Hopp til innhold
Maren Mjelde, Chelsea
Foto: Paul Childs / Reuters

Engelsk superliga for kvinner

 • Chelsea knuste byrival Tottenham – Reiten åpnet scoringskontoen

  Chelsea og Guro Reiten skrudde på sjarmen i London-derbyet mot Celin Bizet Ildhusøys Tottenham og vant 3–0 på hjemmebane i den engelske superligaen søndag.

  Reiten noterte først en målgivende pasning da Erin Cuthbert hamret inn Chelseas andre scoring, før den norske stjernespilleren var sikkerheten selv og satte inn 3–0 fra krittmerket snaue ti minutter før pause.

  Sam Kerr åpnet scoringsballet etter snaue tolv minutter spilt. Australieren ble sendt gjennom i bakrom og fikk omsider satt inn 1–0 bak flere desperate Tottenham-spillere som alle forsøkte å avverge målet.

  Bizet Ildhusøy havnet i dommerens bok etter trøyeholding før ti minutter var passert på Stamford Bridge. Den 21 år gamle tidligere Vålerenga-spilleren ble tatt av banen med 20 minutter igjen å spille.

  Guro Reiten feirer
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Maanum scoret mot United i Arsenals første ligatap

  Frida Maanum fikk nettsus rett etter pause, men måtte se Arsenal rote bort alt i sluttminuttene og tape 2–3 hjemme mot Manchester United i engelsk superliga.

  Resultatet stoppet Arsenals vinnerrekke på seks kamper. Inntil lørdag sto London-laget med full pott på toppen av tabellen, men kun målforskjell holder dem nå foran Manchester United og Chelsea.

  Vertene så ut til å ha full kontroll foran 40.064 tilskuere på herrelagets Premier League-stadion, men på tampen raknet det helt. Arsenal bukket under for Uniteds presise dødballer. Først stanget Millie Turner inn 2–2 etter et frispark, mens Alessia Russo i overtiden fikk hodet på en corner.

  Maanum ga Arsenal 1–1 drøyt et halvt minutt etter hvilen. Hun plukket opp ballen på egen banehalvdel, stormet framover og skjøt fra distanse. Skuddet gikk via Maya Le Tissier og i bue over keeper.

  Det var Maanums fjerde ligascoring denne sesongen. Fire dager tidligere fikset hun 1–1 for Norge mot England i en treningskamp i Spania.

  Arsenal hadde lagt bak seg en svak første omgang, men så langt bedre ut etter Maanums utligning. Det var ikke ufortjent da Laura Wienroither bredsidet inn 2–1 et kvarter før slutt. På det tidspunktet så United sluttkjørt ut, men det skulle likevel bli fullt drama.

  Før pause var det dårlig keeperspill som hjalp United til å ta ledelsen. Manuela Zinsberger bommet grovt i sitt forsøk på å nå et innlegg, og ballen havnet hos Ella Toone.

  Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa ble sittende på United-benken gjennom hele oppgjøret.

  (©NTB)

  Maanum
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Arsenal utsatte Chelsea-festen: – Blir spennende til siste slutt

  Frida Maanum fikk et kort innhopp da Arsenal holdt liv i gullkampen i engelsk superligaen ved å slå Tottenham 3-0 i onsdagens hengekamp.

  Nord London-derbyet på selveste Emirates var nest siste seriekamp for Arsenal og Maanum, og avgjørelsen om seriegullet faller på søndag.

  – Det var veldig stort. Mye publikum og en kamp som betyr mye for begge lag, så det var veldig gøy å vinne kampen. Jeg nøt å spille, sier Maanum til NRK.

  Chelsea er ett poeng foran og blir mester med hjemmeseier over Manchester United. Med poengtap for blåtrøyene kan Arsenal knipe gullet med tre poeng mot West Ham.

  – Jeg vil si det er 50/50, begge lag må vinne kampene og vi vet at hvis Chelsea avgir på poeng står vi igjen med gullet om vi vinner vår kamp, så det blir spennende til siste slutt, fortsetter Maanum.

  Guro Reiten, Maren Mjelde og de andre Chelsea-spillerne kunne blitt seriemester allerede onsdag, men da måtte Arsenal tape nabooppgjøret som for første gang ble spilt i klubbens storstue Emirates.

  Beth Mead scoret før det var spilt fire minutter, og Caitlin Foord punkterte kampen med to mål i 2. omgang. Tottenham hadde noen sjanser og misset et straffespark på overtid, men Arsenal vant fortjent. Det var lagets sjuende strake seier i serien. Maanum kom inn for Foord i det 83. minutt, rett etter 3-0-målet.

  Julie Blakstad fikk et innhopp på 20 minutter da Manchester City festet grepet om den tredje mesterligaplassen med 6-0-seier over Birmingham, som med tapet er dømt til nedrykk. Blakstad noterte assist på det siste målet, som ble satt inn av Laura Coombs. (NTB/NRK)

  Women's Super League - Arsenal v Tottenham Hotspur
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Reiten med målgivende i Chelseas 5-0-seier

  Guro Reiten fortsetter med solide offensive bidrag i Chelsea-angrepet. Søndag la hun opp til kveldens andre mål da Reading ble knust 5-0 i engelsk superliga.

  Målpoenget kom da Bethany England gjorde 2-0 sju minutter etter hvilen. Forrige helg hadde Reiten både scoring og assist i 9-0-nedsablingen av Leicester.

  Formen lover godt før Norge skal møter Kosovo i Sandefjord torsdag og Polen på Ullevaal stadion fem dager senere. Begge kampene er en del av VM-kvalifiseringen.

  Chelsea topper tabellen ett poeng foran London-rival Arsenal. Fire runder gjenstår av sesongen.

  England ble i likhet med Sam Kerr tomålsscorer mot Reading. Det første målet før pause sto Jessie Fleming for. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Stina Nilsson manglet magasin

Her innser Nilsson kjempetabben – manglet magasin

Da Stina Nilsson kom inn på standplass under kvinnenes jaktstart i Kontiolahti, oppdaget den tidligere langrennsløperen at noe manglet.

Siste nytt

 • Mowinckel tok sesongens første pallplass

  Ragnhild Mowinckel tok sesongens første pallplass i super-G-rennet i Lake Louise.

  Den norske alpinisten endte som nummer tre og tok dermed sin tiende pallplass i karrieren.

  Sveitsiske Corinne Suter sikre seieren, mens østerrikske Cornelia Huetter ble nummer tre. Sistnevnte trakk seg fra utforen lørdag på grunn av «helseproblemer», men klatret opp på pallen søndag.

  Kajsa Vickhoff Lie kjørte offensivt og lå lenge bra an, men ble dratt langt ut i en sving der hun tapte mye tid. Det holdt til en 18.-plass, men det viser likevel lovende takter for alpinisten som gjorde skadecomeback for bare et par dager siden.

  Inni Wembstad kjørte ut.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Super G - Women
  Foto: Eric Bolte / Reuters
 • Rivalen ristet på hodet etter Kildes maktdemonstrasjon – debutantene imponerte

  Aleksander Aamodt Kilde tok rent bord i Beaver Creek for andre år på rad etter at han vant søndagens super-G-renn. Lørdag ble det seier i utfor.

  – Han er kjempesterk, han er i kjempeform. Nå vinner han alt han stiller opp i, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft i det Kilde krysset mållinjen.

  I lederstolen satt hans argeste konkurrent Marco Odermatt og bare ristet på hodet. Han ble til slutt nummer to.

  – Han treffer så godt. Det er en nytelse å se på, sier Viaplay-kommentator Marius Arnesen om Kilde.

  Fasit etter målgang var at Kilde var to tideler foran Odermatt, men nedover løypa var det en kamp om hundredelene.

  – Det er helt surrealistisk. Man tror det ikke før man ser det, sier Kilde til Viaplay om å krysse mållinjen til grønne tall.

  Vel så surrealistisk var prestasjonen til debutantene Atle Lie McGrath og Lucas Braathen.

  Førstnevnte kjørte inn til en solid femteplass, bare 57 hundredeler bak Kilde. Braathen smalt også til i debuten og kjørte inn til syvendeplass, 79 hundredeler bak Kilde.

  Dermed blir det både verdenscuppoeng og topp ti-plassering for begge to i deres første super-G-renn i verdenscupen.

  Dessverre for Adrian Smiseth Sejersted, med startnummer én, ble det utkjøring tidlig i løypa.

  Alpine Skiing: Audi FIS Birds of Prey - Super G
  Foto: Michael Madrid / Reuters
 • Sterling står over Senegal-kampen

  Raheem Sterling spiller ikke mot Senegal. Chelsea-spilleren dropper kampen av familiære årsaker, skriver det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

  Han har vært en viktig brikke for det engelske landslaget, og han startet de to første kampene i mesterskapet.

  Sterling står med én scoring i VM etter at han scoret i 6-2-seieren mot Iran.

  Fraværet betyr at Phil Foden får fornyet tillit i angrepsrekka til England.

  WCup England United States Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste