Hopp til innhold

Andreas Martinsen herjer i AHL: – Det er uvant

Andreas Martinsen byttet klubb to ganger på ett år. Nå spiller han for i farmerlaget til Chicago Blackhawks – og herjer.

Andreas Martinsen

Andreas Martinsen meldte i oktober overgang til Chicago Blackhawks og farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han scoret fem mål på de siste syv kampene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Andreas Martinsen ble hentet av Colorado Avalanche i 2015. Etter et par år med middelmådig suksess ble han tradet til Montreal Canadiens. Der fikk han ni kamper, før han ble sendt ned til farmerlaget Laval Rockets.

Så skjedde det noe uventet. Chicago Blackhawks ringte, og ville ha nordmannen i bytte mot at kanadierne tok over kontrakten til Kyle Braun.

Martinsen gikk dog ikke rett inn i Blackhawks-troppen, og har siden spilt for farmerlaget Rockford Icehogs. Der har han fått 24 kamper, og vært en av kapteinene på laget. Resultat: 11 poeng, og fem mål på de siste sju kampene.

– Det har gått bra for meg i det siste. Vi har forsøkt å holde det enkelt, og det har fungert for vår rekke, sier Martinsen til lagets Youtube-kanal.

Andreas Martinsen

Martinsens første NHL-lag var Colorado Avalanche, men det ble en strevsom periode for et lag som slet i bunnen av tabellen.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Kaptein etter to måneder

Resultatene har derimot manglet for Rockford i det siste. Det Illinois-baserte AHL-laget har tapt tre strake kamper, men ligger likevel på tredjeplass i Central-divisjonen. Og selv om det bare er drøye to måneder siden han kom fra Montreal, så er det er 27-åringen som har tatt ansvar i garderoben.

– Det er en helt ny situasjon for meg. Det er uvant for meg å være en av de eldre på laget, en av lederne, men det er en god utfordring. Det er noe som vil utvikle meg som person, og som spiller, sier han.

Laster Twitter-innhold

– Det bor mer i han

Nettavisens USA-korrespondent og NHL-ekspert Roy Kvatningen tror vi kan få se Martinsen i NHL snart, men lurer også på om nordmannens USA-karriere kan nærme seg slutten.

– Jeg tror vi får se Martinsen i NHL i løpet av sesongen, men jeg er ikke sikker på om vi ser han der etter sesongen. Jeg håper virkelig det, for potensialet hans ligger der, sier han.

Akkurat nå kjemper Martinsen om en eventuell plass i fjerderekka til Chicago Blackhawks. Der må han i så fall danke ut Lance Bouma – eller «håpe» på skader.

– Skader på andre spillere kan åpne opp for ham. Jeg tror ikke det er så mange andre foran ham i køen, sier Kvatningen.

Andreas Martinsen er 190 centimeter høy, og veier rundt 100 kilo. Det er nettopp nordmannens fysikk som NHL-klubbene elsker, men problemet er ifølge Kvatningen at han bruker den for sjelden.

– Han er stor, råsterk og har bra fart. Hvis han fortsetter å score mål, vil det være fristende for ledelsen å gi ham sjansen. Kritikken har vært at han ikke bruker sin fysiske styrke ofte nok, men det bor mer i Martinsen enn han har vist så langt.

NHL/

Etter overgangen til Montreal Canadiens så det lysere ut for nordmannen, men det ble bare ni kamper i Canada, før han igjen var på flyttefot.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Siste nytt

 • Nytt norsk gull i U23-VM – Vika parkerte konkurrentene

  Langrennsløper Jonas Vika (21) var sterkest på 20 kilometer fellesstart i Canada da han sikret gull i U23-VM.

  Det skjedde etter et imponerende rykk på tampen av løpet i siste bakke.

  Det var et stort felt som gikk sammen hele veien, og dermed var det mange utøvere og nasjoner som kjempet om seieren.

  Det var totalt elleve herrer som kjempet om seieren, og tre av dem var norske.

  Det har ikke vært mangel på norsk jubel i Whistler de to siste dagene. Mandag ble det gull på både kvinne- og herresiden på samme distanse i junior-VM.

  Tidligere tirsdag sikret Kristin Austgulen Fosnæs gull på kvinnesiden i U23-VM.

  Verdenscup i langrenn på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bekreftet: Jorginho klar for Arsenal

  Chelsea-stjerna Jorginho bytter London-klubb og er klar for Arsenal.

  Den braslianskfødte italieneren har skrevet under på en kontrakt på 18 måneder, med opsjon på forlengelse i ett år.

  Jorginho spilte i alt 213 kamper og scoret 29 mål for Chelsea etter overgangen fra Napoli. Han har vunnet både mesterligaen, europaligaen, klubb-VM og supercupen med de blåkledde. Hans kontrakt gikk i utgangspunktet ut til sommeren.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Sahraoui klar for Heerenveen

  Vålerenga-profil Osmane Sahraoui er klar for nederlandske Heerenveen. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Han signerer en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

  Det norske fotballtalentet har vært en av de store profilene for hovedstadsklubben siden Dag Eilev Fagermo tok over, og forrige sesong noterte han seg for seks mål og fire målgivende i Eliteserien.

  Sahraoui blir dermed den andre nordmannen som blir klar for Heerenveen på årets Deadline Day. Tidligere tirsdag ble også Viking-talentet Daniel Karlsbakk klar for den nederlandske klubben.

  Eliteserien fotball 2022: Rosenborg - Vålerenga (3-0)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste