Hopp til innhold

Andreas Martinsen herjer i AHL: – Det er uvant

Andreas Martinsen byttet klubb to ganger på ett år. Nå spiller han for i farmerlaget til Chicago Blackhawks – og herjer.

Andreas Martinsen

Andreas Martinsen meldte i oktober overgang til Chicago Blackhawks og farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han scoret fem mål på de siste syv kampene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Andreas Martinsen ble hentet av Colorado Avalanche i 2015. Etter et par år med middelmådig suksess ble han tradet til Montreal Canadiens. Der fikk han ni kamper, før han ble sendt ned til farmerlaget Laval Rockets.

Så skjedde det noe uventet. Chicago Blackhawks ringte, og ville ha nordmannen i bytte mot at kanadierne tok over kontrakten til Kyle Braun.

Martinsen gikk dog ikke rett inn i Blackhawks-troppen, og har siden spilt for farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han fått 24 kamper, og vært en av kapteinene på laget. Resultat: 11 poeng, og fem mål på de siste sju kampene.

– Det har gått bra for meg i det siste. Vi har forsøkt å holde det enkelt, og det har fungert for vår rekke, sier Martinsen til lagets Youtube-kanal.

Andreas Martinsen

Martinsens første NHL-lag var Colorado Avalanche, men det ble en strevsom periode for et lag som slet i bunnen av tabellen.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Kaptein etter to måneder

Resultatene har derimot manglet for Rockford i det siste. Det Illinois-baserte AHL-laget har tapt tre strake kamper, men ligger likevel på tredjeplass i Central-divisjonen. Og selv om det bare er drøye to måneder siden han kom fra Montreal, så er det er 27-åringen som har tatt ansvar i garderoben.

– Det er en helt ny situasjon for meg. Det er uvant for meg å være en av de eldre på laget, en av lederne, men det er en god utfordring. Det er noe som vil utvikle meg som person, og som spiller, sier han.

Laster Twitter-innhold

– Det bor mer i han

Nettavisens USA-korrespondent og NHL-ekspert Roy Kvatningen tror vi kan få se Martinsen i NHL snart, men lurer også på om nordmannens USA-karriere kan nærme seg slutten.

– Jeg tror vi får se Martinsen i NHL i løpet av sesongen, men jeg er ikke sikker på om vi ser han der etter sesongen. Jeg håper virkelig det, for potensialet hans ligger der, sier han.

Akkurat nå kjemper Martinsen om en eventuell plass i fjerderekka til Chicago Blackhawks. Der må han i så fall danke ut Lance Bouma – eller «håpe» på skader.

– Skader på andre spillere kan åpne opp for ham. Jeg tror ikke det er så mange andre foran ham i køen, sier Kvatningen.

Andreas Martinsen er 190 centimeter høy, og veier rundt 100 kilo. Det er nettopp nordmannens fysikk som NHL-klubbene elsker, men problemet er ifølge Kvatningen at han bruker den for sjelden.

– Han er stor, råsterk og har bra fart. Hvis han fortsetter å score mål, vil det være fristende for ledelsen å gi ham sjansen. Kritikken har vært at han ikke bruker sin fysiske styrke ofte nok, men det bor mer i Martinsen enn han har vist så langt.

NHL/

Etter overgangen til Montreal Canadiens så det lysere ut for nordmannen, men det ble bare ni kamper i Canada, før han igjen var på flyttefot.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Siste nytt

 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Storhamar med råsterk borteseier mot Vålerenga

  Storhamar tok et langt stek mot NM-gull i ishockey da Vålerenga ble slått 4-2 i Oslo søndag kveld.

  De gulkledde leder nå 3-1 i kamper og kan sikre NM-gullet med hjemmeseier på Hamar tirsdag.

  NM-sluttspillet ishockey menn, 4. finalekamp: Vålerenga - Storhamar
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal