Hopp til innhold

Anders Aukland avgjorde Birkebeinerrennet med kjemperykk

Anders Aukland (40) forsøkte og forsøkte, og til slutt lyktes han. To kilometer før mål rykket han fra Eldar Rønning og vant Birkebeinerrennet for fjerde gang i karrieren.

Anders Aukland vant Birkebeinerrennet for fjerde gang. Se innspurten og intervjuet etter målgang her.

Aukland: - Det var tungt hele veien

– Det var kjempegøy. Det var utrolig tungt hele veien siden det kom så mye snø, så det var kjempeartig at jeg klarte å gå først i mål, sier Anders Aukland til NRK etter målgang.

I tett snødrev gikk årets Birkebeinerrenn av stabelen lørdag formiddag.

Mens de aller fleste mosjonistene fortsatt er ute i løypa, har eliteklassen gått i mål for lengst.

Espen Harald Bjerke rykket ved rundt 20 kilometer, og opparbeidet seg en solid luke på forfølgerne. Etter noen få kilometer fikk han selskap av Anders Aukland og Eldar Rønning. De tre gikk sammen store deler av løpet.

Kjemperykk avgjorde løpet

Både Aukland, Bjerke og Rønning forsøkte seg på smårykk mot slutten, men ingen lyktes med å riste av seg de andre.

Helt til Aukland satte inn kjempekreftene med rundt to kilometer igjen til mål.

Tønsberg-løperen staket fra begge forfølgerne, og kom alene inn på oppløpet. Til slutt kunne han juble for seier, 13 sekunder foran Eldar Rønning.

– Anders er rå på slutten i stakinga, og jeg hadde krampe i begge armene. Jeg klarte ikke å være med da han rykket på slutten - selv om jeg hadde bedre ski enn Anders. Han er sterk, sier Rønning.

Espen Harald Bjerke ble nummer tre, 24 sekunder bak Aukland.

Aukland vant Birkebeinerrennet også i fjor. I tillegg har han seire fra 2010 og 2006 i det tradisjonsrike turrennet.

VIDEO: Her rykker Anders Aukland fra Eldar Rønning

(artikkelen fortsetter under videoen)

Anders Aukland satt inn et rykk 2,1 km før mål. Det klarte ikke konkurrentene å svare på og Aukland vant Birkebeinererennet for fjerde gang.

VIDEO: Her avgjør Anders Aukland Birken

Jørgen Aukland staket til 4.-plass

Jørgen Aukland, som tok et dristig valg da han bestemte seg for å stake samtlige av de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer, endte på en meget sterk 4.-plass, 55 sekunder bak storebror Anders.

– For meg går det fortere å stake, så jeg er veldig fornøyd. Jeg var heldig med at det snødde, det gjorde at det ikke gikk så fort i teten, sier Jørgen Aukland etter løpet.

Vinnertiden til Anders Aukland ble 2.42.38,8.

– Jeg kommer til å fortsette å satse. Det har gått så bra i år at jeg kan ikke gi meg ennå, sier 40 år gamle Anders Aukland.

Suveren vinner i kvinneklassen

I kvinneklassen var Seraina Boner helt suveren. Den sveitsiske jenta tok tidlig kommandoen, og ledet med over to minutter på de nærmeste kvinnene ved halvgått løp.

Boner gikk i mål til tiden 3.09.12,9.

– Det var utrolig tungt. Det gikk sakte, og jeg hadde ikke spesielt gode ski. Man fikk ikke noe gratis, men det er deilig å vinne igjen, sier Boner.

Boner vant sitt tredje Birkebeinerrenn i karrieren.

– Jeg har deltatt tre ganger, og vunnet alle gangene. Det er utrolig, sier Boner til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal