Advarer Nilsson før Johaug-duell: – Forbered deg på melkesyre

SEEFELD/OSLO (NRK): Norge overrasker med uttaket til kvinnenes stafett i VM. Therese Johaug går den siste etappen.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

DEBUTERER SOM ANKERKVINNE: Therese Johaug går for sitt tredje VM-gull i Seefeld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror ikke Stina (Nilsson, journ.anm.) er så glad for å møte Therese på sisteetappe. Hvis hun fikk velge en løper hun ikke skulle møte på siste, tror jeg det er Therese, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NRK.

For da det norske stafettlaget ble presentert onsdag ettermiddag, hadde de satt Therese Johaug på den siste etappen. Ingvild Flugstad Østberg, som har vært Norges ankerkvinne ved flere anledningen, går den andre etappen.

– Jeg sier ikke nei takk til en luke, men jeg er klar for utfordringen hvis vi går ut likt. Trenerne våre mente dette var det beste oppsettet, så jeg skal bite fra meg det jeg kan, så får vi se hvordan det går. Jeg skal gi jernet til jeg passerer målstreken, og når jeg har gjort det kan jeg ikke forvente mer av meg selv, sier Johaug.

Frykter Sverige mest

Landslagstreneren sier at det norske laget fryktet russerne mest før VM startet. Men når fire øvelser er ferdig, og svenske Frida Karlsson har vist så formidabel form, er det nettopp naboene i øst som er den største konkurrenten.

Uttak til stafettlaget kvinner onsdag kveld.

Den norske landslagstreneren Geir Endre Rogn møtte pressen onsdag kveld for å offentliggjøre det norske stafettlaget til torsdagens VM-konkurranse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Frem til nå har Sverige hatt tre gode kort, og ett litt mer usikkert kort. Nå har de fire sterke løpere. Da har vi har måttet tenke litt ekstra, sier Rogn.

Med Johaug på den siste etappen er det naturlig å tenke at den doble verdensmesteren har planer om å kjøre knallhardt på sin etappe.

Det tror også landslagstrener Rogn.

– Hun (Stina Nilsson) bør forberede seg på ganske mye melkesyre i morgen. Det er ikke noe annet å si. Hun skal virkelig ha dagen hvis hun skal være med der, sier Rogn lurt.

 • Sveriges lag: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson

– Kan være en risikabel taktikk

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland sier det var en overraskende vri å sette Johaug på fjerde etappe.

– Dette er et taktisk valg for å utmanøvrere Sverige. Spørsmålet er om de lykkes, det kan være en risikabel taktikk, sier han.

Aukland.

TROR NORGE VINNER: NRK-ekspert Fredrik Aukland er overrasket over at Therese Johaug går siste etappe for Norge .

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aukland sier at Sverige kommer til å prøve å gå ifra Norge før den fjerde etappen.

– Spørsmålet er hvor god Frida Karlsson er, det kan bli en nøkkeletappe.

Karlsson står med en andre- og en femteplass så langt i VM. Hun skal gå imot Ingvild Flugstad Østberg på den andre etappen. Spurtsterke Stina Nilsson går den siste etappen for Sverige.

– Jeg tror Norge vinner, men det gjør de ikke hvis det blir spurt, sier Aukland.

Siste nytt

 • Åsane tok første stikk

  Åsane var sterkest i den første kvalifiseringskampen til 1. divisjon menn. Joakim Hammersland scoret to av målene da bergenserne vant 3-1 over Notodden på bortebane. Dermed kan de sikre opprykk på hjemme på søndag.

  Åsane fotball etter 3-1 seier borte mot Notodden 21.11.19
  Foto: Åsane fotball
 • Avgjorde sekundet før slutt

  Storhammar gav får seg tomålsleiinga i sluttminutta mot Sparta torsdag, men reiste seg og avgjorde kampen med 6–5 målet eitt sekund før slutt. Laget klatra dermed til 2.-plassen og tok litt innpå serieleiar Stavanger. Norgesmeister Frisk Asker vart slått 3–7 på heimebane av Stjernen på heimebane, og vart dermed passert av Storhamar.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger (2-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Snøbrettpioner død

  Jake Burton Carpenter, mannen bak Burton Snowboards, er død 65 år gammel. Carpenter grunnla selskapet i 1977. Burton-brettene har bidratt til at snøbrett i dag er en folkesport.

  Obit Jake Burton
  Foto: Alden Pellett / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal