Hopp til innhold

Aftonbladet: Potter vil ikke bli Sveriges landslagssjef – Høgmo høyaktuell

Graham Potter har ifølge Aftonbladet sagt nei til å bli Sveriges landslagssjef. Avisen har kilder på at Per-Mathias Høgmo er høyt oppe på kandidatlisten.

Janne Andersson takket for seg etter den nylig avsluttede EM-kvalifiseringen der Sverige ikke nådde opp. Det er tidligere kjent at Häcken-trener Høgmo var på en foreløpig liste med 20-25 kandidater i jakten på hans etterfølger, men den skulle barberes kraftig før det gjennomføres intervjuer.

Flere kilder bekrefter overfor Aftonbladet at Høgmo er blant kandidatene som fortsatt henger med. Det begrunnes med hans meritter, at han kjenner skandinavisk fotball og har erfaring som landslagssjef både for Norges kvinner, menn og U21-landslag.

Høgmo førte kvinnelandslaget til OL-gull i 2000, men hadde ikke suksess som landslagssjef for mennene i årene 2013 til 2016. Han har hatt betydelig suksess som klubbtrener i Sverige og førte Häcken til seriegull i fjor.

Graham Potter, som fikk sitt trenergjennombrudd med Östersund, var med på den første listen, men ifølge Aftonbladet har den tidligere Brighton- og Chelsea-manageren gjort det klart at han ikke er aktuell for jobben.

Sveriges landslag har slitt de siste årene. Laget var langt fra EM-plass og skal i neste års nasjonsliga spille i C-divisjonen.

(NTB)

Häcken-trener Per-Mathias Høgmo.
Foto: NTB

Siste nytt

 • Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte intervenere i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong.

  (NTB)

  lHQ0QWZP5xA
  Foto: NTB
 • Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen

  Palestinakomiteen krever at Norges Skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen.

  Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget.

  Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer.

  Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel.

  Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på Lillehammer i desember i fjor. (NTB)

  Palestina
  Foto: NTB
 • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

  Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

  Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

  – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

  I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

  London Stadium
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal