Fjørtofts melding til skuffede Atalanta-spillere: – Vær stolte av dere selv

Skuffelsen var stor etter at Atalanta bare nesten klarte avansement til semifinale i mesterligaen onsdag kveld. «De nøytrale» fotballsupporterne heiet på Atalanta, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Atalanta sin målvakt Marco Sportiello etter tapet for PSG i kvartfinalen i mesterligaen.

SORG: Atalanta målvakt Marco Sportiello i sorg etter tapet for PSG.

Foto: David Ramos / David Ramos

Laster innhold, vennligst vent..

Kondolansemeldingene og reaksjonene var mange kort tid etter 1–2 tapet for PSG i kvartfinalen i mesterligaen onsdag kveld.

Byen Bergamo ble svært hardt rammet av koronaviruset i vinter, og en semifinaleplass til byens fotballhelter kunne blitt en gave til befolkningen.

Les også: Mesterligaens italienske underdog er mer målfarlig enn Liverpool og Barcelona.

Fotballekspert Jan Åge Fjørtoft tvitret om det tapende laget fremfor det seirende etter kampen.

Takk Atalanta for en fantastisk mesterliga-sesong. Viruset traff byen deres hardt og dere var alle nøytrales favoritt. Vær stolte av dere selv. Dere har inspirert en by, en region, et land og hele Europa, skrev Fjørtoft på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Da kampen var over kunne supportere av franske PSG pustet lettet ut, mens supportere av Atalanta sørget over at drømmen om avansement ble knust.

«Forrige gang jeg følte meg fysisk uvel etter en fotballkamp var i Istanbul i 2005. Atalanta, dere har gjort hele Italia og spesielt Bergamo stolte», skriver fotballekspert for kanalen ESPN, Matteo Bonetti på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Det gjør vondt

Og i natt uttrykte også Atalanta selv hvordan det er å våkne opp etter at drømmen om avansement til semifinale var knust.

«Det er tungt å våkne slik, plutselig. Det gjør vondt. Men minnene av en utrolig og ekstraordinær drøm forblir. Så blir også bevisstheten om at vi kan og vil drømme igjen».

Laster Twitter-innhold

Askeladden Atalanta

Det var ikke hvilken som helst bragd som glapp ut av hendene til Atalanta. Klubben kommer fra den lille byen Bergamo, som har cirka 120.000 innbyggere.

Klubben har allerede sjarmert en hel fotballverden med både 3.-plass i Serie A og kvartfinaleplass i mesterligaen, men nå stod pengemaskinen Paris Saint-Germain på motsatt banehalvdel.

– For å forstå forskjellen kan vi ikke bare se på ligatabellene i Italia og Frankrike. Atalanta har det 13. høyeste lønnsbudsjettet i Serie A, mens PSG er støttet av oljemilliarder fra Qatar. Bare det at Atalanta er ute i Europa, er en enorm prestasjon, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Rystet favorittene

Likevel var det altså Atalanta som kom best ut og tok ledelsen etter 26 minutter.

Chelsea-utlånte Mario Pasalic skrudde ballen rundt og forbi PSG-keeper Keylor Navas:

PSG, som sesong etter sesong har snublet i veien mot mesterligatittelen, stod overfor en mulig kjempeskrell.

Desperasjonen lå utenpå draktene etter hvert som sluttsignalet nærmet seg.

Fortvilte PSG-spillere tok seg til ansiktet etter hver misbrukte sjanse.

Neymar

BEKYMRET: Neymar kunne scoret både ett og to og tre mål mot Atalanta.

Foto: RAFAEL MARCHANTE / AFP

Angel di Maria (suspendert), Marco Verratti og Layvin Kurzawa var ikke med, og Kylian Mbappé måtte starte på benken etter å ha vært ute med skade.

Dermed hvilte mye av ansvaret på Neymar, og det var nettopp brasilianeren som gjorde forarbeidet da Marquinhos satte den forløsende utligningen like før slutt:

To minutter på overtid kom vinnermålet, og den dramatiske snuoperasjonen sørget altså for at PSG tar seg videre til semifinalen.

– Det var en vill kamp mot en tøff motstander. Vi hadde troen til siste slutt, sier matchvinner Choupo-Moting i et intervju vist på TV 2.

 • PSG møter RB Leipzig eller Atlético Madrid i semifinalen.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal