Hopp til innhold

Carlsen visste ingenting om Anands kryptiske avsløring

SOTSJI (NRK.no): Vishy Anand innrømmer at han har hatt samtaler Fabiano Caruana i forkant av VM-kampen. Det var nytt for Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen, Vishy Anand og Fabiano Caruana

Nederst i det høyre hjørnet står mannen som kan være Vishy Anands hemmelige våpen mot Magnus Carlsen: Fabiano Caruana.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Fabiano og jeg spiller på samme lag i den tyske sjakkligaen, så jeg har hatt noen samtaler med ham, sier en hemmelighetsfull Anand i et intervju med First Post.

Veteranen ville ikke ut med flere detaljer, men sier til journalisten at «du får spørre meg etter VM». Avisa beskriver uttalelsen som kryptisk og skriver at det virker som Anand «har noe i ermet».

Italiensk stjerneskudd

Hvis det stemmer at inderen har rådført seg med Caruana, er det ikke snakk om noen hvilken som helst sjakkspiller.

Fabiano Caruana er den unge sjakk-kometen som har fløyet rett opp på andreplass i verden de siste månedene.

Italieneren spilte så godt for bare noen uker siden at han truet Carlsens førsteplass på verdensrankingen.

Carlsen: – Det overrasker meg ikke

Magnus Carlsen ante ingenting om noe samarbeid mellom Anand og Caruana før NRK.no fortalte ham om Anands uttalelser.

Bæringen vet imidlertid godt at de to konkurrentene spiller på lag sammen i Tyskland, så det kom ikke som noe sjokk at Anand kunne finne på å spørre Caruana om tips og råd.

– Det overrasker meg ikke. Men... hva skal jeg si? Det er sikkert bra for Anand, sier Carlsen til NRK.no.

Caruana

Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana under Sinquefield cup i St. Louis før VM. Caruana slo Carlsen i dette partiet, den tredje seieren i hans vanvittige seiersrekke i turneringen.

Foto: Stringer / NTB scanpix

Carlsen-kryptonitt?

Flere sjakkeksperter mener nemlig Caruana har funnet en god oppskrift mot Carlsen: å være så gjennomforberedt at han får verdensmesteren ut av stilen.

Den lille 22-åringen med den mørke stemmen slo nordmannen med svarte brikker i forrige turnering, og det ble nesten seier med hvit også.

I slutten av oktober ble Anand spurt om han kunne plukke opp noen triks fra Caruanas spill mot Carlsen, og inderen var ikke avvisende.

– Det Fabiano leverte i St. Louis er et av tidenes største sjakkøyeblikk. Han har en god stil mot Magnus. Alle oss andre ser på Fabiano og lærer mye, sa Anand til New Indian Express.

NRK.no har forsøkt å få et intervju med Vishy Anand i Sotsji, men har så langt ikke lyktes.

Se NRKs miniportrett av Magnus Carlsen, fra bassenget i Chennai til et nytt VM mot Vishy Anand. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto/redigering: Geirr Larsen, Nils Fredrik Røren

VIDEO: Magnus Carlsen - året som verdensmester. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren, Geirr Larsen.

Siste nytt

 • Håper Mbappé blir klar til kamp: – Hevelsen på nesen har gått ned

  På Frankrikes pressekonferanse torsdag kom Antoine Griezmann med en oppdatering om tilstanden til lagkamerat og superspiss Kylian Mbappé, som brakk nesen i åpningskampen deres mot Østerrike.

  – Det går bra med Kylian. Hevelsen på nesen har gått ned. Vi får se fram mot siste sekund, om han kan være med, forteller Griezmann.

  Frankrikes trener, Didier Deschamps, sa følgende på pressekonferansen om den franske stjernen:

  – Jeg kan bekrefte at Kylian Mbappé føler seg bedre og det utvikler seg mot at han blir klar til i morgen. Det går i riktig retning, sa han.

  Fredag møter Frankrike Nederland kl. 21.00. Kampen kan du se på NRK1.

  Flere av de franske spillerne har også vært vokale om at franskmenn må ta i bruk stemmeretten sin etter at ytre høyre rykket kraftig fram i EU-valget. Griezmann oppfordret også folk om å stemme på pressekonferansen torsdag:

  – Det beste folk kan gjøre er å gå og stemme. Politikk er seriøst og personlig. Jeg er her som en fotballspiller. Vi kan være kjente, men jeg vil si gå og stem. Det er raskt og enkelt.

  Mbappe nese
  Foto: AP
 • Serbia til himmels etter overtidsscoring

  Det så lenge ut til at Slovenia skulle stikke av med alle tre poengene, men så dukket Luka Jovic opp dypt inne i overtiden.

  Den tidligere Real Madrid-spilleren stusset inn 1-1 på corner, og dermed lever håpet for Serbia.

  – Det var en ganske tam førsteomgang, men det ble en heftig opplevelse på slutten. Resultatet gjør at vi får en spennende kamp mellom Serbia og Danmark til slutt, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide.

  Han føler med Slovenia, som var nære på å ta sin første seier i et mesterskap noensinne.

  – Det går ikke an å beskrive hvor vanskelig det er når man ikke lykkes. Du er så nærme og holder ut. Den følelsen er tom. Alt blir tomt. Det motsatte er når du lykkes, da blir du forferdelig glad, sier Hareide.

  Det var en rekke sjanser til begge lag og de byttet ofte på hvem som hadde initiativet i kampen.

  Slovenia hadde blant annet et stolpetreff og Serbias Aleksandar Mitrović var farlig frempå flere ganger.

  – Det virker som det er to lag som er redd å ryke på en smell enn å gå for det, kommenterte NRK-kommentator Patrick Rowlands.

  Det virker som kommentatoren ble hørt av spillerne på banen, for et minutt senere satte Slovenia ballen i nettet og tok ledelsen.

  Det var høyreback Zan Karnicnik som kom på et sugende løp og satte ballen i mål. Det skjedde etter et presist innlegg fra Timi Max Elsnik.

  – Han står akkurat der han skal være. Han elsker å være med på det offensive! utbrøt Rowlands.

  Med det satte Karnicnik stjernene i skyggen og sørget for en svært viktig Slovenia-scoring.

  Det skulle altså ikke holde, for Serbias Jovic hadde andre planer. Med målet betyr det at Serbias håp om avansement fortsatt lever.

  Det ble ellers et norsk innslag på sidelinjen med Espen Eskås som fjerdedommer.

 • Tre nordmenn til Diamond League i Monaco

  Tre nordmenn er bekreftet til Diamond League i Monaco 12. juli.

  Både Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller til start. Det bekreftet Diamond League på Instagram.

  Karsten Warholm er den eneste av de tre som også deltok i Monaco i fjor. Da vant han finalen i 400 meter hekk med tiden 46,51.

  Friidrett under OL starter drøye to uker senere, den 1. august.

  Jakob Asserson Ingebrigtsen
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal