Advarer Nilsson før Johaug-duell: – Forbered deg på melkesyre

SEEFELD/OSLO (NRK): Norge overrasker med uttaket til kvinnenes stafett i VM. Therese Johaug går den siste etappen.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

DEBUTERER SOM ANKERKVINNE: Therese Johaug går for sitt tredje VM-gull i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror ikke Stina (Nilsson, journ.anm.) er så glad for å møte Therese på sisteetappe. Hvis hun fikk velge en løper hun ikke skulle møte på siste, tror jeg det er Therese, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NRK.

For da det norske stafettlaget ble presentert onsdag ettermiddag, hadde de satt Therese Johaug på den siste etappen. Ingvild Flugstad Østberg, som har vært Norges ankerkvinne ved flere anledningen, går den andre etappen.

– Jeg sier ikke nei takk til en luke, men jeg er klar for utfordringen hvis vi går ut likt. Trenerne våre mente dette var det beste oppsettet, så jeg skal bite fra meg det jeg kan, så får vi se hvordan det går. Jeg skal gi jernet til jeg passerer målstreken, og når jeg har gjort det kan jeg ikke forvente mer av meg selv, sier Johaug.

Frykter Sverige mest

Landslagstreneren sier at det norske laget fryktet russerne mest før VM startet. Men når fire øvelser er ferdig, og svenske Frida Karlsson har vist så formidabel form, er det nettopp naboene i øst som er den største konkurrenten.

Uttak til stafettlaget kvinner onsdag kveld.

Den norske landslagstreneren Geir Endre Rogn møtte pressen onsdag kveld for å offentliggjøre det norske stafettlaget til torsdagens VM-konkurranse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Frem til nå har Sverige hatt tre gode kort, og ett litt mer usikkert kort. Nå har de fire sterke løpere. Da har vi har måttet tenke litt ekstra, sier Rogn.

Med Johaug på den siste etappen er det naturlig å tenke at den doble verdensmesteren har planer om å kjøre knallhardt på sin etappe.

Det tror også landslagstrener Rogn.

– Hun (Stina Nilsson) bør forberede seg på ganske mye melkesyre i morgen. Det er ikke noe annet å si. Hun skal virkelig ha dagen hvis hun skal være med der, sier Rogn lurt.

 • Sveriges lag: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson

– Kan være en risikabel taktikk

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland sier det var en overraskende vri å sette Johaug på fjerde etappe.

– Dette er et taktisk valg for å utmanøvrere Sverige. Spørsmålet er om de lykkes, det kan være en risikabel taktikk, sier han.

Aukland.

TROR NORGE VINNER: NRK-ekspert Fredrik Aukland er overrasket over at Therese Johaug går siste etappe for Norge .

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aukland sier at Sverige kommer til å prøve å gå ifra Norge før den fjerde etappen.

– Spørsmålet er hvor god Frida Karlsson er, det kan bli en nøkkeletappe.

Karlsson står med en andre- og en femteplass så langt i VM. Hun skal gå imot Ingvild Flugstad Østberg på den andre etappen. Spurtsterke Stina Nilsson går den siste etappen for Sverige.

– Jeg tror Norge vinner, men det gjør de ikke hvis det blir spurt, sier Aukland.

Siste nytt

 • Scoring og karantene på Thorsby

  Morten Thorsby topper gule kort-listen i Serie A etter at han havnet i dommerboka for femte gang i høst. Han scoret for Sampdoria i 1-3-tapet mot Cagliari.

  Advarselen fra dommeren betyr at han må stå over neste kamp. Nordmannen er en terrier på midtbanen. Han ligger også øverst på listen over spillere med flest frispark mot seg i den italienske eliteserien.

  Thorsby er oppe i 23 gule kort i Serie A siden han kom til Italia fra nederlandske Heerenveen i 2019, skriver NTB.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Solberg på sjuendeplass

  Oliver Solberg avsluttet Rally Catalonia og sitt første VM-rally på asfalt med sjuendeplass. Lagkameraten Thierry Neuville vant totalt.

  Det er 20-åringens debut-VM-rally i den største klassen på asfalt. Derfor brukte han mange av prøvene til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt, skriver NTB.

  VM-lederen Sebastian Ogier ble nummer fire i sammendraget. Han leder med 17 poeng på Evans foran den avsluttende VM-runden i Monza i Italia i slutten av november.

  Oliver Solberg i sin Hyundai
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Simulert høyde skal rapporteres

  Norske toppidrettsutøvere som ønsker å benytte simulert høydetrening, må melde det inn til Antidoping Norge. Dette selv om simulert høyde ikke står på WADAs forbudsliste. Det besluttet det ekstraordinære Idrettstinget søndag, melder VG. Samtidig kom det frem at det ikke er noen sanksjonsmuligheter mot dem som ikke bruker høydehus i tråd med retningslinjene som idrettstinget vedtar.

  Løp
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal