Aamodt tror skaden kan forlenge Svindals karriere

Aksel Lund Svindals korsbåndskade vil holde ham på sidelinjen i ni til 12 måneder. Kjetil André Aamodt tror 33-åringens karriere langt fra er over.

Aksel Lund Svindal

FRYKTELIG: Aksel Lund Svindal mister sesongen etter at korsbåndet røk i dette fallet i Kitzbühel-utforen.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

– Jeg tror ikke det blir karrieretruende. Man skal aldri avskrive Lund Svindal. Jeg tror han kommer tilbake sterkere enn noen gang. Med den mentale styrken som Aksel har, så takler han dette fint. Han har vært gjennom dette før, sier NRKs alpinekspert, Kjetil André Aamodt.

Lørdag kveld opereres Aksel Lund Svindal for et røket korsbånd på sykehuset i Innsbruck. Sesongen, som har vært så utrolig, er garantert over. For skaden vil holde ham på sidelinjen i mellom ni og 12 måneder. Også oppkjøringen og begynnelsen av neste sesongen står i fare.

Rehab i Oslo

Kjetil Andre Aamodt

OPTIMIST: Tidligere toppalpinist, Kjetil André Aamodt, mener Svindal vil komme sterkt tilbake - også denne gang.

Foto: NRK

Men Aamodt tror altså ikke det kan føre til at 33-åringen vil legge skiene på hylla. Snarere tvert imot.

– Jeg tror faktisk dette kan forlenge karrieren hans. Det handler mer om hvor mange ganger du har stått på toppen av et fjell. Det handler ikke om alder. Aksel kan komme tilbake sterkere, med mer hvile og mer vilje. Fysisk er det absolutt ingen problemer, mener den tidligere toppalpinisten.

Svindal har bevist før at han kan komme sterkere tilbake etter skade. Både etter fallet i Beaver Creek i 2007 og akillesskaden i 2014, har han slått tilbake på imponerende vis.

Når operasjonen er unnagjort, vil han sette kursen tilbake til Norge. Deretter begynner rehabiliteringen i samarbeid med Olympiatoppen.

– Planen er at han kommer hit når han er ferdigoperert. Da skal vi sette oss ned og planlegge rehabiliteringen sammen. Det blir samme løpet som Kjetil var igjennom (i 2013), siden dette er samme type skade, forklarer Marc Strauss, skiforbundets medisinsk ansvarlige, til NRK.

– Fantastisk tøff

Han snakket med Svindal før operasjonen, og forteller om en mann ved godt mot. Strauss føler seg også sikker på at Kjeller-gutten kommer sterkt tilbake, men at det neppe vil skje før etter minst ni måneder.

– Det er det som er vanlig. Aksel er bare et menneske han også, selv om han er fantastisk tøff, som også Kjetil er, men dette er biologi, sier Strauss.

Svindal var ikke den eneste utforkjøreren som falt i dagens renn. Østerrikerne Hannes Reichelt og Georg Streitberger gikk i sikkerhetsnettet på samme sted. For sistnevnte fryktes det at karrieren nå er over - etter at det ble kjent at han pådro seg både et ødelagt korsbånd og skadet menisken i venstre kne.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

VANSKELIG SVING: Både Svindal, Reichelt og Streitberger gikk i nettet på stamme sted i Kitzbühel.

Siste nytt

 • Sigurdarson tilbake til Lillestrøm

  Björn Bergmann Sigurdarson (29) skal spille 1.-divisjonsfotball for Lillestrøm ut sesongen. Islendingen forlot LSK i 2012 og har siden vært i Wolverhampton, Molde, FCK og Rostov.

  Björn Bergmann Sigurdarson
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Wiegman overtar Englands landslag

  Sarina Wiegman tar over som engelsk landslagssjef når Phil Neville gir seg etter OL neste år. Hun leder England på hjemmebane under EM på hjemmebane i 2022.

  Wiegman ledet Nederland til VM-sølv i fjor.

  Sarina Wiegman
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Kristoffs lagkamerat vant

  Davide Formolo fra UAE Team Emirates vant tredje etappe av Criterium Dauphine. Han vant 33 sekunder foran sammenlagtleder Primoz Roglic, som økte ledelsen i sammendraget.

  Ingen av de norske hevdet seg i toppen.

  Davide Formolo
  Foto: Justin Setterfield / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal