Hopp til innhold

Advarer Nilsson før Johaug-duell: – Forbered deg på melkesyre

SEEFELD/OSLO (NRK): Norge overrasker med uttaket til kvinnenes stafett i VM. Therese Johaug går den siste etappen.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

DEBUTERER SOM ANKERKVINNE: Therese Johaug går for sitt tredje VM-gull i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror ikke Stina (Nilsson, journ.anm.) er så glad for å møte Therese på sisteetappe. Hvis hun fikk velge en løper hun ikke skulle møte på siste, tror jeg det er Therese, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NRK.

For da det norske stafettlaget ble presentert onsdag ettermiddag, hadde de satt Therese Johaug på den siste etappen. Ingvild Flugstad Østberg, som har vært Norges ankerkvinne ved flere anledningen, går den andre etappen.

– Jeg sier ikke nei takk til en luke, men jeg er klar for utfordringen hvis vi går ut likt. Trenerne våre mente dette var det beste oppsettet, så jeg skal bite fra meg det jeg kan, så får vi se hvordan det går. Jeg skal gi jernet til jeg passerer målstreken, og når jeg har gjort det kan jeg ikke forvente mer av meg selv, sier Johaug.

Frykter Sverige mest

Landslagstreneren sier at det norske laget fryktet russerne mest før VM startet. Men når fire øvelser er ferdig, og svenske Frida Karlsson har vist så formidabel form, er det nettopp naboene i øst som er den største konkurrenten.

Uttak til stafettlaget kvinner onsdag kveld.

Den norske landslagstreneren Geir Endre Rogn møtte pressen onsdag kveld for å offentliggjøre det norske stafettlaget til torsdagens VM-konkurranse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Frem til nå har Sverige hatt tre gode kort, og ett litt mer usikkert kort. Nå har de fire sterke løpere. Da har vi har måttet tenke litt ekstra, sier Rogn.

Med Johaug på den siste etappen er det naturlig å tenke at den doble verdensmesteren har planer om å kjøre knallhardt på sin etappe.

Det tror også landslagstrener Rogn.

– Hun (Stina Nilsson) bør forberede seg på ganske mye melkesyre i morgen. Det er ikke noe annet å si. Hun skal virkelig ha dagen hvis hun skal være med der, sier Rogn lurt.

 • Sveriges lag: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson

– Kan være en risikabel taktikk

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland sier det var en overraskende vri å sette Johaug på fjerde etappe.

– Dette er et taktisk valg for å utmanøvrere Sverige. Spørsmålet er om de lykkes, det kan være en risikabel taktikk, sier han.

Aukland.

TROR NORGE VINNER: NRK-ekspert Fredrik Aukland er overrasket over at Therese Johaug går siste etappe for Norge .

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aukland sier at Sverige kommer til å prøve å gå ifra Norge før den fjerde etappen.

– Spørsmålet er hvor god Frida Karlsson er, det kan bli en nøkkeletappe.

Karlsson står med en andre- og en femteplass så langt i VM. Hun skal gå imot Ingvild Flugstad Østberg på den andre etappen. Spurtsterke Stina Nilsson går den siste etappen for Sverige.

– Jeg tror Norge vinner, men det gjør de ikke hvis det blir spurt, sier Aukland.

Sportsnyheter

2Cp8K1vI4W4

Knust Modric etter ufattelig EM-drama: – Det er fælt

Luka Modric trodde han hadde sendt nasjonen sin videre i EM. I stedet gikk Kroatias store stjerne fra himmel til helvete sekunder før slutt.

m52Lanzr4NU

Superstjernens utrolige historie: Moren flyktet barbeint og gravid gjennom Sahara

Nico Williams (21) herjer for Spania i EM. Men hans vei dit innebærer en gravid mor på flukt, og en bror som banet vei.

Sondre Guttormsen stavbrekk

Her brekker Guttormsens stav i fire biter: – Det ble helt svart

Sondre Guttormsen er akkurat tilbake fra et langt skadeavbrekk, men under en konkurranse i Polen opplevde han alle stavhopperes store skrekk da staven brakk midt i hoppet.

Siste nytt

 • LeBron-kjenning som hovedtrener i Lakers

  J.J. Redick (40) er utpekt som ny hovedtrener i basketballklubben Los Angeles Lakers. Han får oppgaven med å vende skuten.

  På laget finner man hans podkastpartner LeBron James. Redick og James har siden mars laget podkasten «Mind the Game» sammen, men nå er det klart at Redick ikke vil fortsette der.

  Ansettelsen ble bekreftet av Lakers mandag kveld. Redick blir klubbens 29. hovedtrener i historien og den 25. siden laget flyttet til Los Angeles.

  Redick omtaler ansettelsen som «surrealistisk».

  – Jeg tar denne oppgaven veldig på alvor. Lakers har de beste supporterne i verden og det forventes at vi vinner mesterskapet, sa Redick på pressekonferansen og la til:

  – Det blir min og mine kollegers oppgave å ordne det. (NTB)

  J.J. Redick
 • OL-vinner i tårer etter fall i uttaksløp: – Noe av det tøffeste i friidretten

  Athing Mu (22) mislyktes i det amerikanske uttaket i Eugene. Dermed går OL i Paris uten den regjerende mesteren på 800 meter.

  Mu gikk i bakken etter 200 meter i mandagens løp, og hun kom seg aldri fram i feltet igjen. 22-åringen var i tårer da hun krysset målstreken på sisteplass. Bare de tre beste fikk OL-plass.

  Mu, som vant VM-gull i 2022, hadde ikke løpt noen konkurranser denne sesongen som følge av skadetrøbbel. Likevel hadde hun nok forventet å ta seg til lekene i Paris. (NTB)

  THJ8KaSwSOI
  Foto: Reuters
 • Florida Panthers tok sin første Stanley Cup-tittel i ishockey – avverget historisk kollaps

  Florida Panthers fant rytmen i grevens tid og sikret Stanley Cup-trofeet med 2-1-seier mot Edmonton Oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid.

  I år var første gang siden 1945 at NHL-finalen gikk til en sjuende og avgjørende kamp etter at ett av lagene ledet 3-0 etter de tre første kampene.

  82 år er gått siden et lag sist vant sluttspillet etter å ha ligget under 0-3 sammenlagt etter de tre første kampene.

  For Oilers sin del brast imidlertid drømmen om å kopiere kunststykket.

  Carter Verhaeghe førte Panthers i føringen 4.27 ut i første periode, men Edmonton Oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske Mattias Janmark.

  Den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden da Sam Reinhart satte inn 2-1 for Panthers. Oilers presset på for utligning, men heroisk forsvarsspill sørget for at kampen endte 2-1 til Florida-laget.

  – Det er ikke en drøm lengre, men virkelighet, sa Florida-stjernen Matthew Tkachuk etter kampen. (NTB)

  Florida Panthers

Sendeplan

Kl. Program Kanal