NRK Meny
Normal

André Hansen tar pause fra landslaget

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Totalbelastningen ble for stor for Rosenborg-keeper André Hansen (27). – Det er på tide å sette strek nå, sier keeperen om landslagsspill.

André Hansen (tv) og Sten Grytebust

FERDIG: André Hansen (til venstre) tar pause fra landslaget. Her sammen med Sten Grytebust foran VM-kvalikkampen mot Tyskland i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen var ikke med til Makedonia og Slovakia i november. Før oppholdet ga han beskjed om at han tar pause.

– Det er en belastning. Det blir mye reising, mye trening og for mye tid borte fra familien. Jeg har hatt noen tøffe år, og det var mange årsaker som gjorde at jeg tok beslutningen, sier Hansen til NRK.

Han har vært en del av troppen siden høsten 2012, men har aldri fått sjansen som førstekeeper.

– Jeg har aldri vært en del av en diskusjonen om å være førstekeeper. Det er helt rettferdig, det, men da er det på tide å sette strek nå, sier keeperen.

Ved siden av fotballen studerer keeperen. Det gjør at han sitter med oppgaveskriving om kveldene, og totalbelastningen har vært for stor i lengden.

– Det tar mye energi å reise bort, nå sist var de borte i ti dager. Du skal rettferdiggjøre det på hjemmebane også.

– Hvordan tok landslagsledelsen det?

– Jeg snakket med Frode Grodås (keepertrener) rett før uttaket. Han sa at de forsto det, men han synes det var kjedelig. Vi får ta en pause og se om det endrer seg, sier Rosenborg-keeperen som også har vært innom Odd, LSK, KR, Skeid, Kjelsås og Bjerkealliansen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag