NRK Meny
Normal

– Et av de hardeste skuddene jeg har sett

Chelseas Nemanja Matic avgjorde FA Cup-semifinalen mot Tottenham med et skudd som var så hardt at man måtte se reprisen for å få det med seg.

Nemanja Matic

KRYSSET: Se det knallharde skuddet fra Nemanja Matic som ga Chelsea 4-2-seier over Tottenham. Chelsea er klare for sin 12. FA Cup-finale. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Laster innhold, vennligst vent..

Ansiktsuttrykket til lagkamerat Kurt Zouma sier egentlig det meste:

Zouma

ER DET SANT?: Fra benken trodde Chelseas Kurt Zouma knapt det han så da lagkamerat Nemanja Matic hamret inn 4-2. (Bilde med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Foto: TV 2 Sport Premium

Selv var Matic mest opptatt av å hylle lagkameratene etter festforestillingen på Wembley lørdag.

– Det var et flott mål! Men først og fremst vil jeg si at jeg er veldig glad på lagets vegne for at vi går til finalen, sier Matic, ifølge BBC.

Publikum og journalister, derimot, var litt mer opptatt av det elleville skuddet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg trenger faktisk å se det i slow for å se hvor hardt det er, sa TV 2-kommentator Petter Myhre.

Det var spilt 80 minutter på Wembley mellom Tottenham og Chelsea da Myhre, Zouma og resten av fotballpublikumet fikk se Matic motta en pasning på om lag 20 meter som han på direkten hamret i krysset.

Og med det sendte Chelsea til FA Cup-semifinalen med 4-2-seier over Tottenham.

– Det er et av de hardeste skuddene jeg har sett, sier Myhre.

Dermed er London-laget klare for sin 12. FA Cup-semifinale. Samtidig som de fortsatt er favoritt til Premier League-tittelen foran nettopp Tottenham.

Her er alle scoringene mellom Chelsea og Tottenham i FA cup semien

SE MÅLENE: Det var flere herlige mål da Chelsea slo Tottenham 4-2 i FA Cup-semifinalen lørdag. Se alle målene her! (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.)

Fem minutter

Lørdagens semifinale hadde mer enn gullskuddet til Matic, for dette var kampen for pene mål.

Det startet med en perle av et frispark-scoring fra Willian etter bare fem minutter.

Etter 18 minutter brakte Harry Kane balanse i regnskapet. Spurs-spissen stusset klinisk inn 1-1 etter målgivende pasning fra danske Christian Eriksen.

– Billig straffe

Tottenham fikk blod på tann etter utligningsmålet, og hadde gode sjanser ved både Eric Dier og Eriksen. Likevel var det Chelsea som skulle ta ledelsen igjen. Få minutter før hvilen stormet Victor Moses inn i boksen, og Son Heung-min kastet seg uvørent inn mot Chelsea-vingen. Moses ble tatt, og dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket.

– En billig straffe, eller ikke straffe, mener jeg, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Willian ekspederte inn sin andre scoring for dagen, og dermed sto det 2-1 til Chelsea, tross et Spurs-overtak.

Sju minutter etter hvilen var Tottenham tilbake i kampen igjen, da Christian Eriksen nok en gang tok på seg hovmesterrollen. Dansken spilte vakkert fri Dele Alli, og midtbanekometen avsluttet vakkert alene mot Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Etter en drøy times spill tok Chelsea-manager Conte grep. Diego Costa og Eden Hazard, som begge ble hvilt fra start, entret banen. Og spesielt Hazard skulle bli toneangivende.

Matic

KRYSSET: Tottenham-keeper Hugo Lloris kunne ikke gjøre annet enn å bare se det knallharde skuddet fra Nemanja Matic gå i krysset.

Foto: John Sibley / Reuters

Perle

Hazard fikk stå mutters alene på 16 meter etter en corner kvarteret før slutt, og belgieren gjorde ingen feil med venstrefoten. Han plasserte kontrollert inn 3-2 til Chelsea i lengste kryss.

Flere scoringer ble det ikke i semifinalen på Wembley. Harry Kane var svært nær på overtid, men Courtois reddet frisparkforsøket hans på streken med nød og neppe.

– Jeg er stolt. Vi spilte fantastisk, men de hadde fem skudd og scoret fire mål, mens vi scoret bare to, sier Pochettino.

Chelsea møter enten Manchester City eller Arsenal i finalen. City – Arsenal spilles søndag, også den på Wembley.

Siste nytt

 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz
 • Australia-trener tar over PSV

  Mark van Bommel er ansatt som ny hovedtrener i nederlandske PSV Eindhoven. Den tidligere landslagsspilleren er for tiden assistenttrener for Australia i VM under Bert van Marwijk. 41-åringen erstatter Phillip Cocu i Eredivisie-klubben.

  van bommel
  Foto: AFP
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge beholder sin plassering på FIFA-rankingen i fotball for kvinner og går inn i den avgjørende høsten i VM-kvalifiseringen på 14.-plass. USA beholder førsteplassen med god margin, men følges nå tettest av Tyskland og Frankrike.

  Kvinnelandslaget i fotball i kampen mot Nord-Irland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island