NRK Meny
Normal

André Hansen tar pause fra landslaget

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Totalbelastningen ble for stor for Rosenborg-keeper André Hansen (27). – Det er på tide å sette strek nå, sier keeperen om landslagsspill.

André Hansen (tv) og Sten Grytebust

FERDIG: André Hansen (til venstre) tar pause fra landslaget. Her sammen med Sten Grytebust foran VM-kvalikkampen mot Tyskland i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen var ikke med til Makedonia og Slovakia i november. Før oppholdet ga han beskjed om at han tar pause.

– Det er en belastning. Det blir mye reising, mye trening og for mye tid borte fra familien. Jeg har hatt noen tøffe år, og det var mange årsaker som gjorde at jeg tok beslutningen, sier Hansen til NRK.

Han har vært en del av troppen siden høsten 2012, men har aldri fått sjansen som førstekeeper.

– Jeg har aldri vært en del av en diskusjonen om å være førstekeeper. Det er helt rettferdig, det, men da er det på tide å sette strek nå, sier keeperen.

Ved siden av fotballen studerer keeperen. Det gjør at han sitter med oppgaveskriving om kveldene, og totalbelastningen har vært for stor i lengden.

– Det tar mye energi å reise bort, nå sist var de borte i ti dager. Du skal rettferdiggjøre det på hjemmebane også.

– Hvordan tok landslagsledelsen det?

– Jeg snakket med Frode Grodås (keepertrener) rett før uttaket. Han sa at de forsto det, men han synes det var kjedelig. Vi får ta en pause og se om det endrer seg, sier Rosenborg-keeperen som også har vært innom Odd, LSK, KR, Skeid, Kjelsås og Bjerkealliansen.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag