Hopp til innhold

Carlsen visste ingenting om Anands kryptiske avsløring

SOTSJI (NRK.no): Vishy Anand innrømmer at han har hatt samtaler Fabiano Caruana i forkant av VM-kampen. Det var nytt for Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen, Vishy Anand og Fabiano Caruana

Nederst i det høyre hjørnet står mannen som kan være Vishy Anands hemmelige våpen mot Magnus Carlsen: Fabiano Caruana.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Fabiano og jeg spiller på samme lag i den tyske sjakkligaen, så jeg har hatt noen samtaler med ham, sier en hemmelighetsfull Anand i et intervju med First Post.

Veteranen ville ikke ut med flere detaljer, men sier til journalisten at «du får spørre meg etter VM». Avisa beskriver uttalelsen som kryptisk og skriver at det virker som Anand «har noe i ermet».

Italiensk stjerneskudd

Hvis det stemmer at inderen har rådført seg med Caruana, er det ikke snakk om noen hvilken som helst sjakkspiller.

Fabiano Caruana er den unge sjakk-kometen som har fløyet rett opp på andreplass i verden de siste månedene.

Italieneren spilte så godt for bare noen uker siden at han truet Carlsens førsteplass på verdensrankingen.

Carlsen: – Det overrasker meg ikke

Magnus Carlsen ante ingenting om noe samarbeid mellom Anand og Caruana før NRK.no fortalte ham om Anands uttalelser.

Bæringen vet imidlertid godt at de to konkurrentene spiller på lag sammen i Tyskland, så det kom ikke som noe sjokk at Anand kunne finne på å spørre Caruana om tips og råd.

– Det overrasker meg ikke. Men... hva skal jeg si? Det er sikkert bra for Anand, sier Carlsen til NRK.no.

Caruana

Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana under Sinquefield cup i St. Louis før VM. Caruana slo Carlsen i dette partiet, den tredje seieren i hans vanvittige seiersrekke i turneringen.

Foto: Stringer / NTB scanpix

Carlsen-kryptonitt?

Flere sjakkeksperter mener nemlig Caruana har funnet en god oppskrift mot Carlsen: å være så gjennomforberedt at han får verdensmesteren ut av stilen.

Den lille 22-åringen med den mørke stemmen slo nordmannen med svarte brikker i forrige turnering, og det ble nesten seier med hvit også.

I slutten av oktober ble Anand spurt om han kunne plukke opp noen triks fra Caruanas spill mot Carlsen, og inderen var ikke avvisende.

– Det Fabiano leverte i St. Louis er et av tidenes største sjakkøyeblikk. Han har en god stil mot Magnus. Alle oss andre ser på Fabiano og lærer mye, sa Anand til New Indian Express.

NRK.no har forsøkt å få et intervju med Vishy Anand i Sotsji, men har så langt ikke lyktes.

Se NRKs miniportrett av Magnus Carlsen, fra bassenget i Chennai til et nytt VM mot Vishy Anand. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto/redigering: Geirr Larsen, Nils Fredrik Røren

VIDEO: Magnus Carlsen - året som verdensmester. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren, Geirr Larsen.

Siste nytt

 • Tar grep mot banestorming

  Englands fotballforbund (FA) går i rette med banestormingen som har bredt om seg på fotballarenaer i landet den siste tiden. Forbundet truer med sanksjoner.

  I en uttalelse på sitt nettsted beskriver FA dette som «antisosial oppførsel» og slår fast at samtlige tilfeller er under etterforskning. Forbundet sier også at det vil se på mulige regelendringer for å slå ned på fenomenet.

  – Fotballarenaer skal alltid være et trygt sted for alle, og disse hendelsene er fullstendig uakseptable. Det er ulovlig å ta seg inn på banen på alle arenaer, og disse bruddene setter spillere, tilhengere og andre involverte i fare. Det kan ikke fortsette, skriver FA.

  Det har vært gjentatte tilfeller av at publikum har tatt seg inn på banen den siste tiden, sist torsdag da Everton berget plassen i Premier League med 3-2-seier over Crystal Palace og da Port Vale tok seg til opprykksfinale med straffeseier mot Swindon. Flere ganger har det vært voldshendelser i tumultene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Démare tok sin tredje Giro-etappeseier

  Etter 14 mil i brudd ble tetkvartetten på fredagens Giro d'Italia-etappe innhentet 700 meter fra mål. Arnaud Démare var igjen best i massespurten.

  Den franske FDJ-rytteren seiret foran Phil Bauhaus og Mark Cavendish og kunne juble for sin tredje etappeseier i årets ritt.

  – De var veldig seige i front, men vi tok dem igjen, og jeg fikk et monsteropptrekk. Gutta gjorde en kjempejobb for meg, sa Démare.

  – Mållinjen kom fem meter for tidlig for meg, sa en skuffet Bauhaus.

  Tobias Foss, eneste norske deltaker i rittet, var blant dem som måtte slippe hovedfeltet, og han kom i mål til 98.-plass på etappen. Han var i en gruppe som kom inn 1.47 minutt bak vinneren. I sammendraget klatret han likevel en plassering til 39.-plass.

  Italy Giro d’Italia Cycling
  Foto: Gian Mattia D'Alberto / AP
 • Norwich bekrefter: Normann ferdig i klubben

  Nedrykksklare Norwich melder på sitt nettsted at Mathias Normann og tre andre innleide spillere skal tilbake til sine klubber etter helgens serieavslutning.

  Den norske landslagsspilleren har vært i Premier League-klubben på en leieavtale fra russiske Rostov.

  Norwich er for lengst dømt til nedrykk, og før serieavslutningen mot Tottenham melder klubben om spillere som forsvinner ved sesongslutt.

  – Vi kan bekrefte at innleide Billy Gilmour, Brandon Williams, Ozan Kabak og Mathias Normann vender tilbake til sine respektive klubber etter søndagens kamp, står det. Klubben vinker også farvel til åtte spillere på utgående kontrakt, deriblant Lukas Rupp og Josip Drmic.

  For Normanns del er det høyst usikkert om han noen gang slutter seg til Rostov igjen. Han har sagt til TV 2 at han ikke ønsker å vende tilbake til Russland.

  Premier League - Brentford v Norwich City
  Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste