Hopp til innhold
Starter 13.00.

Alpint, slalåm for menn

Oppsummert

Henrik Kristoffersen ligger som nummer to etter første omgang, mens Sebastian Foss Solevåg er nummer tre. Andre omgang i slalåmen starter klokken 13.
 • Værpreget slalåmkonkurranse avlyst

  Timon Haugan og Henrik Kristoffersen dro god nytte av tidlige startnumre i slalåmen i Bulgaria i dag. For det ble dårligere og dårligere sikt i et nedbørstynget Bansko, søndag. Nå er rennet kansellert.

  Haugan og Kristoffersen lå på en andre- og tredjeplass. 0.27 og 0.38 bak franske Noël Clément, som hadde startnummer to. Franskmannen så ut til å hekte i en port, men ble ikke disket.

  – Det var en stor, stor fordel å starte først. Jeg følte ikke jeg hadde et kjemperun og jeg var litt på den sikre siden, sa Haugan til Viaplay.

  – I dag var det fordel å være nummer én og nummer to. Jeg er den eneste som har klart å henge med, så jeg tror jeg kjørte bra, sa Kristoffersen til Viaplay, som var fjerdemann ut fra startporten.

  Men det som kunne blitt en norsk seiers-duell, ble ingenting av. Før første omgang var ferdigkjørt, ble slalåmkonkurransen nemlig avlyst grunnet dårlige værforhold.

  Alexander Steen Olsen og Atle Lie McGrath var blant dem som fikk tøffere forhold. De la seg henholdsvis 1.50 og 2.24 sekunder bak teten.

  McGrath falt i gårsdagens finaleomgang og holdt seg til armen etter at han kom seg på beina. Det så dårlig ut med tanke på dagens slalåmkonkurranse, men heldigvis var det ingen brudd.

  – De siste 12 timene har vært så latterlig vonde. Jeg har brannsår og har spytta blod, sa han til Viaplay før første omgang.

  Sebastian Foss Solevåg lå på en foreløpig 25.-plass.

  timon haugan
  Foto: AP
 • Brækken på seierspallen i europacupen i slalåm

  Theodor Brækken kjørte seg opp én plass i finaleomgangen og ble nummer to i mandagens slalåmrenn i europacupen i Sveits.

  Det var Brækkens tredje 2.-plass i europacupen denne sesongen. Han ble nummer fire i slalåm i junior-VM nylig.

  19-åringen som representerer Ingierkollen Rustad, har fått prøve seg i verdenscupen i disiplinen fire ganger denne sesongen. 25.-plass i Kitzbühel er hans beste resultat.

  Svensken Fabian Ax Swartz vant mandagens renn overlegent med hele 98 hundredels sekund ned til Brækken. Sveitseren Matthias Iten ble slått med ytterligere 16 hundredeler og tok 3.-plassen.

  Eirik Hystad Solberg gjorde en meget god finaleomgang og endte på 4.-plass.

  Hans Grahl-Madsen ble nummer 13 og Halvor Hilde Gunleiksrud nummer 19.

  (©NTB)

  Theodor Brækken
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Opererte for få dager siden - nå er Solevåg klar for renn

  En uke etter at han skadet tommelen, er Sebastian Foss Solevåg klar for å kjøre renn igjen. Solevåg falt under den første omgangen av slalåmrennet i Adelboden forrige søndag, og opererte leddbåndet i tommelen så sent som tirsdag.

  – Nå har vi gjort det vi kan og det føles bra. Jeg har en god magefølelse. Jeg står på startlista og blir med på oppvarming, så jeg blir å se på start, bekrefter Solevåg til NRK.

  Det har gått slag i slag etter at han skadet seg forrige søndag. Etter operasjonen tirsdag, reiste han tilbake til Sveits onsdag.

  – Jeg skulle ha på gips i seks uker og den gikk av etter 22 timer. Og så har jeg stått to dager på ski, så det går bra egentlig, sier han.

  Første omgang av søndagens slalåmrenn starter kl. 10.15 og sendes på NRK1. Det er det siste av de fire rennene i Wengen i år. Solevåg er i delt ledelse i slalåmcupen sammen med svenske Kristoffer Jakobsen.

  Sebastian Foss Solevåg i Wengen 2022.
  Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
Se avgjørelsen på dagens slalåm her
Se Henriks fantastiske andre omgang
Sebastian en hundredel fra pallen
Haugen kjørte ut
Haugen følger opp de andre norske med god kjøring

Siste nytt

 • Vertsnasjon Tsjekkia vant ishockey-VM

  NHL-stjernen David Pastrnak sendte hjemmepublikumet til himmels midtveis i siste periode. Tsjekkia vant VM-finalen i ishockey 2-0 over Sveits.

  Etter to jevne perioder tok Tsjekkia mer over i den siste. Pastrnak hamret inn 1-0 opp i vinkelen etter en dropp i offensiv sone.

  28 år gamle Pastrnak sluttet seg til VM-troppen da hans lag Boston Bruins røk ut av NHL-sluttspillet.

  VM-tittelen er Tsjekkias sjuende og det første siden 2010. Sveits må fortsatt vente på sitt første gull. Det er den fjerde VM-finalen som ender med nederlag for Sveits.

  Det norske laget endte på 11.-plass i mesterskapet. (NTB)

  hX5clAX6eUQ
  Foto: AP
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fraktet bort i ambulanse

  HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) ble kjørt bort i ambulanse etter 0-3-tapet mot Viking.

  Rett etter klokken 23 opplyser klubben at Norheim er utskrevet fra sykehus.

  – Undersøkelser viste at det var en kombinasjon av dehydrering og magevirus som plaget vår solide forsvarsspiller, skriver HamKam.

  I en pressemelding tidligere søndag skrev klubben at 29-åringen hadde hatt magesmerter etter kampslutt.

  Mens han mottok behandling rett ved innbytterbenken, holdt Røde Kors opp tepper for å hindre innsyn.

  – Norheim er våken og bevisst og videre utredning vil avgjøre hvor lenge John Olav blir på sykehuset, skriver klubben.

  Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill.

  – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad.

  HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort i ambulansen.

  – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen, sier Michelsen.

  29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen.

  Etter kampslutt måtte HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) legge seg ned og fikk senere medisinsk behandling etter 0-3-tapet mot Viking. Mens 29-åringen mottok behandling, ble det dekket til med tepper rundt spilleren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal