Hopp til innhold

Arsenal utsatte Chelsea-festen: – Blir spennende til siste slutt

Frida Maanum fikk et kort innhopp da Arsenal holdt liv i gullkampen i engelsk superligaen ved å slå Tottenham 3-0 i onsdagens hengekamp.

Nord London-derbyet på selveste Emirates var nest siste seriekamp for Arsenal og Maanum, og avgjørelsen om seriegullet faller på søndag.

– Det var veldig stort. Mye publikum og en kamp som betyr mye for begge lag, så det var veldig gøy å vinne kampen. Jeg nøt å spille, sier Maanum til NRK.

Chelsea er ett poeng foran og blir mester med hjemmeseier over Manchester United. Med poengtap for blåtrøyene kan Arsenal knipe gullet med tre poeng mot West Ham.

– Jeg vil si det er 50/50, begge lag må vinne kampene og vi vet at hvis Chelsea avgir på poeng står vi igjen med gullet om vi vinner vår kamp, så det blir spennende til siste slutt, fortsetter Maanum.

Guro Reiten, Maren Mjelde og de andre Chelsea-spillerne kunne blitt seriemester allerede onsdag, men da måtte Arsenal tape nabooppgjøret som for første gang ble spilt i klubbens storstue Emirates.

Beth Mead scoret før det var spilt fire minutter, og Caitlin Foord punkterte kampen med to mål i 2. omgang. Tottenham hadde noen sjanser og misset et straffespark på overtid, men Arsenal vant fortjent. Det var lagets sjuende strake seier i serien. Maanum kom inn for Foord i det 83. minutt, rett etter 3-0-målet.

Julie Blakstad fikk et innhopp på 20 minutter da Manchester City festet grepet om den tredje mesterligaplassen med 6-0-seier over Birmingham, som med tapet er dømt til nedrykk. Blakstad noterte assist på det siste målet, som ble satt inn av Laura Coombs. (NTB/NRK)

Women's Super League - Arsenal v Tottenham Hotspur
Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Siste nytt

 • Werner returnerer til Leipzig

  Den tyske angrepsspilleren Timo Werner er klar for RB Leipzig igjen etter to sesonger i London.

  Chelsea opplyser om overgangen på egen nettside. Werner var i Leipzig i fire sesonger før han gikk til Chelsea.

  26-åringen startet karrieren i Stuttgart før han virkelig fikk fart på karrieren i Leipzig. 28 mål i 2019/20-sesongen gjorde ham blant de heteste spissene i Europa.

  Werner endte med 89 kamper og 23 mål for Chelsea. (NTB)

  Timo Werner
  Foto: Catherine Ivill / AP
 • Kofstad dropper PGA-mulighet – blir værende i Europa

  Golfspiller Espen Kofstad drar ikke til Korn Ferry Tour Finals for å spille om en mulighet til å delta i PGA-touren neste år.

  Til TV 2 opplyser Kofstad at han ønsker å bli i Europa og spille for å beholde plassen på Europatouren og prøve å kvalifisere seg til sesongfinalen i Dubai.

  Britain Golf Wales Open
  Foto: Nigel French / AP
 • Serena Williams legger opp

  Tennisesset legger etter planen racketen på hylla etter US Open. Det bekrefter hun selv i et innlegg i Vogue.

  – Det kommer en tid i livet hvor man må gå nye veier. Den tiden er tøff når du elsker noe. Herlighet som jeg elsker tennis. Men nå har nedtellingen startet, skriver hun på Instagram.

  Williams anses som en av tidenes beste tennisspillere. Amerikaneren har vunnet 23 Grand Slam-titler i single, hvorav syv er tatt i Wimbledon.

  Det har vært et tungt år for tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

  Den tidligere verdenseneren vant sin første tenniskamp på 14 måneder mandag, da hun slo spanske Nuria Parrizas Diaz i strake sett.

  – Jeg skal nyte de neste ukene, skriver 40-åringen videre i innlegget.

  Tennis: National Bank Open
  Foto: Dan Hamilton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste