Hopp til innhold

Senket Viking på overtid - ble utvist: – Jeg er så glad

Viking hentet opp Moldes 2-0-ledelse etter pause, men mistet nok en gang poeng de siste sekundene da Thomas Amang avgjorde på overtid. Så feiret han på seg rødt kort.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Viking.

REV AV SEG DRAKTEN: Thomas Amang ble så glad da han senket Viking at han må stå over neste kamp. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Noen sekunder over de tre tilleggsminuttene fikk Amidou Diop ballen i Viking-boksen. Det totalt mislykkede skuddet endte som en pasning til Thomas Amang foran mål. Han stakk frem en fot og lurte ballen under Iven Austbø.

Ole Gunnar Solskjær stormet ut fra Molde-benken i elleville jubelscener mens resignerte Viking-spillere falt om på kunstgresset.

Jublet gjorde også matchvinner Amang. Han rev av seg drakten og fikk dermed gult kort - hans andre for kvelden.

– Jeg er så glad, sier matchvinneren, som fikk en klem av Ole Gunnar Solskjær på vei av kunstgresset, til NRK.

Laster Twitter-innhold

Angrer ikke

Amang forklarer at han ikke tenkte over at han allerede hadde pådratt seg gult kort da rev av seg Molde-drakten.

– Dette var mitt første mål for sesongen. Jeg har slitt litt tidligere så dette var bra for selvtilliten min. Nå er jeg bare glad selv om jeg ikke får spille neste kamp.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Viking.

RØK IGJEN: Viking-spillerne jubler for Mathias Bringakers reduseringsmål. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Solskjær mener gule kort for å ta av seg drakten er det «dummeste han ser», men etter seieren klarte han ikke være sint på Amang.

– Gutten er ung og har mye å lære. Han har ikke hatt så strukturert opplæring tidligere. Dette tror jeg han lærer av, sier Solskjær.

– All the best, keep going, var beskjeden han ga Viking-trener Ian Burchnall på vei ut av pressesonen.

– Dette har skjedd for mange ganger nå. Det er det sjette målet vi har sluppet inn etter det 88. minutt. Det er brutalt, sier Burchnall til NRK.

Ledet 2-0

Formsterke Molde åpnet klart best og tok ledelsen allerede etter fem minutter da Petter Strand fikk stå umarkert foran mål.

Og da Björn Bergmann Sigurdarson økte fra krittmerket med sitt åttende for sesongen, virket veien svært lang for gjestene. Viking-trener Ian Burchnall virket også resignert da han ble intervjuet i pausen.

– Vi har det tungt fra før. Nå er det enda tyngre, sa André Danielsen.

Men Viking hevet seg etter pause og misbrukte flere gode sjanser før reduseringen kom. Hassan Sale Usman slo gjennom Mathias Bringaker som plasserte ballen under Andreas Linde.

Seks minutter før slutt slo Kristoffer Haugen et innoverskrudd frispark inn mot Viking-målet. Samuel Adegbenro så ut til å bomme, men forstyrret keeper Linde kom til at ballen forsvant i hjørnet.

Sigurdarson misset en stor sjanse alene med Iven Austbø på overtid, men det skulle likevel glippe for Viking etter at Amang avgjorde med siste spark på ballen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal