg på at britiske myndigheter neste uke kommer til å mykne såpass opp på retningslinjene at det vil bli mulig å starte opp igjen fotballsesongen.

Alt spill i ligaen, som er stappfull av verdensstjerner, har vært satt på vent siden midten av mars på grunn av koronapandemien.

Planen, ifølge Telegraph, er å teste Premier League-spillere for koronaviruset gjennom hele neste helg, med mål om å starte trening i mindre grupper mandag 11. mai.

Årsaken til at testingen først starter neste helg, er at myndighetenes nye retningslinjer først blir offentliggjort på en pressekonferanse torsdag til uka.

Det vil riktig nok være strenge smittevernregler når Premier League-stjernene starter å trene sammen igjen. I tillegg til vasking av alt treningsutstyr, alt fra GPS-vester til hjørneflagg, må spillerne til enhver tid bruke ansiktsmasker eller ansiktsbeskyttende utstyr.

NFF håper på eliteseriestart i juni

Samtidig som nyheten om det som virker som en gjenåpning av selveste Premier League kommer, håper Fotball-Norge på det samme. Fotballforbundet har lagt frem en plan med håp om eliteseriespill fra 15. juni.

Det er ventet en avgjørelse på det torsdag, når kulturminister Abid Raja holder pressekonferanse om nye retningslinjer for idretten kl. 16.

Starter testing av Braut Haaland og co

Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne skal koronatestes.

Foto: Thibault Camus / AP

I tysk fotball er første steg på veien mot gjenåpning av ligaen at spillerne på de to øverste nivåene skal testes for koronavirus fra og med 30. april. Det bekrefter den tyske ligaforeningen DFL, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fotballen i Tyskland er offisielt satt på pause til og med i dag (torsdag), men det foreligger ingen beslutning om når seriespillet kan gjenopptas. En slik avgjørelse vil heller ikke komme denne uken, ifølge statsminister Angela Merkels stabssjef Helge Braun.

Ødegaard må vente

I Spania må Martin Ødegaard innstille seg på nye dager i koronaisolering før han kan sjekke inn på treningsanlegget til Real Sociedad.

Kommende mandag ble for noen dager siden pekt ut som oppstart for forsiktig trening i La Liga.

Nå melder avisen Mundo Deportivo at det ikke blir noe av. Bakgrunnen er at spillere og trenere må gjennom to tester for å se om de er smittet av koronaviruset eller ikke. Dette tar tid å gjennomføre.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal