NRK Meny
Normal

Dette svir ekstra hardt for Cavendish

Da Mark Cavendish og Andre Greipel syklet på samme lag i fjor mente Cavendish lagkameraten var en dårlig spurter. Tirsdag vant Greipel spurten mot rivalen på den 10. etappen i Tour de France.

Cavendish og Greipel

Andre Greipel (t.h.) var de nødvendige centimeterne foran Mark Cavendish i mål.

Foto: Peter Dejong / Ap

Andre Greipel

Tirsdag viste Andre Greipel ryggen til Cavendish. Dét har han nok hatt lyst til lenge.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Cavendish

Mark Cavendish bet tennene sammen på oppløpet, men det hjalp ikke.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
Hushovd

Thor Hushovd på den 10. etappen av Tour de France tirsdag.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Akkurat nå må jeg være verdens mest lykkelige mann, sa Greipel i tv-intervjuet kort tid etter målgang.

Det var mens de to syklet sammen på Team Columbia Highroad frem til i fjor Mark Cavendish stadig poengterte at han var en bedre spurter enn lagkameraten. De to kjempet om å være kapteinen laget skulle satse på i spurten. Cavendish ble valgt og Greipel ble frustrert. Det endte med at tyskeren byttet lag til Omega Pharma-Lotto før årets sesong.

Tirsdag klaffet det omsider for Greipel som tok sin første etappeseier i «Touren», noe han aldri fikk mulighet til under tiden i Team Columbia.

Ordkrig

På etappen der Thor Hushovd endte på fjerde plass og Boasson Hagen på 15. plass, benyttet Greipel muligheten da opptrekket til Cavendish ikke fungerte. For Cavendish var nok dette en av de verste duellene han kunne tape.

– Målet mitt i år var en etappeseier, jeg har forberedt meg hele sesongen på dette. I dag var laget mitt fantastisk, de hjalp meg opp alle stigningene slik at jeg hadde gode bein på slutten, sa Greipel.

Cavendish var politisk korrekt etter at han tapte duellen mot rivalen.

– Jeg gjorde en liten feil og Greipel kom raskt. Jeg er glad på hans vegne, sa Cavendish uten at så mange i pressekorpset trodde han mente helt det han sa.

Ordkrigen mellom de roet seg nemlig ikke etter at Greipel byttet lag og kort tid før årets Tour de France-start barket de to sammen igjen under Tour de Suisse.

Cavendish beskyldte sin tidligere lagkamerat for å ha kommet med «årets dummeste kommentar» etter at Greipel angivelig spurte «Cav» hvorfor han ikke holdt hjulet til mannen foran da de begge ble sittende i en gruppe som ble hektet av i kampen om en spurt under Tour de Suisse.

Sliten Hushovd

Rett bak Greipel og Cavendish fulgte Thor Hushovd på den tiende etappen tirsdag. Han var sjanseløs.

– Det var en tung dag. Jeg kjempet om å holde hjulet til mannen foran i spurten, men jeg hadde ikke noe å gi, sa Hushovd til TV 2 etter etappen.

Over den siste stigningen (kategori 4) før mål på den 158 kilometer lange etappen fra Aurillac til Carmaux kjørte sammenlagtleder Thomas Voeckler alt han maktet og fikk med seg fire mann, blant andre Philppe Gilbert som har den grønne poengtrøya. Gilbert var etter hvert alene igjen i front, men også han ble hentet inn igjen av hovedfeltet like før mål.

Før Voeckler og Gilbert stakk fra hadde seks mann vært i brudd det meste av dagen, disse hadde på det meste en avstand på tre minutter ned til hovedfeltet, men ble hentet inn med 16 kilometer igjen til mål.

Thor Hushovd hadde problemer med venstre sko underveis på etappen og var nede ved lagbilen for å få hjelp med problemet. Nordmannen tråkket rundt uten sko på venstre fot en liten periode, men fikk skoen på plass igjen og tråkket seg opp igjen til hovedfeltet.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal