Ødegaard på godt og vondt: Scoret og ble syndebukk

Martin Ødegaard ble syndebukk da Manchester United fikk straffe og til slutt slo Arsenal. Kampen var full av dramatikk.

Martin Ødegaard

INNHOLDSRIK DAG: Martin Ødegaard scoret og lagde straffe på få minutter.

Martin Ødegaard var i sentrum da Manchester United snudde kampen og slo Arsenal i en høydramatisk affære.

Nordmannen satte først en flott scoring og utliknet til 2-2 for laget fra Nord-London. Ikke mange minuttene etterpå skulle han markere seg med negativt fortegn.

Nordmannen satset, og gikk for sklitakling mot Fred, som var i sekstenmeteren. Ødegaard felte Fred, og dermed ble det straffe, der Ronaldo satte inn seiersmålet for United.

I dag får vi en bra seier. Men neste kamp kommer, og vi må se frem mot den, sier Bruno Fernandes.

Absurd scoring

Men det var nok av dramatikk i kampen, og det var en Arsenal-scoring som vakte stor oppsikt.

Emile Smith Rowe satte ballen i nettet med skudd utenfor sekstenmeteren, men keeper de Gea lå nede og var tilsynelatende i smerter. Dommer Martin Atkinson valgte å blåse like etter ballen var over streken, og hadde først tenkt å annullere målet.

Men TV-bildene viste at det var lagkamerat Fred som hadde stemplet på den spanske målvakten. Dermed var det ingen forseelse fra en Arsenal-spiller, og dommeren valgte å godkjenne målet likevel.

Det fikk United-spillerne til å protestere voldsomt, men fikk ikke medhold fra dommer Atkinson.

Britain Soccer Premier League

– Når keeper går ned, bør kampen stoppes. Men feil skjer. Jeg vet ikke om det er dommerfeil, men vi må uansett fortsette. Slik er fotball, sier Fernandes om situasjonen.

– Riktig avgjørelse

Tross en absurd scoring, så virker det som mange mener at målet bør stå.

– Målet er gitt. Riktig avgjørelse. Tøft mot United og De Gea, men du kan ikke bare finne opp regler fordi noen har blitt skadet av en lagkamerat, skriver Mark Ogden, journalist for ESPN.

Hans ESPN-kollega og United-kjenner Rob Dawson er enig.

– Det gjorde sikkert vondt da Fred stod på ankelen hans, men de Gea må gjøre alt han kan for å stå på beina til ballen er spilt ut. Det kan ikke ha vært så ille når han reiser seg et minutt senere. Jeg vet ikke hvordan United kan argumentere for at målet skulle vært annullert, skriver Dawson på Twitter.

Premier League - Manchester United v Arsenal

JUBLET: Emile Smith Rowe scoret et absurd mål.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Scenene var også en snakkis i TV 2 sitt studio også.

– Bisarre scener, sa Simen Stamsø Møller.

– Regelverket overholdes. Men vi ser når en keeper er nede med skade, så blåses det. Og det hadde dommer tenkt til, fortsetter TV 2-eksperten.

De stilte seg selv spørsmål om det var usportslig av Smith-Rowe å sette ballen i nettet.

– Jeg synes ikke det. Jeg synes han lever med i situasjonen. Han har blikket på ballen og ser hva som skjer i feltet. Uansett, jeg føler han spiller situasjonen ferdig, slik alle spillere ville gjort, mener Langli, og spør retorisk:

– Er det de Gea som er usportslig, som filmer seg til situasjonen?

United slo tilbake

Fotballekspert hos Sky Sports Kevin Campbell mente også at det var riktig beslutning av dommeren.

– United-spillerne var ikke fornøyde, men jeg vet ikke om de skjønte at det var Fred som var i kontakt med deres keeper, sier Campbell.

Men United skulle slå tilbake. Bruno Fernandes satte inn 1-1 etter vakkert spill i forkant, der Fred var nest sist på ballen. Dermed var det kamp igjen, men vi så noen misfornøyde United-spillere gå inn i garderoben til pause.

Etter pause ble det store sjanser til begge lag. Og med mange sjanser passer kanskje greit med en målfarlig portugiser i laget. Cristiano Ronaldo styrte inn 2-1 på åpen kasse etter flott forarbeid av Marcus Rashford.

Ødegaard på godt og vondt

Men få sekunder etterpå svarte Arsenal ved hjelp av Martin Ødegaard. Nordmannen fikk en flott ball fra Gabriel Martinelli, og satte den sikkert i nettet. Dermed stod det 2-2 etter 55 minutter spilt.

Dette var Ødegaards første scoring siden Burnley-kampen i september.

Men så gikk det fra himmel til helvete for Ødegaard. Fred var i ferd med å motta ballen i Arsenal-feltet, men ble felt av nordmannen. Dommeren valgte først å ikke blåse straffe, men etter en titt på bildene, valgte han å dømme straffe likevel.

Ronaldo satte 3-2 sikkert for de røde djevlene, og portugiseren var dermed tomålsscorer. Han er den eldste i klubbens historie til å score to mål i en Premier League-kamp.

Det var for øvrig 36-åringens 801. scoring i karrieren.

Arsenal satte inn et visst press på tampen av kampen, men det var United som kunne juble til slutt. Nå venter en spennende tid for rødtrøyene, der Ralf Rangnick tar over klubben ut sesongen. Tyskeren var på plass på Old Trafford torsdag kveld.

Michael Carrick står dermed ubeseiret som vikar. Fasiten blir to seire og én uavgjort.

Sportsnyheter

Forfangs første NM-gull, kombinert-Riiber imponerte med sølv

Johann André Forfang tok NM-gullet i hopp i Holmenkollen, men det var kanskje kombinertløpar Jarl Magnus Riiber som stal merksemda.

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Opseth med suverent NM-gull

  Silje Opseth var best i begge omgangane og tok eit klart NM-gull i hopp i Holmenkollen. Med 118 og 120 meter var ho 16,3 poeng framfor sølvvinnar Anna Odine Strøm. Strøm hadde 116,5 og 115 meter.

  Thea Minyan Bjørseth tok bronsen. Med 110,5 og 117,5 var ho 20,9 poeng bak Opseth.

  Alle tre medaljevinnarane blei tidlegare på dagen tekne ut til OL.

 • Korona-råka Tyskland vann gruppa

  Tyskland sleit med tynn tropp etter fleire korona-tilfelle, men greidde likevel å slå Polen 30-23 i handball-EM.

  Det inneber at Tyskland vann gruppa, og tek med seg 2 poeng inn i hovudrundegruppa der Norge er med.

  Resultatet betyr også at Norge møter Polen i sin første hovudgruppekamp torsdag. Fredag er Tyskland motstandar, søndag Spania og tysdag Sverige.

  Tyskland jubler
  Foto: RADOVAN STOKLASA / Reuters
 • Kombinert-Riiber leier hopprennet

  Kombinertløpar Jarl Magnus Riiber leier hopp-NM i Holmenkollen etter første omgang. Han hoppa 133 meter og er 4,4 poeng framfor Johann André Forfang. Halvor Egner Granerud er nummer tre, 7,6 poeng bak Riiber.

  Riiber hoppa aller først i omgangen, og greidde å halde leiinga heilt til også landslaghopparane hadde sett utfor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal