Hopp til innhold

Arsenal utsatte Chelsea-festen: – Blir spennende til siste slutt

Frida Maanum fikk et kort innhopp da Arsenal holdt liv i gullkampen i engelsk superligaen ved å slå Tottenham 3-0 i onsdagens hengekamp.

Nord London-derbyet på selveste Emirates var nest siste seriekamp for Arsenal og Maanum, og avgjørelsen om seriegullet faller på søndag.

– Det var veldig stort. Mye publikum og en kamp som betyr mye for begge lag, så det var veldig gøy å vinne kampen. Jeg nøt å spille, sier Maanum til NRK.

Chelsea er ett poeng foran og blir mester med hjemmeseier over Manchester United. Med poengtap for blåtrøyene kan Arsenal knipe gullet med tre poeng mot West Ham.

– Jeg vil si det er 50/50, begge lag må vinne kampene og vi vet at hvis Chelsea avgir på poeng står vi igjen med gullet om vi vinner vår kamp, så det blir spennende til siste slutt, fortsetter Maanum.

Guro Reiten, Maren Mjelde og de andre Chelsea-spillerne kunne blitt seriemester allerede onsdag, men da måtte Arsenal tape nabooppgjøret som for første gang ble spilt i klubbens storstue Emirates.

Beth Mead scoret før det var spilt fire minutter, og Caitlin Foord punkterte kampen med to mål i 2. omgang. Tottenham hadde noen sjanser og misset et straffespark på overtid, men Arsenal vant fortjent. Det var lagets sjuende strake seier i serien. Maanum kom inn for Foord i det 83. minutt, rett etter 3-0-målet.

Julie Blakstad fikk et innhopp på 20 minutter da Manchester City festet grepet om den tredje mesterligaplassen med 6-0-seier over Birmingham, som med tapet er dømt til nedrykk. Blakstad noterte assist på det siste målet, som ble satt inn av Laura Coombs. (NTB/NRK)

Women's Super League - Arsenal v Tottenham Hotspur
Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Siste nytt

 • Slettum klarte EM-kravet

  Elisabeth Slettum (35) viste storform under Boysen Memorial på Bislett og klarte EM-kravet på 400 meter hekk.

  Slettum løp inn på tiden 55,77. En tid kun Amalie Iuel (54,72) og Line Kloster (54,99) har løpt raskere enn i Norge.

  Det er en forbedring på 1,5 sekund fra hennes tidligere personlige rekord (57,35).

  Med løpet kom hun seg også under EM-kravet på distansen, som lyder 55,85.

  Slettum kvalifiserte seg nylig til VM på 200 meter og har blitt tatt ut på det norske stafettlaget på 4x400 meter. (NTB)

  Friidrett: Boysen memorial 2022
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ruuds doublekamp i Wimbledon utsatt

  Casper Ruud må vente til fredag med å fullføre doublekampen sammen med sin makker William Blumberg. Regnet satte en stopper torsdag.

  Ruud og William Blumberg var godt i gang med kampen mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela da regnet kom for fullt i London.

  Været ga seg ikke, og kampen skal etter planen spilles ferdig fredag. Stillingen er 1-1 i sett. I det tredje settet er det 1-0 til Ruud/Blumberg før det skal avgjøres hvem som tar seg til åttedelsfinale.

  Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Duplantis tok verdensrekord på hjemmebane

  Armand Duplantis leverte varene så til de grader på hjemmebane i Stockholm. Svensk-amerikaneren leverte et stavhopp på 6,16 meter, og tok dermed verdensrekord i stavhopp.

  – Det betyr veldig mye for meg. Jeg bodde fem minutter fra stadion, så det betyr litt ekstra. Det er en fantastisk følelse, sier Duplantis til NRK.

  Det er svensken som hadde den forrige verdensrekorden, med 6,15.

  Han forteller at det ligger mye bak det å slå sin egen rekord gang etter gang.

  – Noen ganger er det mer komplisert. Folk vil se noe nytt og noe som aldri har skjedd før. Det fører til en god opplevelse for alle, sier svensken.

  Duplantis har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

  Han konkurrerte med blant annet to nordmenn. Pål Haugen Lillefosse havnet på fjerdeplass, mens Sondre Guttormsen endte på syvendeplass, og havnet sist i konkurransen.

  Førstnevnte roser Duplantis.

  – Det er helt vilt når han gjør det så lett som det der, sier Lillefosse til NRK.

  Diamond League - Stockholm

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste