Maren Mjelde, Chelsea
Foto: Paul Childs / Reuters

Engelsk superliga for kvinner

 • LSK-profil til engelsk fotball

  Den belgiske midtbanespilleren Justine Vanhaevermaet forlater LSKs kvinnelag i fotball. Hun er solgt til engelske Reading.

  Det bekrefter toppserieklubben på sine egne nettsider.

  Vanhaevermaet ble hentet til LSK Kvinner fra Røa foran 2020-sesongen. Siden har hun vært en viktig brikke for klubben.

  – Jeg har hatt det veldig fint i det halvannet året jeg har vært i klubben. Spillertroppen er veldig fin, og kamper og treninger har vært kjempemorsomt å være en del av, så jeg kommer til å savne klubben enormt, sier den belgiske midtbanespilleren.

  Reading spiller i den engelske superligaen for kvinner. Der endte laget på sjuendeplass forrige sesong.

  Fotball: Mesterligaen kvinner 16-delsfinale LSK Kvinner – Minsk (Hviterussland)
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • Fortsetter som trener i Chelsea

  Emma Hayes forlenger med Chelsea. 44-åringen har vært trener i klubben siden 2012 og har ledet laget til fire ligatitler, to FA-cuptitler og to ligacuptitler.

  Hayes er treneren til Maren Mjelde og Guro Reiten i Chelsea. Sist sesong ble det seriegull etter en intens duell med Manchester City om seriegullet. Klubben kom til kort i mesterligafinalen mot Barcelona i midten av mai.

  Hayes har trent Chelsea i 249 kamper fordelt på ni år, og vunnet ti trofeer.

  Sweden Soccer Women Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Svenske ny Arsenal-trener

  Den 38 år gamle svensken Jonas Eidevall skal trene Arsenals damelag. Han kommer fra jobben som trener for Rosengård.

  Eidevall tok det svenske laget til kvartfinale i mesterligaen sist sesong. Han trente også laget fra 2012 til 2014, og vant den svenske ligaen i både 2013 og 2014. I 2013 ble han også kåret til årets trener i Sverige.

  – Det er en ære å bli trener for Arsenal. Klubben har en rik historie, de er en suksessrik klubb. Det er veldig viktig at vi vinner og vi skal være ambisiøse med det, men det er enda viktigere at vi står for verdiene i klubben og forsvarer klubbemblemet hver dag. Jeg kan ikke vente med å gjøre det med Arsenal, sier han til klubbens nettsider.

  Arsenal endte på 3.-plass i Premier League sist sesong, kun bak Chelsea og Manchester City.

  Jonas Eidevall
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • Maanum på vei til England

  Frida Maanums neste klubb blir i den engelske superligaen. Maanum har fått tilbud fra tre storklubber i England, slik VG skrev forrige uke.

  Ifølge rapporter i sosiale medier er det trolig Arsenal som blir Maanums neste klubb. Selv ønsker hun ikke å bekrefte dette overfor NRK, men sier at avtalen blir offentliggjort i løpet av denne uka.

  Arsenal ansatte i dag svenske Jonas Eidevall som trener. 38-åringen kommer fra Malmö-klubben Rosengård. Eidevall har dermed god kjennskap til Maanum, som har spilt de siste tre og en halv sesongene i Linköpings FC.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal