Maren Mjelde, Chelsea
Foto: Paul Childs / Reuters

Engelsk superliga for kvinner

 • Maren Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er tatt ut på årets lag i den engelske superligaen etter forrige sesong.

  Norge-kapteinen, som kan brukes i både forsvar og på midtbanen, har blitt brukt flittig som høyreback i Chelsea og det er der hun figurerer på årets lag.

  Mjelde var med og vinne ligaen med Chelsea på bedre poengsnitt en konkurrentene Manchester City og Arsenal.

  Guro Reiten var nominert til årets spiller, men nådde ikke opp. Prisen gikk i stedet til lagvenninne Bethany England.

  Maren Mjelde
  Foto: Justin Tallis / Reuters
 • Reiten kan få gjev pris

  Guro Reiten kan bli kåret til årets spiller i engelsk kvinnefotball for forrige sesong. Liverpool-spillere utgjør fire av de seks nominerte i herreklassen.

  Det er den engelske spillerforeningen PFA som står bak kåringen. Reitens lagvenninner Beth England, Sophie Ingle og Ji So-yun er også nominert sammen med Arsenal-duoen Vivianne Miedema og Kim Little.

  På listen over nominerte i herreklassen står Liverpool-kvartetten Virgil van Dijk Jordan Henderson, Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold samt Manchester Citys Kevin de Bruyne og Raheem Sterling. (NTB)

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Storkamp i sesongopninga

  Chelsea, med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i stallen, sesongopnar med bortekamp mot Manchester United komande sesong. Trioen var med på å vinne serien førre sesong, og oppgåva med å forsvare tittelen startar etter planen 6. september.

  Denne runda får vi også ein norsk duell når Tottenham og Aurora Mikalsen møter London-rival West Ham og Cecilie Redisch Kvamme.

  For Amalie Eikeland og Kristine Leine i Reading ventar det ein heimekamp mot Arsenal i sesongens første kamp, medan Cecilie Fiskerstrand og hennar Brighton møter Birmingham. Noregs nyaste englandsproff, Ingrid Moe Wold, kan få sin debut for Everton, når dei møter Bristol City i sesongopninga.

  Fran Kirby og Maria Thorirsdottir
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Siste nytt

 • IBU tar koronagrep

  Alle verdenscuprennene før jul er blitt delt mellom Kontiolahti i Finland og Hocfilzen i Østerrike, som arrangerer halvparten hver, melder IBU selv.

  I utgangspunktet skulle verdenscupsirkuset også vært innom Östersund og franske Annecy-Le Grand Bornand, men Det internasjonale skiskytterforbundet gjør grep for å forminske reisetid og øke helsesikkerheten.

  Laster Twitter-innhold
 • Van der Breggen tok gulldobbel

  Anna van der Breggen tok sitt andre gull under sykkel-VM i Italia da hun syklet fra samtlige konkurrenter og kom alene til mål på landeveisrittet.

  For bare to dager siden vant nederlenderen tempoen. Dobbeltseieren i samme mesterskap er hun andre kvinne i historien til å klare, etter franske Jeannie Longo i 1995.

  Annemiek van Vleuten og hjemmehåpet Elisa Longo Borghini tok de andre medaljene.

  van der Breggen
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ruud-tap – misset finale

  Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal