– Et av de hardeste skuddene jeg har sett

Chelseas Nemanja Matic avgjorde FA Cup-semifinalen mot Tottenham med et skudd som var så hardt at man måtte se reprisen for å få det med seg.

Nemanja Matic

KRYSSET: Se det knallharde skuddet fra Nemanja Matic som ga Chelsea 4-2-seier over Tottenham. Chelsea er klare for sin 12. FA Cup-finale. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Laster innhold, vennligst vent..

Ansiktsuttrykket til lagkamerat Kurt Zouma sier egentlig det meste:

Zouma

ER DET SANT?: Fra benken trodde Chelseas Kurt Zouma knapt det han så da lagkamerat Nemanja Matic hamret inn 4-2. (Bilde med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Foto: TV 2 Sport Premium

Selv var Matic mest opptatt av å hylle lagkameratene etter festforestillingen på Wembley lørdag.

– Det var et flott mål! Men først og fremst vil jeg si at jeg er veldig glad på lagets vegne for at vi går til finalen, sier Matic, ifølge BBC.

Publikum og journalister, derimot, var litt mer opptatt av det elleville skuddet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg trenger faktisk å se det i slow for å se hvor hardt det er, sa TV 2-kommentator Petter Myhre.

Det var spilt 80 minutter på Wembley mellom Tottenham og Chelsea da Myhre, Zouma og resten av fotballpublikumet fikk se Matic motta en pasning på om lag 20 meter som han på direkten hamret i krysset.

Og med det sendte Chelsea til FA Cup-semifinalen med 4-2-seier over Tottenham.

– Det er et av de hardeste skuddene jeg har sett, sier Myhre.

Dermed er London-laget klare for sin 12. FA Cup-semifinale. Samtidig som de fortsatt er favoritt til Premier League-tittelen foran nettopp Tottenham.

Her er alle scoringene mellom Chelsea og Tottenham i FA cup semien

SE MÅLENE: Det var flere herlige mål da Chelsea slo Tottenham 4-2 i FA Cup-semifinalen lørdag. Se alle målene her! (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Fem minutter

Lørdagens semifinale hadde mer enn gullskuddet til Matic, for dette var kampen for pene mål.

Det startet med en perle av et frispark-scoring fra Willian etter bare fem minutter.

Etter 18 minutter brakte Harry Kane balanse i regnskapet. Spurs-spissen stusset klinisk inn 1-1 etter målgivende pasning fra danske Christian Eriksen.

– Billig straffe

Tottenham fikk blod på tann etter utligningsmålet, og hadde gode sjanser ved både Eric Dier og Eriksen. Likevel var det Chelsea som skulle ta ledelsen igjen. Få minutter før hvilen stormet Victor Moses inn i boksen, og Son Heung-min kastet seg uvørent inn mot Chelsea-vingen. Moses ble tatt, og dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket.

– En billig straffe, eller ikke straffe, mener jeg, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Willian ekspederte inn sin andre scoring for dagen, og dermed sto det 2-1 til Chelsea, tross et Spurs-overtak.

Sju minutter etter hvilen var Tottenham tilbake i kampen igjen, da Christian Eriksen nok en gang tok på seg hovmesterrollen. Dansken spilte vakkert fri Dele Alli, og midtbanekometen avsluttet vakkert alene mot Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Etter en drøy times spill tok Chelsea-manager Conte grep. Diego Costa og Eden Hazard, som begge ble hvilt fra start, entret banen. Og spesielt Hazard skulle bli toneangivende.

Matic

KRYSSET: Tottenham-keeper Hugo Lloris kunne ikke gjøre annet enn å bare se det knallharde skuddet fra Nemanja Matic gå i krysset.

Foto: John Sibley / Reuters

Perle

Hazard fikk stå mutters alene på 16 meter etter en corner kvarteret før slutt, og belgieren gjorde ingen feil med venstrefoten. Han plasserte kontrollert inn 3-2 til Chelsea i lengste kryss.

Flere scoringer ble det ikke i semifinalen på Wembley. Harry Kane var svært nær på overtid, men Courtois reddet frisparkforsøket hans på streken med nød og neppe.

– Jeg er stolt. Vi spilte fantastisk, men de hadde fem skudd og scoret fire mål, mens vi scoret bare to, sier Pochettino.

Chelsea møter enten Manchester City eller Arsenal i finalen. City – Arsenal spilles søndag, også den på Wembley.

Siste nytt

 • Slalåm-starten utsatt

  Det er tøffe værforhold i Val-d'Isère, og derfor har dagens verdenscuprenn i slalåm blitt utsatt. Det skulle egentlig starte klokken 09, men nå er starten flyttet til klokken 11. Henrik Kristoffersen er et av de norske håpene i dette rennet.

  -sbdvlJO6d0
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP
 • Trippel OL-vinnar i friidrett død

  Den triple OL-vinnaren Peter Snell frå New Zealand er død, 80 år gammal.

  Snell er ein av New Zealands største idrettsheltar, med OL-gull på 800 m i 1960 og på 800 og 1500 m i 1964. Han heldt også verdsrekorden på 800 meter og ei engelsk mil.

  Peter Snell
  Foto: AP
 • OL-surfing på Tahiti

  OL-arrangørane i Frankrike valde torsdag å legge surefekonkurransane i OL i 2024 til stillehavsøya Tahiti. Det er 15.700 km og 20 flytimar unna Paris, som er vertsby for sommarleikane.

  Ifølgje arrangørane vil dette ikkje ha betydning for kostnadene, eller skape ekstra problem for klima og miljø.

  Valet er gjort fordi det er nesten garantert ideelle bølgjer for surfing.

  Men det er også kontroversielt, fordi bølgjene er rekna som farlege for kvinnene. derfor står ikkje Tahiti på kvinnenes verdscupliste.

  – Vi set opp kvinnenes konkurransar på den tida på dagen når bølgjene er minst, seier Lionel Teihotu i Tahitis surfeforbund.

  Tahiti er ein del av øygruppa Fransk Polynesia, som er rekna som ein del av Frankrike, men med indre sjølvstyre.

  Den amerikanske surferen Benji Brand ved Teahupoʻo på Tahit
  Foto: BRIAN BIELMANN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal