Hopp til innhold

Arsenal vant FA-cupfinalen som hadde «alt»

Arsenal fikk sin etterlengtede triumf i en finale som bød på alt fra kontroversielle scoringer til røde kort. Men Arsene Wenger nøler stadig med å si om han fortsetter.

SOCCER-ENGLAND-ARS-CHE/FINAL

Aaron Ramsey ble matchvinner for Arsenal da han satte inn 2-1-scoringen. Her feirer han målet sitt.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi får se i løpet av uka, sa Arsene Wenger i et intervju vist på TV 2.

Han fikk da spørsmål om han fortsetter som manager for Arsenal, som lørdag fikk sin etterlengtede triumf og ikke minst et trofé da de slo Chelsea 2-1 i FA-cupfinalen.

FBL-ENG-FACUP-ARSENAL-CHELSEA

Arsenal-trener Wenger har vunnet flest FA-cupfinaler av alle i historien.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Wenger er historisk som den eneste som nå har vunnet syv FA-cupfinaler (på åtte forsøk), men denne gangen betydde det kanskje ekstra mye.

Wenger og Arsenal har måttet tåle kritikk for manglende triumfer, og deler av fansen har krevd managerens avgang.

Hva Wenger bestemmer seg for er altså usikkert, men Arsenal-fansen fikk uansett mye å glede seg over denne lørdagskvelden - og en del spesielle situasjoner å prate om.

– Dette er en cup hvor du må jobbe hardt for å vinne. Jeg er veldig stolt av spillerne og deres mentale kvaliteter. I dag ville vi styre spillet og være et kollektiv. Det greide vi, sier Wenger.

Kontroversiell scoring

Arsenal tok ledelsen bare fire minutter ut i kampen, og måten det skjedde på kommer til å bli diskutert.

Linjemannen vinket nemlig først for offside da Alexis Sanches satte ballen i målet, men hoveddommeren var ikke like sikker. Han gikk bort til linjemannen for å prate, med flere illsinte Chelsea-spillere på slep.

Etter et lite minutt med prat valgte dommerteamet å blåse for scoring.

Den litt uvanlige måten å ta avgjørelsen på skyldtes at dommeren var usikker på om Aaron Ramsey, som sto i klar offside, var involvert i spillet eller ikke. I tillegg er det et spørsmål om Sanchez var borte i ballen med hånden. Se her og døm selv:

Arsenal med omdiskutert 1-0 skåring. (Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium)

Rødt kort

FA-cupfinalen ble i det store og hele usedvanlig innholdsrik.

Britain Soccer FA Cup Final

Moses gikk skuffet av banen etter å ha fått rødt kort.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Blant annet hadde Arsenal fire forsøk som ble reddet på strek eller gikk i stolpen bare i den første omgangen, og kampen bød generelt på uvanlig mange store sjanser.

Etter pausen var Chelsea mer på hugget, men da Victor Moses fikk rødt kort etter 69 minutter så det mørkt ut for Antonio Contes menn. Dommeren mente Moses prøvde å filme seg til en straffe da han la seg ned i Arsenals sekstenmeter. Han hadde gult kort fra før, og dermed ble det marsjordre.

Likevel var det like etter dette Chelsea skulle score sitt eneste mål i kampen. I det 76 minutt banket Diego Costa et innlegg i mål, og håpet var tent.

– Kampen hadde alt

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig, for bare et par minutter etterpå fosset Arsenal i angrep. Ramsey fikk nok en gang sjansen, og denne gangen misset han ikke - og med det skulle han også ende som matchvinner.

Men selvsagt ikke uten at også de ti siste minuttene bød på en tre-fire brukbare målsjanser, blant annet en Arsenal-kontring der Chelsea var fullstendig utspilt. Men Özils skudd gikk også i stanga.

– Dette var en kamp som hadde alt, og som var så underholdende at det knapt var tid til å vise en eneste reprise, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Her kan du se alle scoringene:

Arsenal slo Chelsea i FA-cup finalen (bilder med tillatlese fra TV2 Sport Premium)

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal