NRK Meny
Normal

Arnesen: – Svindal kan vinne kula

Han har selv sagt at sammenlagtseieren er utenfor rekkevidde, men Aksel Lund Svindal (29) kan fortsatt vinne verdenscupen.

Video NRK1 Sportslørdag

Se NRKs Sportslørdag!

– Det er fullt mulig, sier tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

* Se storslalåm fra bulgarske Bansko i videovinduet over fra kl 09.00!

Etter flere svake renn etter nyttår, har mange - inkludert Svindal selv - avskrevet den norske alpinisten i kampen om sammenlagtkula. Svindal har samlet 691 poeng totalt, og ligger 352 poeng bak ledende Ivica Kostelic fra Kroatia.

Men etter at Kostelic skadet seg i superkombinasjonen i Sotsji forrige helg, ser imidlertid mulighetene nå plutselig mye bedre ut for Svindal.

Mange renn som passer Aksel

Marius Arnesen tror det kommende verdenscupprogrammet skal passe ypperlig for Svindal.

– Er man i god form, kan man fort ta mange poeng på kort tid. Det er mange renn fremover som vil passe Aksel bra, sier Arnesen.

I tillegg til dagens storslalåm, skal det nemlig kjøres fire Super-G-renn de neste to helgene i henholdsvis Crans-Montana i Sveits og hjemme i Kvitfjell.

Svindal tok OL-gull i Super-G i Vancouver i 2010, og fartsgrenen regnes som Svindals aller beste gren.

– Det er mye som kan skje i alpinsporten, plutselig kan man vinne flere renn på rad, sier Arnesen.

Arnesen viser til verdenscuprennene i Lenzerheide i 2007, der Svindal vant tre renn på rad og samlet 300 verdenscuppoeng på tre dager.

Ingen lett oppgave

Den tidligere landslagssjefen tror imidlertid at Svindal vil få hard konkurranse fra de øvrige to sammenlagtkandidatene.

Fartsfantomet Beat Feuz fra Sveits ligger på andreplass på sammenlagtlisten med 973 poeng (Kostelic har 1043 poeng), mens storslålam- og slalåmspesialist Marcel Hirscher er tredjemann med 825 poeng.

– De er begge gode og har tenkt til å plukke bra med poeng, og Feuz virker å ha en sterk vinnermentalitet, sier Arnesen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svindal i Sotsji

Aksel Lund Svindals sesong har vært så som så, men avslutningen kan bli meget bra for nordmannen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal god i avslutningen

Hvis alt går som planlagt, er Kostelic tilbake i verdenscupen i Kranjska Gora 10.- 11. mars. Og hvis alt går som planlagt, kan Svindal ha knappet kraftig inn på kroatens forsprang innen da.

Hvis så skjer, har nordmannen plutselig gode sjanser - Svindal er kjent for å avslutte sesongen sterkt.

– Han er ofte veldig god på slutten av sesongen. Han har ikke vært helt i slag etter jul, men det er ingen grunn til at ikke Aksel skal finne formen etter hvert, sier Arnesen.

I 2009 vant Svindal verdenscupen med knappe to poeng foran Benjamin Raich etter en fantastisk innspurt i de siste rennene.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein