Carlsen visste ingenting om Anands kryptiske avsløring

SOTSJI (NRK.no): Vishy Anand innrømmer at han har hatt samtaler Fabiano Caruana i forkant av VM-kampen. Det var nytt for Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen, Vishy Anand og Fabiano Caruana

Nederst i det høyre hjørnet står mannen som kan være Vishy Anands hemmelige våpen mot Magnus Carlsen: Fabiano Caruana.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Fabiano og jeg spiller på samme lag i den tyske sjakkligaen, så jeg har hatt noen samtaler med ham, sier en hemmelighetsfull Anand i et intervju med First Post.

Veteranen ville ikke ut med flere detaljer, men sier til journalisten at «du får spørre meg etter VM». Avisa beskriver uttalelsen som kryptisk og skriver at det virker som Anand «har noe i ermet».

Italiensk stjerneskudd

Hvis det stemmer at inderen har rådført seg med Caruana, er det ikke snakk om noen hvilken som helst sjakkspiller.

Fabiano Caruana er den unge sjakk-kometen som har fløyet rett opp på andreplass i verden de siste månedene.

Italieneren spilte så godt for bare noen uker siden at han truet Carlsens førsteplass på verdensrankingen.

Carlsen: – Det overrasker meg ikke

Magnus Carlsen ante ingenting om noe samarbeid mellom Anand og Caruana før NRK.no fortalte ham om Anands uttalelser.

Bæringen vet imidlertid godt at de to konkurrentene spiller på lag sammen i Tyskland, så det kom ikke som noe sjokk at Anand kunne finne på å spørre Caruana om tips og råd.

– Det overrasker meg ikke. Men... hva skal jeg si? Det er sikkert bra for Anand, sier Carlsen til NRK.no.

Caruana

Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana under Sinquefield cup i St. Louis før VM. Caruana slo Carlsen i dette partiet, den tredje seieren i hans vanvittige seiersrekke i turneringen.

Foto: Stringer / NTB scanpix

Carlsen-kryptonitt?

Flere sjakkeksperter mener nemlig Caruana har funnet en god oppskrift mot Carlsen: å være så gjennomforberedt at han får verdensmesteren ut av stilen.

Den lille 22-åringen med den mørke stemmen slo nordmannen med svarte brikker i forrige turnering, og det ble nesten seier med hvit også.

I slutten av oktober ble Anand spurt om han kunne plukke opp noen triks fra Caruanas spill mot Carlsen, og inderen var ikke avvisende.

– Det Fabiano leverte i St. Louis er et av tidenes største sjakkøyeblikk. Han har en god stil mot Magnus. Alle oss andre ser på Fabiano og lærer mye, sa Anand til New Indian Express.

NRK.no har forsøkt å få et intervju med Vishy Anand i Sotsji, men har så langt ikke lyktes.

Se NRKs miniportrett av Magnus Carlsen, fra bassenget i Chennai til et nytt VM mot Vishy Anand. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto/redigering: Geirr Larsen, Nils Fredrik Røren

VIDEO: Magnus Carlsen - året som verdensmester. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren, Geirr Larsen.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal