NRK Meny
Normal

Arnesen: – Svindal kan vinne kula

Han har selv sagt at sammenlagtseieren er utenfor rekkevidde, men Aksel Lund Svindal (29) kan fortsatt vinne verdenscupen.

Video NRK1 Sportslørdag

Se NRKs Sportslørdag!

– Det er fullt mulig, sier tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

* Se storslalåm fra bulgarske Bansko i videovinduet over fra kl 09.00!

Etter flere svake renn etter nyttår, har mange - inkludert Svindal selv - avskrevet den norske alpinisten i kampen om sammenlagtkula. Svindal har samlet 691 poeng totalt, og ligger 352 poeng bak ledende Ivica Kostelic fra Kroatia.

Men etter at Kostelic skadet seg i superkombinasjonen i Sotsji forrige helg, ser imidlertid mulighetene nå plutselig mye bedre ut for Svindal.

Mange renn som passer Aksel

Marius Arnesen tror det kommende verdenscupprogrammet skal passe ypperlig for Svindal.

– Er man i god form, kan man fort ta mange poeng på kort tid. Det er mange renn fremover som vil passe Aksel bra, sier Arnesen.

I tillegg til dagens storslalåm, skal det nemlig kjøres fire Super-G-renn de neste to helgene i henholdsvis Crans-Montana i Sveits og hjemme i Kvitfjell.

Svindal tok OL-gull i Super-G i Vancouver i 2010, og fartsgrenen regnes som Svindals aller beste gren.

– Det er mye som kan skje i alpinsporten, plutselig kan man vinne flere renn på rad, sier Arnesen.

Arnesen viser til verdenscuprennene i Lenzerheide i 2007, der Svindal vant tre renn på rad og samlet 300 verdenscuppoeng på tre dager.

Ingen lett oppgave

Den tidligere landslagssjefen tror imidlertid at Svindal vil få hard konkurranse fra de øvrige to sammenlagtkandidatene.

Fartsfantomet Beat Feuz fra Sveits ligger på andreplass på sammenlagtlisten med 973 poeng (Kostelic har 1043 poeng), mens storslålam- og slalåmspesialist Marcel Hirscher er tredjemann med 825 poeng.

– De er begge gode og har tenkt til å plukke bra med poeng, og Feuz virker å ha en sterk vinnermentalitet, sier Arnesen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svindal i Sotsji

Aksel Lund Svindals sesong har vært så som så, men avslutningen kan bli meget bra for nordmannen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal god i avslutningen

Hvis alt går som planlagt, er Kostelic tilbake i verdenscupen i Kranjska Gora 10.- 11. mars. Og hvis alt går som planlagt, kan Svindal ha knappet kraftig inn på kroatens forsprang innen da.

Hvis så skjer, har nordmannen plutselig gode sjanser - Svindal er kjent for å avslutte sesongen sterkt.

– Han er ofte veldig god på slutten av sesongen. Han har ikke vært helt i slag etter jul, men det er ingen grunn til at ikke Aksel skal finne formen etter hvert, sier Arnesen.

I 2009 vant Svindal verdenscupen med knappe to poeng foran Benjamin Raich etter en fantastisk innspurt i de siste rennene.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal