Hopp til innhold

Advarer Nilsson før Johaug-duell: – Forbered deg på melkesyre

SEEFELD/OSLO (NRK): Norge overrasker med uttaket til kvinnenes stafett i VM. Therese Johaug går den siste etappen.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

DEBUTERER SOM ANKERKVINNE: Therese Johaug går for sitt tredje VM-gull i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror ikke Stina (Nilsson, journ.anm.) er så glad for å møte Therese på sisteetappe. Hvis hun fikk velge en løper hun ikke skulle møte på siste, tror jeg det er Therese, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NRK.

For da det norske stafettlaget ble presentert onsdag ettermiddag, hadde de satt Therese Johaug på den siste etappen. Ingvild Flugstad Østberg, som har vært Norges ankerkvinne ved flere anledningen, går den andre etappen.

– Jeg sier ikke nei takk til en luke, men jeg er klar for utfordringen hvis vi går ut likt. Trenerne våre mente dette var det beste oppsettet, så jeg skal bite fra meg det jeg kan, så får vi se hvordan det går. Jeg skal gi jernet til jeg passerer målstreken, og når jeg har gjort det kan jeg ikke forvente mer av meg selv, sier Johaug.

Frykter Sverige mest

Landslagstreneren sier at det norske laget fryktet russerne mest før VM startet. Men når fire øvelser er ferdig, og svenske Frida Karlsson har vist så formidabel form, er det nettopp naboene i øst som er den største konkurrenten.

Uttak til stafettlaget kvinner onsdag kveld.

Den norske landslagstreneren Geir Endre Rogn møtte pressen onsdag kveld for å offentliggjøre det norske stafettlaget til torsdagens VM-konkurranse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Frem til nå har Sverige hatt tre gode kort, og ett litt mer usikkert kort. Nå har de fire sterke løpere. Da har vi har måttet tenke litt ekstra, sier Rogn.

Med Johaug på den siste etappen er det naturlig å tenke at den doble verdensmesteren har planer om å kjøre knallhardt på sin etappe.

Det tror også landslagstrener Rogn.

– Hun (Stina Nilsson) bør forberede seg på ganske mye melkesyre i morgen. Det er ikke noe annet å si. Hun skal virkelig ha dagen hvis hun skal være med der, sier Rogn lurt.

 • Sveriges lag: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson

– Kan være en risikabel taktikk

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland sier det var en overraskende vri å sette Johaug på fjerde etappe.

– Dette er et taktisk valg for å utmanøvrere Sverige. Spørsmålet er om de lykkes, det kan være en risikabel taktikk, sier han.

Aukland.

TROR NORGE VINNER: NRK-ekspert Fredrik Aukland er overrasket over at Therese Johaug går siste etappe for Norge .

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aukland sier at Sverige kommer til å prøve å gå ifra Norge før den fjerde etappen.

– Spørsmålet er hvor god Frida Karlsson er, det kan bli en nøkkeletappe.

Karlsson står med en andre- og en femteplass så langt i VM. Hun skal gå imot Ingvild Flugstad Østberg på den andre etappen. Spurtsterke Stina Nilsson går den siste etappen for Sverige.

– Jeg tror Norge vinner, men det gjør de ikke hvis det blir spurt, sier Aukland.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Sosiale medier-oppsving for Inter Miami

  Lionel Messi har sørget for en solid oppsving i antall Instagram-følgere for sin nye klubb Inter Miami.

  Før Messi-overgangen ble annonsert onsdag kveld hadde David Beckhams klubb én million følgere. Knappe ti timer senere er antallet oppe i 4.3 millioner.

  Messi har 469 millioner på sin konto.

  Argentineren hadde en lignende effekt da han signerte for PSG for to år siden. Da fikk den franske hovedstadsklubben 5.6 millioner nye følgere i løpet hans første uke.

 • Fordel Denver Nuggets i NBA--finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic (bildet) og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

  Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper.

  Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013. (NTB)

  2023 NBA Finals - Game Three
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av serieligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i mål.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste