Hopp til innhold

Ødegaard på godt og vondt: Scoret og ble syndebukk

Martin Ødegaard ble syndebukk da Manchester United fikk straffe og til slutt slo Arsenal. Kampen var full av dramatikk.

Martin Ødegaard

INNHOLDSRIK DAG: Martin Ødegaard scoret og lagde straffe på få minutter.

Martin Ødegaard var i sentrum da Manchester United snudde kampen og slo Arsenal i en høydramatisk affære.

Nordmannen satte først en flott scoring og utliknet til 2-2 for laget fra Nord-London. Ikke mange minuttene etterpå skulle han markere seg med negativt fortegn.

Nordmannen satset, og gikk for sklitakling mot Fred, som var i sekstenmeteren. Ødegaard felte Fred, og dermed ble det straffe, der Ronaldo satte inn seiersmålet for United.

I dag får vi en bra seier. Men neste kamp kommer, og vi må se frem mot den, sier Bruno Fernandes.

Absurd scoring

Men det var nok av dramatikk i kampen, og det var en Arsenal-scoring som vakte stor oppsikt.

Emile Smith Rowe satte ballen i nettet med skudd utenfor sekstenmeteren, men keeper de Gea lå nede og var tilsynelatende i smerter. Dommer Martin Atkinson valgte å blåse like etter ballen var over streken, og hadde først tenkt å annullere målet.

Men TV-bildene viste at det var lagkamerat Fred som hadde stemplet på den spanske målvakten. Dermed var det ingen forseelse fra en Arsenal-spiller, og dommeren valgte å godkjenne målet likevel.

Det fikk United-spillerne til å protestere voldsomt, men fikk ikke medhold fra dommer Atkinson.

Britain Soccer Premier League

– Når keeper går ned, bør kampen stoppes. Men feil skjer. Jeg vet ikke om det er dommerfeil, men vi må uansett fortsette. Slik er fotball, sier Fernandes om situasjonen.

– Riktig avgjørelse

Tross en absurd scoring, så virker det som mange mener at målet bør stå.

– Målet er gitt. Riktig avgjørelse. Tøft mot United og De Gea, men du kan ikke bare finne opp regler fordi noen har blitt skadet av en lagkamerat, skriver Mark Ogden, journalist for ESPN.

Hans ESPN-kollega og United-kjenner Rob Dawson er enig.

– Det gjorde sikkert vondt da Fred stod på ankelen hans, men de Gea må gjøre alt han kan for å stå på beina til ballen er spilt ut. Det kan ikke ha vært så ille når han reiser seg et minutt senere. Jeg vet ikke hvordan United kan argumentere for at målet skulle vært annullert, skriver Dawson på Twitter.

Premier League - Manchester United v Arsenal

JUBLET: Emile Smith Rowe scoret et absurd mål.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Scenene var også en snakkis i TV 2 sitt studio også.

– Bisarre scener, sa Simen Stamsø Møller.

– Regelverket overholdes. Men vi ser når en keeper er nede med skade, så blåses det. Og det hadde dommer tenkt til, fortsetter TV 2-eksperten.

De stilte seg selv spørsmål om det var usportslig av Smith-Rowe å sette ballen i nettet.

– Jeg synes ikke det. Jeg synes han lever med i situasjonen. Han har blikket på ballen og ser hva som skjer i feltet. Uansett, jeg føler han spiller situasjonen ferdig, slik alle spillere ville gjort, mener Langli, og spør retorisk:

– Er det de Gea som er usportslig, som filmer seg til situasjonen?

United slo tilbake

Fotballekspert hos Sky Sports Kevin Campbell mente også at det var riktig beslutning av dommeren.

– United-spillerne var ikke fornøyde, men jeg vet ikke om de skjønte at det var Fred som var i kontakt med deres keeper, sier Campbell.

Men United skulle slå tilbake. Bruno Fernandes satte inn 1-1 etter vakkert spill i forkant, der Fred var nest sist på ballen. Dermed var det kamp igjen, men vi så noen misfornøyde United-spillere gå inn i garderoben til pause.

Etter pause ble det store sjanser til begge lag. Og med mange sjanser passer kanskje greit med en målfarlig portugiser i laget. Cristiano Ronaldo styrte inn 2-1 på åpen kasse etter flott forarbeid av Marcus Rashford.

Ødegaard på godt og vondt

Men få sekunder etterpå svarte Arsenal ved hjelp av Martin Ødegaard. Nordmannen fikk en flott ball fra Gabriel Martinelli, og satte den sikkert i nettet. Dermed stod det 2-2 etter 55 minutter spilt.

Dette var Ødegaards første scoring siden Burnley-kampen i september.

Men så gikk det fra himmel til helvete for Ødegaard. Fred var i ferd med å motta ballen i Arsenal-feltet, men ble felt av nordmannen. Dommeren valgte først å ikke blåse straffe, men etter en titt på bildene, valgte han å dømme straffe likevel.

Ronaldo satte 3-2 sikkert for de røde djevlene, og portugiseren var dermed tomålsscorer. Han er den eldste i klubbens historie til å score to mål i en Premier League-kamp.

Det var for øvrig 36-åringens 801. scoring i karrieren.

Arsenal satte inn et visst press på tampen av kampen, men det var United som kunne juble til slutt. Nå venter en spennende tid for rødtrøyene, der Ralf Rangnick tar over klubben ut sesongen. Tyskeren var på plass på Old Trafford torsdag kveld.

Michael Carrick står dermed ubeseiret som vikar. Fasiten blir to seire og én uavgjort.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal