Hopp til innhold

Aukland: – Dette har Northug kommet seirende ut av

Petter Northug har kommentert den nye avtalen på sin videoblogg. En avtale han kom soleklart best ut, ifølge NRKs nye ekspert.

Northug

SEIERHERRE: Petter Northug med gullmedaljen han tok på femmila i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Da er jeg veldig glad for at avtalen med skiforbundet er på plass, så jeg får gått verdenscup til vinteren. Ikke minste mesterskap i årene som kommer etterpå, sier Northug i blogginnlegget.

Skistjernen er for tiden i Val Senales, og i den korte hilsenen røper han også at at avtalen i dag løste seg er i tråd med det han har planlagt.

Fredrik Aukland

Fredrik Aukland mener det er Norges Skiforbund som har gitt mest for at avtalen med Northug skulle gå i orden.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det er verdenscup jeg har trent mot i sommer og høst, så jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg gleder meg til sesongstarten, som er like rundt hjørnet, sier han.

– Best avtale for Northug

Søndag kom beskjeden om at Northug og Skiforbundet er enige om en treårsavtale. Avtalen innebærer at Northug fortsatt kan representere sin sponsor Coop i perioder der han ikke går for landslaget.

Altså gjennom vår, sommer og tidlig høst. Det mener NRKs nye langrennsekspert, Fredrik Aukland viser at det er Skiforbundet som har måttet svelge de største kamelene.

– Nå har skiforbundet sammen med sponsorene funnet ut at det viktigste er at Petter Northug faktisk er på startstreken. Det er jeg veldig veldig glad for. Langrennssporten både nasjonal og internasjonalt trenger Petter Northug.

– Hva har Petter Northug ofret for å få dette til?

– Såvidt jeg forstår, overhodet ingenting. Dette er det Petter Northug som har kommet seirende ut av. Han har fått en langsiktig avtale og har har fått en bedre avtale enn han har hatt noengang før, mener Aukland.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar slo Vålerenga etter straffethriller

  Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama.

  I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene.

  – Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2.

  Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i Hamar. (NTB)

  EHL 2023/2024: Lillehammer - Storhamar (2-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal