Astori funnet død: – En bra spiller, men et enda bedre menneske

Alle søndagens Serie A-kamper er avlyst etter at Fiorentina-kaptein Davide Astori ble funnet død på sitt hotellrom. Fotballmiljøet i Italia er preget av sorg og sjokk.

FUNNET DØD: Davide Astori ble funnet død søndag morgen. Her får han hjelp til å sette på kapteinsbindet mot Chievo for en uke siden.

Foto: Claudio Giovannini / AFP

Chelsea-sjef Antonio Conte slet med å holde tårene tilbake da han ble spurt om landsmannens bortgang i forkant av søndagens bortekamp mot Manchester City.

– Det er en tragedie. Denne nyheten traff meg hardt. Mine tanker går til hans familie og resten av laget, sier Conte til Sky.

– Sjokkerende og ufattelig. Jeg har ikke ord. Mine tanker går til familien og Davide Astoris venner, sier Francesco Totti til Romas Twitter-konto.

Funnet på hotellrommet

31 år gamle Astori ble funnet død på sitt hotellrom søndag morgen i forkant av Fiorentinas bortekamp mot Udinese.

Alarmen skal ha gått da Astori ikke møtte opp for å spise frokost. Kort tid senere ble hele Serie A-runden avlyst.

– Det meste tyder på at Davide døde av naturlige årsaker. Trolig på grunn av hjertestans. Og det er merkelig siden han er en profesjonell fotballspiller som testes reglemessig og aldri har fått påvist hjerteproblemer, sier legen Antonio De Nicolo ifølge italienske medier, som også skriver at Fiorentina-kapteinen trolig døde i søvne.

I SORG: Dette banneret henger på utsiden av Fiorentinas stadion.

Foto: Claudio Giovannini / AFP

For bare to uker siden ble Astori far for andre gang. Han spilte for Milan, Cagliari og Roma før han ble Fiorentina-spiller i august 2015.

Astori har 14 landskamper for Italia, og spilte blant annet i 2-0-seieren over Norge på Ullevaal i en VM-kvalifiseringskamp i 2014.

Den italienske fotballstjernen Andrea Pirlo er blant de mange som har uttrykt sorg i sosiale medier. Han skriver at han «savner ord» rundt det som har skjedd.

Hedres av Fotball-Italia

– En bra spiller, men et enda bedre menneske. Vi hadde så mange strider sammen i Cagliari og senere fant vi hverandre i Roma. Jeg kan ikke tro at dette er sant. Mine tanker går til hans familie. Hvil i fred, skriver Roma-spilleren Radja Nainggolan på Instagram.

Svenske Albin Ekdal spilte sammen med Astori i Cagliari i fire sesonger. Der ble de to gode venner.

– Dypt tragisk. Det var en utrolig stor sorg å våkne opp til. Det er så utrolig urettferdig. Jeg kommer til å savne ham. Davide var en varm og omtenksom person som alltid hjelp meg både på og utenfor banen. Han var litt eldre enn meg og ble en jeg så opp til, sier Ekdal til Expressen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Real Madrid overtok tabelltoppen

  Uten en skadd Martin Ødegaard tok Real Madrid en sikker 4-1-seier hjemme over bunnlaget Huesca i spansk La Liga lørdag.

  Martin Ødegaard ble rapportert i lett trening for Real Madrid fredag, men nordmannen er ikke kampklar ennå etter leggskaden som har plaget ham.

  Lagkameratene tok imidlertid lagets annen strake seier i La Liga og rykket opp i tabelltet lørdag.

  Real Madrid
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Aalesund med sesongens andre seier

  Etter ni strake tap, vant endelig Aalesund en kamp i eliteserien igjen lørdag.

  Laget hadde ikke vunnet siden juli, men borte mot Haugesund fikk de med seg tre poeng etter en drømmeskåring av Niklas Castro.

  Laget ligger fortsatt soleklart sist i serien. De har 14 poeng opp til trygg plass med syv kamper igjen å spille.

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Aalesund
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Strand Larsen på skåringslista

  Jørgen Strand Larsen teikna seg på skåringslista da Groningen vann 2-1 mot VVV-Venlo. Patrick Joosten sette inn det første og like etter pause sette nordmannen inn Groningen sitt andre. Det er 20-åringen sitt tredje mål i æresdivisjonen. Rett før slutt reduserte Georgios Giakoumakis for Venlo.

  Jørgen Strand Larsen i Groningens garderobe
  Foto: FC Groningen

Sendeplan

Kl. Program Kanal