Overveldet Jacobsen: – Det føles litt eventyraktig

Anders Jacobsen knuste konkurrentene med to kjempehopp i hopprennet i Oberstdorf. Nordmannen hadde problemer med å finne ordene etter triumfen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen smilte fra øre til øre etter seieren. Han var mest opptatt av å samle inntrykk fremfor å bruke store ord om sin egen prestasjon.

Foto: NRK

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen på toppen av seierspallen i Oberstdorf.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Stöckl og Jacobsen

Alexander Stöckl var tydelig stolt over og fornøyd med innsatsen til sin elev etter seieren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
– Det føles, jeg vet ikke... Det føles litt eventyraktig. Det gjorde det forrige gang jeg gjorde det bra her også, sier Anders Jacobsen til NRK etter seieren i den første konkurransen i hoppuka.

Nordmannen hadde tydelig problemer med å finne ordene for å beskrive følelsen etter hoppet på 139 meter som førte ham øverst på seierspallen.

– Jeg prøver bare å samle inntrykk, ikke prøve å være tøffere enn jeg er, men ta til meg inntrykk og se på folkehavet. Jeg gleder meg over situasjonen, for man får ikke et dusin av disse situasjonene i livet, sier han.

Jacobsen vant hoppuka i 2006/2007-sesongen. Nordmannen tok en pause fra hoppsirkuset sist sesong, men er med seieren søndag tilbake i toppen etter comebacket.

Stolt trener

Jacobsen ledet rennet etter førsteomgang og satt alene igjen på topp før konkurransens siste hopp.

– For å være helt ærlig føler jeg meg privilegert i dag, da jeg stod på toppen. Det var et folkehav og jubel. Da jeg hoppet og landet, jublet de like mye for meg som for de to som hoppet før meg, sier han.

Nordmannen hadde topp forhold i andre omgangen. Det hadde han ikke i første, men hoppet 138 meter og ledet klart likevel.

I andre omgang hoppet han en meter lenger og slo erkerival Gregor Schlierenzauer med nesten 10 poeng.

– Det er utrolig at han klarte det andre hoppet da vi satte bommen et hakk ned. Jeg er stolt, sier Alexander Stöckl til NRK.

– Jeg visste at om han klarte et godt hopp ville det være nok selv om vi gikk en bom ned. Det var faktisk taktisk, sier treneren lattermildt.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Anders Jacobsen er strålende fornøyd med seieren av den første konkurransen i hoppuka.

Anders Jacobsen var strålende fornøyd etter konkurransen søndag.

– Det er imponerende det Anders gjør i dag, sa Tom Hilde til NRK.

De skiftende forholdene var gode på slutten av åpningsrennet i hoppuka, og både Severin Freund og Schlierenzauer hadde tatt ledelsen med gode hopp da Jacobsen skulle avslutte konkurransen.

– Nå tror jeg han kommer til å gjøre topp konkurranser også i de neste rennene, sa ekspertkommentator Espen Bredesen etter at Jacobsen hadde sikret Norge den 90. rennseieren i hoppukesammenheng.

Neste renn betyr nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar. Allerede i morgen er det kvalifisering til det rennet.

Tom Hilde ble nummer 5 og Rune Velta 10. Anders Bardal ble nr 12 og Anders Fannemel 23.

Fem av de sju nordmennene fikk hoppe finaleomgangen. Bare debutanten Vegard Swensen og Andreas Stjernen ble slått ut.

Anders Jacobsen vant første konkurranse i hoppuka, se hoppet her.

Dette hoppet sørget for at Anders Jacobsen gikk seirende ut av den første konkurransen i hoppuka.

Anders Jacobsen 138 meter og dermed sikret seg ledelsen i førsteomgang.

Ander Jacobsen ledet før finaleomgangen etter dette hoppet.

Siste nytt

 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal