NRK Meny
Normal

Aukland: – Dette har Northug kommet seirende ut av

Petter Northug har kommentert den nye avtalen på sin videoblogg. En avtale han kom soleklart best ut, ifølge NRKs nye ekspert.

Northug

SEIERHERRE: Petter Northug med gullmedaljen han tok på femmila i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Da er jeg veldig glad for at avtalen med skiforbundet er på plass, så jeg får gått verdenscup til vinteren. Ikke minste mesterskap i årene som kommer etterpå, sier Northug i blogginnlegget.

Skistjernen er for tiden i Val Senales, og i den korte hilsenen røper han også at at avtalen i dag løste seg er i tråd med det han har planlagt.

Fredrik Aukland

Fredrik Aukland mener det er Norges Skiforbund som har gitt mest for at avtalen med Northug skulle gå i orden.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det er verdenscup jeg har trent mot i sommer og høst, så jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg gleder meg til sesongstarten, som er like rundt hjørnet, sier han.

– Best avtale for Northug

Søndag kom beskjeden om at Northug og Skiforbundet er enige om en treårsavtale. Avtalen innebærer at Northug fortsatt kan representere sin sponsor Coop i perioder der han ikke går for landslaget.

Altså gjennom vår, sommer og tidlig høst. Det mener NRKs nye langrennsekspert, Fredrik Aukland viser at det er Skiforbundet som har måttet svelge de største kamelene.

– Nå har skiforbundet sammen med sponsorene funnet ut at det viktigste er at Petter Northug faktisk er på startstreken. Det er jeg veldig veldig glad for. Langrennssporten både nasjonal og internasjonalt trenger Petter Northug.

– Hva har Petter Northug ofret for å få dette til?

– Såvidt jeg forstår, overhodet ingenting. Dette er det Petter Northug som har kommet seirende ut av. Han har fått en langsiktig avtale og har har fått en bedre avtale enn han har hatt noengang før, mener Aukland.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd