Hopp til innhold

Avbrøt intervjuet i gledesrus: – Jeg kan ikke tro det

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Karoline Knotten (25) visste ikke at hun gikk i mål til en tredjeplass. Etterpå hadde hun bare lyst til å klemme alle.

JUBEL: Marte Olsbu Røiseland kommer bort for å gratulere Karoline Knotten med karrierens beste løp.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har lyst til å si at målet mitt denne sesongen er en topp 10-plassering, for jeg har vært i nærheten, sa Karoline Knotten til NRK like før avreise til Finland.

Det målet ble innfridd allerede i andre verdenscuprenn.

For selv om hun ble slått av både Hanna Öberg og Marte Olsbu Røiseland, var det Knotten som stod for dagens overraskelse.

– Det er et gjennombrudd og en sensasjon. Det er virkelig så fortjent, slår Andreas Stabrun Smith fast.

Karoline Knotten

SKJØNNER DET: Her går det opp for Karoline Knotten at hun har gått inn til en tredjeplass.

Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB

– Lyst til å klemme alle

For Knotten, som aldri har vært på pallen i et individuelt verdenscuprenn, skjøt to fulle hus og holdt god fart i sporet. I mål kapret hun tredjeplassen – 37,8 sekunder bak Öberg.

– Det er nå jeg skulle ønske det ikke var korona og sånn, for jeg har lyst til å klemme alle. Da jeg kom i mål spurte Ingrid om jeg var klar over at det kunne bli pallplass, og det var jeg ikke, forteller Knotten.

INNSPURT: Karoline Knotten overrasket stort da hun gikk for pallplass etter siste skyting.

– Karoline har jobbet veldig dedikert siden hun var 13 år, og har trent enorme mengder. Jeg har hele tiden hatt troa på at hun får igjen for all den jobben hun har lagt ned, og det gjør hun her i Finland, roser Ingrid Tandrevold.

Knotten ble beste norske kvinne også på normaldistansen, med en 20.-plass.

– Jeg følte meg ikke like bra som i går, for i dag var det litt is under. Jeg ble litt usikker og litt stressa da jeg skulle skyte, men jeg klarte å roe ned på standplass, sier Knotten, og hopper av glede idet Røiseland kommer bort midt i intervjuet.

– Jeg blir så glad. Jeg kan ikke helt tro det, sier Knotten.

– Det sterkeste laget

Røiseland forteller at hun trøblet under innskytinga, men at trenerhjelp før start hjalp henne å holde roen på standplass til tross for usikkerheten hun følte på.

– To jenter på pallen er vanvittig moro. Karoline har en lys og god fremtid foran seg. Hun har virkelig jobbet for dette, og det er så fortjent, sier 29-åringen, som var 23,9 sekunder bak Öberg.

– Dette er det sterkeste laget vi har hatt så lenge jeg har vært med, og det er helt rått av Karoline og ta pallen i dag, roser hun.

Emilie Kalkenberg gjorde også sitt beste verdenscupløp, med feilfri skyting og en 14.-plass. Tiril Eckhoff fikk derimot sprinten, som normaldistansen, spolert av tre bom på liggende. Hun ble nummer 43.

– Jeg prøvde å være offensiv, men jeg vet ikke helt hva jeg driver med på ligg. Jeg er skuffa, og det er veldig kjedelig. At jeg får ned fem på stående viser i hvert fall at jeg har noe inne. Jeg er litt utenfor, sier Eckhoff.

– Det er veldig rare omstendigheter, legger hun til.

Første sprintseier

Hanna Öberg leverte strålende, med to fulle hus og raskere fart enn Røiseland i sporet, vant hun klart.

– Det er et kanonløp av Hanna Öberg. Svenskene har hatt en veldig god helg her, med svært gode ski, sier Stabrun Smith.

– Jeg åpnet offensivt og fikk høre at jeg hadde en bra start, så det kjentes bra. Jeg følte meg trygg på standplass, og det kjennes deilig. Målet før sesongen har vært å vinne en sprint, så jeg er fornøyd, sier vinneren til NRK.

Eckhoff er imponert over Sverige, som i går hadde fem kvinner topp 11 og tre topp fem i dag.

– Det er helt vilt med Öberg. Marte er jo i kjempegod form, så de har tydeligvis gjort en veldig god jobb.

Johannes Thingnes Bø vant herresprinten, foran den svenske duoen Sebastian Samuelsson og Martin Ponsiluoma.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal