Hopp til innhold

Andreas Martinsen herjer i AHL: – Det er uvant

Andreas Martinsen byttet klubb to ganger på ett år. Nå spiller han for i farmerlaget til Chicago Blackhawks – og herjer.

Andreas Martinsen

Andreas Martinsen meldte i oktober overgang til Chicago Blackhawks og farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han scoret fem mål på de siste syv kampene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Andreas Martinsen ble hentet av Colorado Avalanche i 2015. Etter et par år med middelmådig suksess ble han tradet til Montreal Canadiens. Der fikk han ni kamper, før han ble sendt ned til farmerlaget Laval Rockets.

Så skjedde det noe uventet. Chicago Blackhawks ringte, og ville ha nordmannen i bytte mot at kanadierne tok over kontrakten til Kyle Braun.

Martinsen gikk dog ikke rett inn i Blackhawks-troppen, og har siden spilt for farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han fått 24 kamper, og vært en av kapteinene på laget. Resultat: 11 poeng, og fem mål på de siste sju kampene.

– Det har gått bra for meg i det siste. Vi har forsøkt å holde det enkelt, og det har fungert for vår rekke, sier Martinsen til lagets Youtube-kanal.

Andreas Martinsen

Martinsens første NHL-lag var Colorado Avalanche, men det ble en strevsom periode for et lag som slet i bunnen av tabellen.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Kaptein etter to måneder

Resultatene har derimot manglet for Rockford i det siste. Det Illinois-baserte AHL-laget har tapt tre strake kamper, men ligger likevel på tredjeplass i Central-divisjonen. Og selv om det bare er drøye to måneder siden han kom fra Montreal, så er det er 27-åringen som har tatt ansvar i garderoben.

– Det er en helt ny situasjon for meg. Det er uvant for meg å være en av de eldre på laget, en av lederne, men det er en god utfordring. Det er noe som vil utvikle meg som person, og som spiller, sier han.

Laster Twitter-innhold

– Det bor mer i han

Nettavisens USA-korrespondent og NHL-ekspert Roy Kvatningen tror vi kan få se Martinsen i NHL snart, men lurer også på om nordmannens USA-karriere kan nærme seg slutten.

– Jeg tror vi får se Martinsen i NHL i løpet av sesongen, men jeg er ikke sikker på om vi ser han der etter sesongen. Jeg håper virkelig det, for potensialet hans ligger der, sier han.

Akkurat nå kjemper Martinsen om en eventuell plass i fjerderekka til Chicago Blackhawks. Der må han i så fall danke ut Lance Bouma – eller «håpe» på skader.

– Skader på andre spillere kan åpne opp for ham. Jeg tror ikke det er så mange andre foran ham i køen, sier Kvatningen.

Andreas Martinsen er 190 centimeter høy, og veier rundt 100 kilo. Det er nettopp nordmannens fysikk som NHL-klubbene elsker, men problemet er ifølge Kvatningen at han bruker den for sjelden.

– Han er stor, råsterk og har bra fart. Hvis han fortsetter å score mål, vil det være fristende for ledelsen å gi ham sjansen. Kritikken har vært at han ikke bruker sin fysiske styrke ofte nok, men det bor mer i Martinsen enn han har vist så langt.

NHL/

Etter overgangen til Montreal Canadiens så det lysere ut for nordmannen, men det ble bare ni kamper i Canada, før han igjen var på flyttefot.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal