André Hansen tar pause fra landslaget

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Totalbelastningen ble for stor for Rosenborg-keeper André Hansen (27). – Det er på tide å sette strek nå, sier keeperen om landslagsspill.

André Hansen (tv) og Sten Grytebust

FERDIG: André Hansen (til venstre) tar pause fra landslaget. Her sammen med Sten Grytebust foran VM-kvalikkampen mot Tyskland i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen var ikke med til Makedonia og Slovakia i november. Før oppholdet ga han beskjed om at han tar pause.

– Det er en belastning. Det blir mye reising, mye trening og for mye tid borte fra familien. Jeg har hatt noen tøffe år, og det var mange årsaker som gjorde at jeg tok beslutningen, sier Hansen til NRK.

Han har vært en del av troppen siden høsten 2012, men har aldri fått sjansen som førstekeeper.

– Jeg har aldri vært en del av en diskusjonen om å være førstekeeper. Det er helt rettferdig, det, men da er det på tide å sette strek nå, sier keeperen.

Ved siden av fotballen studerer keeperen. Det gjør at han sitter med oppgaveskriving om kveldene, og totalbelastningen har vært for stor i lengden.

– Det tar mye energi å reise bort, nå sist var de borte i ti dager. Du skal rettferdiggjøre det på hjemmebane også.

– Hvordan tok landslagsledelsen det?

– Jeg snakket med Frode Grodås (keepertrener) rett før uttaket. Han sa at de forsto det, men han synes det var kjedelig. Vi får ta en pause og se om det endrer seg, sier Rosenborg-keeperen som også har vært innom Odd, LSK, KR, Skeid, Kjelsås og Bjerkealliansen.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9