Hopp til innhold

Arsenal utsatte Chelsea-festen: – Blir spennende til siste slutt

Frida Maanum fikk et kort innhopp da Arsenal holdt liv i gullkampen i engelsk superligaen ved å slå Tottenham 3-0 i onsdagens hengekamp.

Nord London-derbyet på selveste Emirates var nest siste seriekamp for Arsenal og Maanum, og avgjørelsen om seriegullet faller på søndag.

– Det var veldig stort. Mye publikum og en kamp som betyr mye for begge lag, så det var veldig gøy å vinne kampen. Jeg nøt å spille, sier Maanum til NRK.

Chelsea er ett poeng foran og blir mester med hjemmeseier over Manchester United. Med poengtap for blåtrøyene kan Arsenal knipe gullet med tre poeng mot West Ham.

– Jeg vil si det er 50/50, begge lag må vinne kampene og vi vet at hvis Chelsea avgir på poeng står vi igjen med gullet om vi vinner vår kamp, så det blir spennende til siste slutt, fortsetter Maanum.

Guro Reiten, Maren Mjelde og de andre Chelsea-spillerne kunne blitt seriemester allerede onsdag, men da måtte Arsenal tape nabooppgjøret som for første gang ble spilt i klubbens storstue Emirates.

Beth Mead scoret før det var spilt fire minutter, og Caitlin Foord punkterte kampen med to mål i 2. omgang. Tottenham hadde noen sjanser og misset et straffespark på overtid, men Arsenal vant fortjent. Det var lagets sjuende strake seier i serien. Maanum kom inn for Foord i det 83. minutt, rett etter 3-0-målet.

Julie Blakstad fikk et innhopp på 20 minutter da Manchester City festet grepet om den tredje mesterligaplassen med 6-0-seier over Birmingham, som med tapet er dømt til nedrykk. Blakstad noterte assist på det siste målet, som ble satt inn av Laura Coombs. (NTB/NRK)

Women's Super League - Arsenal v Tottenham Hotspur
Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Siste nytt

 • Eikeri ute av mixed doubles i Wimbledon

  Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen røk ut av mixed doubles i Wimbledon mot Matthew Ebden og Samantha Stosur.

  Eikeri og Vliegen tapte med sifrene 6-4, 6-7 (6-8), 4-6.

  Den norsk-belgiske duoen fikk en god start på kampen og vant det første settet 6-4, men Stosur og Ebden slo tilbake og vant det andre settet 7-6 etter tiebreak (8-6).

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Kloster knuste den norske rekorden på 400 meter hekk

  Line Kloster fortsetter å vise storform foran mesterskapssommeren. Søndag ble det klar seier på 400 meter hekk i Sveits med norsk rekord på 53,91.

  Det er over sekundet bedre enn hennes tidligere rekord på 54,99, og 81 hundredeler bedre enn Amalie Iuels norske rekord.

  Det lover godt foran VM i Eugene der Kloster er satt opp for å løpe distansen. Tiden på 53,91 er det niende beste i verden i år og nummer to i Europa, skriver Friidrett1.

  32-åringen vant stevnet i La Chaux-de-Fonds klart, der finske Viivi Lehikoinen løp inn til 55,57 på 2.-plass.

  Kloster viste også god form under NM i Stjørdal nylig og vant både 100 meter og 200 meter. Hun satte personlig beste på 100-meteren.

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hauger fikk løpet ødelagt etter voldsomt sammenstøt

  Dennis Hauger sin mareritthelg ble komplett da han kjørte ut og krasjet med Roy Nissany.

  Allerede på første runde krasjet Dennis Hauger med Roy Nissany. Nordmannen punkterte og kjørte ut av banen i en sving. Da bilen seilet tilbake på banen, traff bilen til Hauger toppen av Nissanys bil.

  Krasjet så voldsomt ut, og det så ut til at Hauger fikk seg en smell i sammenstøtet. På sendingen bekreftet imidlertid manager Harald Huysman at Hauger har det bra.

  – Det ser ikke ut til at han har pådratt seg noen skader. Vi fryktet han skadet håndleddet, men det ser ut til å gå bra, sa han og fortsatte:

  – Han er «good to go» i Østerrike.

  Huysman er ikke fornøyd med Nissany, og sier han var bekymret for ham før løpet også.

  – Det er ikke bra. Det er en hodeløs situasjon. Den andre føreren har vært involvert i mange farefulle situasjoner tidligere, sa Haugers manager.

  Det så også ut til å gå fint med Nissany.

  Hauger var imidlertid på rutinemessig legesjekk, og måtte være under observasjon i en times tid.

  – Dennis har fått ødelagt løpet sitt på grunn av kjøringen til Roy Nissany, sa Viaplays ekspertkommentator Henning Isdal.

  Han startet langt bak søndag og hadde ikke avansert noe før uhellet med Nissany inntraff.

  Formel 2-løpet på Silverstone pågår fortsatt.

  Dennis Huger
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste