Arnesen: – Svindal kan vinne kula

Han har selv sagt at sammenlagtseieren er utenfor rekkevidde, men Aksel Lund Svindal (29) kan fortsatt vinne verdenscupen.

Video NRK1 Sportslørdag

Se NRKs Sportslørdag!

– Det er fullt mulig, sier tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

* Se storslalåm fra bulgarske Bansko i videovinduet over fra kl 09.00!

Etter flere svake renn etter nyttår, har mange - inkludert Svindal selv - avskrevet den norske alpinisten i kampen om sammenlagtkula. Svindal har samlet 691 poeng totalt, og ligger 352 poeng bak ledende Ivica Kostelic fra Kroatia.

Men etter at Kostelic skadet seg i superkombinasjonen i Sotsji forrige helg, ser imidlertid mulighetene nå plutselig mye bedre ut for Svindal.

Mange renn som passer Aksel

Marius Arnesen tror det kommende verdenscupprogrammet skal passe ypperlig for Svindal.

– Er man i god form, kan man fort ta mange poeng på kort tid. Det er mange renn fremover som vil passe Aksel bra, sier Arnesen.

I tillegg til dagens storslalåm, skal det nemlig kjøres fire Super-G-renn de neste to helgene i henholdsvis Crans-Montana i Sveits og hjemme i Kvitfjell.

Svindal tok OL-gull i Super-G i Vancouver i 2010, og fartsgrenen regnes som Svindals aller beste gren.

– Det er mye som kan skje i alpinsporten, plutselig kan man vinne flere renn på rad, sier Arnesen.

Arnesen viser til verdenscuprennene i Lenzerheide i 2007, der Svindal vant tre renn på rad og samlet 300 verdenscuppoeng på tre dager.

Ingen lett oppgave

Den tidligere landslagssjefen tror imidlertid at Svindal vil få hard konkurranse fra de øvrige to sammenlagtkandidatene.

Fartsfantomet Beat Feuz fra Sveits ligger på andreplass på sammenlagtlisten med 973 poeng (Kostelic har 1043 poeng), mens storslålam- og slalåmspesialist Marcel Hirscher er tredjemann med 825 poeng.

– De er begge gode og har tenkt til å plukke bra med poeng, og Feuz virker å ha en sterk vinnermentalitet, sier Arnesen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svindal i Sotsji

Aksel Lund Svindals sesong har vært så som så, men avslutningen kan bli meget bra for nordmannen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal god i avslutningen

Hvis alt går som planlagt, er Kostelic tilbake i verdenscupen i Kranjska Gora 10.- 11. mars. Og hvis alt går som planlagt, kan Svindal ha knappet kraftig inn på kroatens forsprang innen da.

Hvis så skjer, har nordmannen plutselig gode sjanser - Svindal er kjent for å avslutte sesongen sterkt.

– Han er ofte veldig god på slutten av sesongen. Han har ikke vært helt i slag etter jul, men det er ingen grunn til at ikke Aksel skal finne formen etter hvert, sier Arnesen.

I 2009 vant Svindal verdenscupen med knappe to poeng foran Benjamin Raich etter en fantastisk innspurt i de siste rennene.

Siste nytt

 • Seier for FCK i mesterligakvaliken

  Ståle Solbakkens FC København har én fot i neste runde i mesterligakvalifiseringen etter at de tirsdag kveld vant 2-0 borte mot walisiske The New Saints.

  Dermed må det en kollaps til i Parken neste uke om Solbakken & co. ikke skal ta seg videre.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal