Normal

Jacobsen retter blikket framover: – Jeg drømmer om å hoppe 250 meter

Anders Jacobsen var strålende fornøyd med andreplassen i den tysk-østerrikske hoppuka, men han slår seg ikke til ro med å være verdens nest best skihopper.

Jacobsen

Her smiler Anders Jacobsen etter å ha sikret andreplass sammenlagt i hoppuka. Nå vil han sette ny verdensrekord.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har en drøm om å hoppe lengst i verden. Jeg vil sette ny verdensrekord ved å lande på 250 meter, sier Anders Jacobsen (27) til NRK etter at han endte på andreplass i hoppuka.

27-åringen har allerede rettet blikket fremover, og kan knapt vente med å sette seg på bommen i skiflygningsbakken i Vikersund i slutten av måneden.

Der er håpet å slå Johan Remen Evensens verdensrekord på 246,5 meter.

Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl har stor tro på Anders Jacobsen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Om det er mulig, det finner vi veldig snart ut, smiler Jacobsen.

Følelsen av å fly

Han tok seg et hvileår i 2011/2012, men denne sesongen har Anders Jacobsen kommet tilbake med et brak. Andreplassen i den tradisjonsrike hoppuka er det foreløpige høydepunktet, men 27-åringen har troen på at større prestasjoner er i gjære.

– Vikersund er verdens største hoppbakke. Og det er min hjemmebakke, begynner Jacobsen.

– Følelsen av å fly er grunnen til at jeg holder på med skihopping. De som ikke har hoppet over 200 meter på ski, aner ikke hva de har gått glipp av. Å øke den følelsen til 250 meter... Det ville vært helt sykt, sier Jacobsen.

Optimistisk før VM

Det er ikke bare hjemme i Vikersund han drømmer om å være verdens beste. I slutten av februar står nemlig VM i Val di Fiemme for tur.

– Jeg prøver å ikke se så langt frem som VM. Jeg jobber med den godfølelsen jeg har i bakken, og prøver å få ut flere av de fantastiske hoppene jeg har levert i det siste.

– Hvis jeg kan få til flere av dem, ja, da ser det bra ut til VM, sier Jacobsen optimistisk.

– Se opp for Østerrike

Og han har god grunn til å legge lista høyt inn mot verdensmesterskapet, ifølge hopptrener Alexander Stöckl.

– Jacobsen har et veldig stort potensiale. Fortsetter han som han har gjort i det siste, har han en mulighet til å tukte Schlierenzauer, sier Stöckl.

Han advarer likevel mot at det er mange vil gjøre sitt beste for å tukte den norske hoppyndlingen.

– Det er mange som kan ta medalje i VM. Det tyske laget underpresterte nå, og østerrikerne vil sikkert bli bedre enn de var i hoppuka. Så vi må bare jobbe videre og prøve å forbedre oss i alt vi gjør, avslutter hopptreneren.

Anders Jacobsen måtte slå favoritten Gregor Schlirensauer med 10,7 poeng - med ujevne forhold i Bischofshofen var alt mulig. Reporter: Anders Engeland, foto/redigerer: Jørn Tveter.

VIDEO: Anders Jacobsen og resten av hoppgutta sørget for en knallsterk laginnsats under det siste rennet i Bischofshofen.

Siste nytt

 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Riktignok bare én plass, men det betyr 52. plass i den ferske rankingen. Etter seier over Kypros og tap mot Bulgaria i nasjonsligaen blir det forsiktig framgang for Lars Lagerbäcks menn. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers. Mye tyder på at den nye Rangers-treneren David Quinn ikke vil bruke Zuccarello og flere av de øvrige veteranene for hardt i sesongoppkjøringen.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hök
 • Ramos slo Scholes' versting-rekord

  Real Madrids Sergio Ramos pådro seg onsdag sitt 37. gule kort i mesterligaen. Det er rekord, melder Marca.

  Foran onsdagens kamp delte Ramos rekorden med tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes med 36 gule.

  Sergio Ramos
  Foto: PAUL HANNA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg