Hopp til innhold

André Hansen tar pause fra landslaget

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Totalbelastningen ble for stor for Rosenborg-keeper André Hansen (27). – Det er på tide å sette strek nå, sier keeperen om landslagsspill.

André Hansen (tv) og Sten Grytebust

FERDIG: André Hansen (til venstre) tar pause fra landslaget. Her sammen med Sten Grytebust foran VM-kvalikkampen mot Tyskland i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen var ikke med til Makedonia og Slovakia i november. Før oppholdet ga han beskjed om at han tar pause.

– Det er en belastning. Det blir mye reising, mye trening og for mye tid borte fra familien. Jeg har hatt noen tøffe år, og det var mange årsaker som gjorde at jeg tok beslutningen, sier Hansen til NRK.

Han har vært en del av troppen siden høsten 2012, men har aldri fått sjansen som førstekeeper.

– Jeg har aldri vært en del av en diskusjonen om å være førstekeeper. Det er helt rettferdig, det, men da er det på tide å sette strek nå, sier keeperen.

Ved siden av fotballen studerer keeperen. Det gjør at han sitter med oppgaveskriving om kveldene, og totalbelastningen har vært for stor i lengden.

– Det tar mye energi å reise bort, nå sist var de borte i ti dager. Du skal rettferdiggjøre det på hjemmebane også.

– Hvordan tok landslagsledelsen det?

– Jeg snakket med Frode Grodås (keepertrener) rett før uttaket. Han sa at de forsto det, men han synes det var kjedelig. Vi får ta en pause og se om det endrer seg, sier Rosenborg-keeperen som også har vært innom Odd, LSK, KR, Skeid, Kjelsås og Bjerkealliansen.

Sportsnyheter

p234ibC21dE

Kritikken hagler etter ny Norge-skuffelse: – Knapt så man tror det

Norge hadde lenge full kontroll på kampen, men Georgia slo kraftig tilbake. Både fremover og bakover i banen gikk det galt – nå hagler kritikken.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste