NRK Meny
Normal

Åpner for omkamp om Tromsø-OL

Idrettspresident Tove Paule åpner for at idretten igjen skal ta stilling til Tromsøs OL-søknad.

Idrettspresident Tove Paule
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Hun vil ha ny behandling til høsten.

- Dersom idretten og kultur- og idrettsminister Trond Giske ikke har kommet fram til en for idretten bedre løsning på bruk av tippemidler, må ett av idrettens organer på ny ta stilling til OL-søknaden når departementene er ferdige med å kvalitetssikre søknaden, er budskapet fra Paule i et intervju med Nordlys fredag.

Venter på kostnadene

Hun viser til at Trond Giske er urokkelig, og krever at idretten skal ta 22,3 prosent av anleggskostnadene gjennom bruk av tippemidler. Idrettens endelige beslutning kan ifølge Paule først tas når OL- kostnadene er tydeliggjort.

- Det er først når den endelige prisen kommer på bordet at vi vet hvor mye 22,3 prosent av anleggskostnadene vil utgjøre. Når vi vet hva OL vil koste, vet vi også hvilket tak vi kan ønske oss for bruken av spillemidler, sier Paule.

Løse saken i september

Ledermøtet i idrettsforbundet behandlet Tromsø-søknaden 7. juni. Paule oppfatter sin arbeidsordre fra ledermøtet til å sette et øvre tak for tippemiddelbruk i Tromsø og at prosentandelen på 22,3 prosent må ned. Uten en ny enighet med Giske, tar hun saken tilbake til idretten.

- Det er mange som snakker om et ekstraordinært idrettsting. Vi trenger ikke gå så langt. Idrettskretslederne har møte i Fredrikstad siste helgen i september. Jeg vil tro at vi kan løse saken der, eller i et særforbundsforum, sier Paule til Nordlys.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
4-4-2 Eliteserien fotball: Haugesund - Viking
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM