Hopp til innhold

Aukland: – Dette har Northug kommet seirende ut av

Petter Northug har kommentert den nye avtalen på sin videoblogg. En avtale han kom soleklart best ut, ifølge NRKs nye ekspert.

Northug

SEIERHERRE: Petter Northug med gullmedaljen han tok på femmila i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Da er jeg veldig glad for at avtalen med skiforbundet er på plass, så jeg får gått verdenscup til vinteren. Ikke minste mesterskap i årene som kommer etterpå, sier Northug i blogginnlegget.

Skistjernen er for tiden i Val Senales, og i den korte hilsenen røper han også at at avtalen i dag løste seg er i tråd med det han har planlagt.

Fredrik Aukland

Fredrik Aukland mener det er Norges Skiforbund som har gitt mest for at avtalen med Northug skulle gå i orden.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det er verdenscup jeg har trent mot i sommer og høst, så jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg gleder meg til sesongstarten, som er like rundt hjørnet, sier han.

– Best avtale for Northug

Søndag kom beskjeden om at Northug og Skiforbundet er enige om en treårsavtale. Avtalen innebærer at Northug fortsatt kan representere sin sponsor Coop i perioder der han ikke går for landslaget.

Altså gjennom vår, sommer og tidlig høst. Det mener NRKs nye langrennsekspert, Fredrik Aukland viser at det er Skiforbundet som har måttet svelge de største kamelene.

– Nå har skiforbundet sammen med sponsorene funnet ut at det viktigste er at Petter Northug faktisk er på startstreken. Det er jeg veldig veldig glad for. Langrennssporten både nasjonal og internasjonalt trenger Petter Northug.

– Hva har Petter Northug ofret for å få dette til?

– Såvidt jeg forstår, overhodet ingenting. Dette er det Petter Northug som har kommet seirende ut av. Han har fått en langsiktig avtale og har har fått en bedre avtale enn han har hatt noengang før, mener Aukland.

Siste nytt

 • Turnsensasjonen (26) med spektakulært triks – blir oppkalt etter henne

  Simone Biles har nærmest blitt kjent for å flytte grensen for hva som er mulig i turnsporten. Nå har hun gjort det igjen.

  For natt til mandag norsk tid, i kvalifiseringen i turn-VM, klarte Biles å lande en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto. Det høstet hyllest i sosiale medier.

  – Du er helt utrolig, skriver alpinstjernen og landskvinne Mikaela Shiffrin på Instagram.

  Trikset er det ingen kvinner før henne som har klart å gjennomføre i et internasjonalt mesterskap. Dermed skriver 26-åringen seg nok en gang inn i historiebøkene.

  Og ikke bare det, for ettersom hun lykkes med gjennomføringen, blir nå øvelsen kalt opp etter henne. Men den kan ikke hete «The Biles» – det er det allerede en annen øvelse som heter.

  «The Biles II» blir den femte øvelsen som Biles får oppkalt etter seg. Historisk er det stort sett menn som har gjort denne øvelsen.

  Simone Biles ble første kvinne til å gjøre dette trikset i et internasjonalt mesterskap.
 • 13-åring med rekord – debuterte som proffspiller i USA

  Da'vian Kimbrough har satt ny rekord i USA som yngste fotballspiller på proffnivå. Han kom på banen i en alder av bare 13 år og vel sju måneder.

  Det skjedde for Sacramento Republic på andre nivå. 180 centimeter høye Kimbrough ble byttet inn etter 87 minutter i 2-0-seieren over Las Vegas Lights.

  Ifølge The Athletic kom han til Sacramentos akademi som 11-åring. Angriperen er tilgjengelig for landslagsspill både for USA og Mexico. Han har bøttet inn mål på yngrelag, ofte i kamper mot spillere to-tre år eldre enn ham selv.

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste