NRK Meny
Normal

André Hansen tar pause fra landslaget

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Totalbelastningen ble for stor for Rosenborg-keeper André Hansen (27). – Det er på tide å sette strek nå, sier keeperen om landslagsspill.

André Hansen (tv) og Sten Grytebust

FERDIG: André Hansen (til venstre) tar pause fra landslaget. Her sammen med Sten Grytebust foran VM-kvalikkampen mot Tyskland i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen var ikke med til Makedonia og Slovakia i november. Før oppholdet ga han beskjed om at han tar pause.

– Det er en belastning. Det blir mye reising, mye trening og for mye tid borte fra familien. Jeg har hatt noen tøffe år, og det var mange årsaker som gjorde at jeg tok beslutningen, sier Hansen til NRK.

Han har vært en del av troppen siden høsten 2012, men har aldri fått sjansen som førstekeeper.

– Jeg har aldri vært en del av en diskusjonen om å være førstekeeper. Det er helt rettferdig, det, men da er det på tide å sette strek nå, sier keeperen.

Ved siden av fotballen studerer keeperen. Det gjør at han sitter med oppgaveskriving om kveldene, og totalbelastningen har vært for stor i lengden.

– Det tar mye energi å reise bort, nå sist var de borte i ti dager. Du skal rettferdiggjøre det på hjemmebane også.

– Hvordan tok landslagsledelsen det?

– Jeg snakket med Frode Grodås (keepertrener) rett før uttaket. Han sa at de forsto det, men han synes det var kjedelig. Vi får ta en pause og se om det endrer seg, sier Rosenborg-keeperen som også har vært innom Odd, LSK, KR, Skeid, Kjelsås og Bjerkealliansen.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal