Aukland: – Dette har Northug kommet seirende ut av

Petter Northug har kommentert den nye avtalen på sin videoblogg. En avtale han kom soleklart best ut, ifølge NRKs nye ekspert.

Northug

SEIERHERRE: Petter Northug med gullmedaljen han tok på femmila i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Da er jeg veldig glad for at avtalen med skiforbundet er på plass, så jeg får gått verdenscup til vinteren. Ikke minste mesterskap i årene som kommer etterpå, sier Northug i blogginnlegget.

Skistjernen er for tiden i Val Senales, og i den korte hilsenen røper han også at at avtalen i dag løste seg er i tråd med det han har planlagt.

Fredrik Aukland

Fredrik Aukland mener det er Norges Skiforbund som har gitt mest for at avtalen med Northug skulle gå i orden.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det er verdenscup jeg har trent mot i sommer og høst, så jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg gleder meg til sesongstarten, som er like rundt hjørnet, sier han.

– Best avtale for Northug

Søndag kom beskjeden om at Northug og Skiforbundet er enige om en treårsavtale. Avtalen innebærer at Northug fortsatt kan representere sin sponsor Coop i perioder der han ikke går for landslaget.

Altså gjennom vår, sommer og tidlig høst. Det mener NRKs nye langrennsekspert, Fredrik Aukland viser at det er Skiforbundet som har måttet svelge de største kamelene.

– Nå har skiforbundet sammen med sponsorene funnet ut at det viktigste er at Petter Northug faktisk er på startstreken. Det er jeg veldig veldig glad for. Langrennssporten både nasjonal og internasjonalt trenger Petter Northug.

– Hva har Petter Northug ofret for å få dette til?

– Såvidt jeg forstår, overhodet ingenting. Dette er det Petter Northug som har kommet seirende ut av. Han har fått en langsiktig avtale og har har fått en bedre avtale enn han har hatt noengang før, mener Aukland.

Siste nytt

 • München vil ikke love tilskuere

  De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

  Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

  Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

  Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

  – Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

  Fotball-EM 2020
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Ikke sluttspill for kvinner i år

  For andre året på rad utgår kvinnenes sluttspill. Planen var først å spille grunnserie med de ti lagene i Toppserien, og deretter ha sluttspill.

  Det skulle da være en mesterskapsliga for de fire beste lagene, og en kvalifiseringsliga for de resterende lagene i Toppserien samt de to beste i 1. divisjon. Resten av lagene i 1. divisjon skulle møtes i en opprykksliga. Men pandemien gjør altså at det ikke blir sluttspill i år.

  – Det er en krevende sesong med kortere periode for spill. Klubbene var veldig samstemte i år på å vente til neste sesong, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.

  Toppserien skulle startet i mars, men nå planlegges det for seriestart 22. og 23. mai.

  – Det er veldig leit at vi ikke får gjennomført det nye formatet i år heller. Dette er en nyvinning vi knytter stor spenning til. Men slik situasjonen er nå har vi ikke noe valg. Vi ser uansett frem til en ny, spennende sesong i Europas jevneste liga, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

  Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Vålerenga.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal