NRK Meny
Normal

Armstrong vil fortsatt sykle i Touren

Lance Armstrong har ikke slått fra seg planene om å sykle deler av årets Tour de France-trasé til inntekt for et godt formål.

Armstrong

VELDEDIG FORMÅL: Lance Armstrong ønsker å sykle deler av Tour de France-løypen til inntekt til veldedige formål.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Amerikaneren skal etter planen sykle de to etappene sammen med den engelske fotballspilleren Geoff Thomas og et lag av amatører. Målet er å samle inn én million pund til inntekt for forskning på blodkreft. Det melder den britiske allmennkringkasteren BBC fredag.

Splittede meninger

Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, har advart Armstrong mot å delta i prosjektet. Han mener det er respektløst om Armstrong stiller.

Fredag opplyste imidlertid initiativtaker Geoff Thomas at amerikaneren akter å gjennomføre.

– Vi vet at Lances deltakelse har splittet opinionen, så vi forsøker å gjøre dette så respektfullt som mulig, sa Thomas til BBC.

Armstrong skal etter planen sykle etappe nummer 13 og 14, nærmere bestemt den 16. og 17. juli. Thomas hevder Armstrongs tilstedeværelse vil gi gruppen den motivasjonen som trengs for å fullføre.

– Jeg vet at hans ankomst vil gi dem oppmuntringen de trenger for å takle denne voldsomme utfordringen, og samtidig samle inn så mye penger som mulig til blodkreftpasienter, sier han.

Inspirert av Armstrong

Lance Armstrong var selv livstruende syk da han fikk påvist kreft i 1996. De fleste kjenner nok til at han kom tilbake fra kreften og vant sju Tour de France etter sykdommen. Disse seirene har senere blitt fratatt amerikaneren, etter at han innrømmet bruk omfattende bruk av doping.

Geoff Thomas har tidligere vært kaptein på det engelske fotballaget Crystal Palace. Han fikk diagnoen leukemi i 2003. Inspirert av Armstrong syklet han Tour de France-løypene i 2005 og 2007 for å samle inn penger til forskning på kreft.

Armstrong og hans følge skal sykle etappene dagen før Alexander Kristoff og resten av stjernesyklistene kommer samme vei.

Tour de France kan du følge på NRKSport på radio.

Siste nytt

 • Westerheim gir seg på landslaget

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen i en alder av 24 år. Westerheim representerte blant annet Norge under Rio-OL. Nå gir hun seg på grunn av manglende motivasjon.

  Malin WEsterheim i Rio
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fem strake nederlag for Benfica

  Etter fem kamper står Benfica med fem tap og 1–12 i målforskjell i mesterligaen. Onsdag ble det 0-2-tap mot CSKA Moskva.

  Georgi Shchennikov og et selvmål sørget for 2-0-seier til CSKA.

  Champions League - CSKA Moscow vs Benfica
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Chelsea lekte seg mot ti mann

  Da Qarabag fikk kaptein Rashad Sadygov utvist etter 19 minutter, var mesterligakampen mellom Qarabag og Chelsea i realiteten avgjort.

  Chelsea lekte seg til 4-0-seier etter mål av Eden Hazard, Willian (2) og Cesc Fàbregas.

  Willian celebrates scoring their second goal with Eden Hazard
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal