Hopp til innhold

Aftonbladet: Potter vil ikke bli Sveriges landslagssjef – Høgmo høyaktuell

Graham Potter har ifølge Aftonbladet sagt nei til å bli Sveriges landslagssjef. Avisen har kilder på at Per-Mathias Høgmo er høyt oppe på kandidatlisten.

Janne Andersson takket for seg etter den nylig avsluttede EM-kvalifiseringen der Sverige ikke nådde opp. Det er tidligere kjent at Häcken-trener Høgmo var på en foreløpig liste med 20-25 kandidater i jakten på hans etterfølger, men den skulle barberes kraftig før det gjennomføres intervjuer.

Flere kilder bekrefter overfor Aftonbladet at Høgmo er blant kandidatene som fortsatt henger med. Det begrunnes med hans meritter, at han kjenner skandinavisk fotball og har erfaring som landslagssjef både for Norges kvinner, menn og U21-landslag.

Høgmo førte kvinnelandslaget til OL-gull i 2000, men hadde ikke suksess som landslagssjef for mennene i årene 2013 til 2016. Han har hatt betydelig suksess som klubbtrener i Sverige og førte Häcken til seriegull i fjor.

Graham Potter, som fikk sitt trenergjennombrudd med Östersund, var med på den første listen, men ifølge Aftonbladet har den tidligere Brighton- og Chelsea-manageren gjort det klart at han ikke er aktuell for jobben.

Sveriges landslag har slitt de siste årene. Laget var langt fra EM-plass og skal i neste års nasjonsliga spille i C-divisjonen.

(NTB)

Häcken-trener Per-Mathias Høgmo.
Foto: NTB

Sportsnyheter

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Draktene får deler av skylden for den svake kampen.

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Siste nytt

  • New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

    Nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i USA og New York denne romjulen. Det bekrefter Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en pressemelding mandag.

    Magnus Carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «The Big Apple». I 2016 feide han russiske Sergej Karjakin av brettet i samme by under VM i klassisk sjakk.

    Det NRK-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i Norge: på kveldstid.

    Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.

    Magnus Carlsen under Norway chess
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

    Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

    Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

    Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

    Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

    Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

  • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

    Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

    «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

    800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

    Hedda Hynne
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal