NRK Meny
Normal

Aamodt tror skaden kan forlenge Svindals karriere

Aksel Lund Svindals korsbåndskade vil holde ham på sidelinjen i ni til 12 måneder. Kjetil André Aamodt tror 33-åringens karriere langt fra er over.

Aksel Lund Svindal

FRYKTELIG: Aksel Lund Svindal mister sesongen etter at korsbåndet røk i dette fallet i Kitzbühel-utforen.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

– Jeg tror ikke det blir karrieretruende. Man skal aldri avskrive Lund Svindal. Jeg tror han kommer tilbake sterkere enn noen gang. Med den mentale styrken som Aksel har, så takler han dette fint. Han har vært gjennom dette før, sier NRKs alpinekspert, Kjetil André Aamodt.

Lørdag kveld opereres Aksel Lund Svindal for et røket korsbånd på sykehuset i Innsbruck. Sesongen, som har vært så utrolig, er garantert over. For skaden vil holde ham på sidelinjen i mellom ni og 12 måneder. Også oppkjøringen og begynnelsen av neste sesongen står i fare.

Rehab i Oslo

Kjetil Andre Aamodt

OPTIMIST: Tidligere toppalpinist, Kjetil André Aamodt, mener Svindal vil komme sterkt tilbake - også denne gang.

Foto: NRK

Men Aamodt tror altså ikke det kan føre til at 33-åringen vil legge skiene på hylla. Snarere tvert imot.

– Jeg tror faktisk dette kan forlenge karrieren hans. Det handler mer om hvor mange ganger du har stått på toppen av et fjell. Det handler ikke om alder. Aksel kan komme tilbake sterkere, med mer hvile og mer vilje. Fysisk er det absolutt ingen problemer, mener den tidligere toppalpinisten.

Svindal har bevist før at han kan komme sterkere tilbake etter skade. Både etter fallet i Beaver Creek i 2007 og akillesskaden i 2014, har han slått tilbake på imponerende vis.

Når operasjonen er unnagjort, vil han sette kursen tilbake til Norge. Deretter begynner rehabiliteringen i samarbeid med Olympiatoppen.

– Planen er at han kommer hit når han er ferdigoperert. Da skal vi sette oss ned og planlegge rehabiliteringen sammen. Det blir samme løpet som Kjetil var igjennom (i 2013), siden dette er samme type skade, forklarer Marc Strauss, skiforbundets medisinsk ansvarlige, til NRK.

– Fantastisk tøff

Han snakket med Svindal før operasjonen, og forteller om en mann ved godt mot. Strauss føler seg også sikker på at Kjeller-gutten kommer sterkt tilbake, men at det neppe vil skje før etter minst ni måneder.

– Det er det som er vanlig. Aksel er bare et menneske han også, selv om han er fantastisk tøff, som også Kjetil er, men dette er biologi, sier Strauss.

Svindal var ikke den eneste utforkjøreren som falt i dagens renn. Østerrikerne Hannes Reichelt og Georg Streitberger gikk i sikkerhetsnettet på samme sted. For sistnevnte fryktes det at karrieren nå er over - etter at det ble kjent at han pådro seg både et ødelagt korsbånd og skadet menisken i venstre kne.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

VANSKELIG SVING: Både Svindal, Reichelt og Streitberger gikk i nettet på stamme sted i Kitzbühel.

Siste nytt

 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pallen glapp på sisterunden

  Marte Olsbu lå på tredjeplass på sisterunden, men måtte til slutt gi tapt for finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellesstart i skiskyting. Da ble det den sure fjerdeplassen på Olsbu.

  Darja Domratsjeva vant foran Anastasia Kuzmina.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Watford sparker Marco Silva

  Marco Silva er ferdig som Watford-manager etter kun én seier på de siste elleve kampene i Premier League. Manageren blir beskyldt for manglende fokus av styret. Det bekrefter Watford i en pressemelding søndag.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2.omgang menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 500 m menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup kombinert: Laghopp
Vinterstudio
Vinterstudio