Andreas Martinsen herjer i AHL: – Det er uvant

Andreas Martinsen byttet klubb to ganger på ett år. Nå spiller han for i farmerlaget til Chicago Blackhawks – og herjer.

Andreas Martinsen

Andreas Martinsen meldte i oktober overgang til Chicago Blackhawks og farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han scoret fem mål på de siste syv kampene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Andreas Martinsen ble hentet av Colorado Avalanche i 2015. Etter et par år med middelmådig suksess ble han tradet til Montreal Canadiens. Der fikk han ni kamper, før han ble sendt ned til farmerlaget Laval Rockets.

Så skjedde det noe uventet. Chicago Blackhawks ringte, og ville ha nordmannen i bytte mot at kanadierne tok over kontrakten til Kyle Braun.

Martinsen gikk dog ikke rett inn i Blackhawks-troppen, og har siden spilt for farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han fått 24 kamper, og vært en av kapteinene på laget. Resultat: 11 poeng, og fem mål på de siste sju kampene.

– Det har gått bra for meg i det siste. Vi har forsøkt å holde det enkelt, og det har fungert for vår rekke, sier Martinsen til lagets Youtube-kanal.

Andreas Martinsen

Martinsens første NHL-lag var Colorado Avalanche, men det ble en strevsom periode for et lag som slet i bunnen av tabellen.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Kaptein etter to måneder

Resultatene har derimot manglet for Rockford i det siste. Det Illinois-baserte AHL-laget har tapt tre strake kamper, men ligger likevel på tredjeplass i Central-divisjonen. Og selv om det bare er drøye to måneder siden han kom fra Montreal, så er det er 27-åringen som har tatt ansvar i garderoben.

– Det er en helt ny situasjon for meg. Det er uvant for meg å være en av de eldre på laget, en av lederne, men det er en god utfordring. Det er noe som vil utvikle meg som person, og som spiller, sier han.

Laster Twitter-innhold

– Det bor mer i han

Nettavisens USA-korrespondent og NHL-ekspert Roy Kvatningen tror vi kan få se Martinsen i NHL snart, men lurer også på om nordmannens USA-karriere kan nærme seg slutten.

– Jeg tror vi får se Martinsen i NHL i løpet av sesongen, men jeg er ikke sikker på om vi ser han der etter sesongen. Jeg håper virkelig det, for potensialet hans ligger der, sier han.

Akkurat nå kjemper Martinsen om en eventuell plass i fjerderekka til Chicago Blackhawks. Der må han i så fall danke ut Lance Bouma – eller «håpe» på skader.

– Skader på andre spillere kan åpne opp for ham. Jeg tror ikke det er så mange andre foran ham i køen, sier Kvatningen.

Andreas Martinsen er 190 centimeter høy, og veier rundt 100 kilo. Det er nettopp nordmannens fysikk som NHL-klubbene elsker, men problemet er ifølge Kvatningen at han bruker den for sjelden.

– Han er stor, råsterk og har bra fart. Hvis han fortsetter å score mål, vil det være fristende for ledelsen å gi ham sjansen. Kritikken har vært at han ikke bruker sin fysiske styrke ofte nok, men det bor mer i Martinsen enn han har vist så langt.

NHL/

Etter overgangen til Montreal Canadiens så det lysere ut for nordmannen, men det ble bare ni kamper i Canada, før han igjen var på flyttefot.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Siste nytt

 • OL-medaljør Maren Skjøld legger opp

  Alpinist Maren Skjøld avslutter karrieren, skriver hun selv på Instagram onsdag.

  Skjøld ble vraket fra landslaget den kommende sesongen på grunn av manglende sportslig utvikling, opplyste Sportssjef i alpint, Claus J. Ryste, til NRK i mai.

  Skjøld tok OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang i 2018.

  Maren Skjøld sikret seg bronsjemedalje under lagkonkurranse parallell slalåm
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal