Amerikanske OL-svømmere holdt tilbake av politiet

De to amerikanske OL-svømmerne Jack Conger og Gunnar Bentz fikk ikke forlate Rio onsdag.

OLYMPICS-RIO/LOCHTE

MÅTTE BLI IGJEN: OL-svømmerne Gunnar Bentz og Jack Conger.

Foto: HANDOUT / Reuters

Talsmann for den amerikanske olympiske komité, Patrick Sandusky, bekrefter at det er Conger og Bentz som er holdt tilbake.

Rio Olympics Swimming

OL-vinner Ryan Lochte.

Foto: Michael Sohn / Ap

Pågripelsen skal ha skjedd i forbindelse med etterforskningen av ranet av svømmestjernen Ryan Lochte natt til søndag.

– De ble frigitt av lokale myndigheter under den forutsetningen at de forklarer seg mer om hendelsen torsdag, sier Sandusky.

Ifølge OL-vinner Lochte ble han og lagkameratene Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen utsatt for et væpnet ran i Rio de Janeiro. De slapp uskadet fra hendelsen.

– En av fyrene tok ut pistolen sin, vred den til siden og holdt den mot panna mi, før han sa «legg deg ned». Jeg løftet opp hendene mine og gjorde som han sa. Han tok pengene våre, lommeboka mi, men lot mobiltelefonen ligge og akkrediteringene mine, fortalte Lochte.

Laster Twitter-innhold

Forvirring rundt forklaringene

Det har imidlertid hersket en del forvirring rundt Lochtes forklaring.

IOC avkreftet først at svømmerne var blitt ranet, noe som fikk svømmerne til å gå ut offentlig med sin versjon av historien.

Ifølge AP har det lokale politiet i Rio ikke festet tillit til svømmerne etter at det viste seg at viktige detaljer i forklaringene ikke stemte.

Ifølge informasjon AP har fått tilgang til fra en anonym tjenestemann i politiet, ble ranet aldri anmeldt.

Politiet fattet først interesse for saken da den ble omtalt i media, men har ikke greid å få tak i vitner til hendelsen.

Ifølge APs kilde i politiet skal de to ha uttalt at de var beruset og at de ikke husker hvilken farge drosjen hadde, eller hvor ranet skjedde. Svømmerne kunne heller ikke slå fast når det skjedde.

I den opprinnelige forklaringen ble det også hevdet at drosjen de satt i ble tatt til side og at ranerne holdt pistolen mot Lochtes hode, men svømmeren har senere endret forklaring til at det hele skjedde da de stoppet på en bensinstasjon.

Dro inn passene

Onsdag bestemte derfor politiet å intensivere etterforskningen, og en brasiliansk dommer beordret beslaglegging av passene til Lochte og Feigen. Lochte hadde da allerede forlatt landet, mens det er uklart hvor Feigen befinner seg akkurat nå.

Conger og Bentz hadde booket et senere fly, men rakk altså aldri å komme seg avgårde før de ble ført bort av brasilianske politifolk.

Saken har fått stor oppmerksomhet i USA, og amerikanske medier er fulle av historier om pågripelsen av svømmeduoen.

Ifølge NBC skal de ha fått passene inndratt innti videre, og får ikke forlate Brasil før de forklarer seg for politiet.

Lochte sier til USA Today at de i utgangspunktet ikke fortalte om ranet fordi de ikke ønsket å havne i trøbbel.

Siste nytt

 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Liverpool videre i mesterligaen

  Liverpool vant 1-0 mot Napoli på Anfield. Målet kom 34 minutter inn i kampen da Mohamed Salah skjøt fra nærmest død vinkel og ballen gikk mellom beina på Napolis keeper David Ospina. Dermed er Liverpool videre til åttedelsfinale i mesterligaen.

  FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-NAPOLI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland