Hopp til innhold

Jansrud om skrekkrennet: – Så ingenting da jeg kjørte

Kjetil Jansrud sier det var helt på grensen å gjennomføre dagens utforkonkurranse i Kitzbühel, der både Aksel Lund Svindal og flere andre falt stygt.

Austria Alpine Skiing World Cup

DÅRLIG SIKT: Kjetil Jansrud kunne nesten ikke se da han kjørte ned den veldig bratte utforbakken i Kitzbühel.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

– Det ble veldig vanskelige forhold. Det var mye vind og lite sikt, sier Kjetil Jansrud.

Han skulle kjøre sitt utforrenn like etter at Aksel Lund Svindal kjørte ut og falt tilsynelatende svært stygt da han mistet kontrollen i en sving.

På toppen sto Jansrud og skjønte at noe hadde skjedd med lagkompisen, samtidig som han skulle prøve å konsentrere seg om sitt eget løp.

– Visste at det hadde skjedd noe

Fire av konkurrentene som kjørte før Jansrud falt.

– Jeg visste at det hadde skjedd noe. Da er det ikke noe gøy å stå på start, sier Jansrud.

Også de to alpinistene som kjørte rett før Svindal kjørte ut i den samme svingen. De ble hentet med helikopter, mens Svindal greide å reise seg og gå for egen maskin etter fallet.

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal faller.

– Det er vanlig at en faller, men når to, tre og fire faller er det vanskeligere å mobilisere, fastslår Jansrud.

Han sier det var uvanlig dårlig sikt i dagens konkurranse.

– Det var dårlig lys for oss. Når jeg kjørte, så jeg ingenting. Jeg må nesten bare stole på det jeg husker. Det er en av de verste Kizbühel-omgangene jeg har kjørt, sier Jansrud.

– Jeg var litt heldigere med lyset, men det er vanskelig å kjøre i Kitzbühel når det er så dårlig lys og sikt. Det er ikke noe gøy når noen faller, spesielt når det er en lagkompis, legger han til.

– Var det forsvarlig å gjennomføre konkurransen?

– Det er helt på grensen, sier Jansrud.

– Hvis man kunne gjort noe annerledes, så er det å starte litt lenger nede. Det ble dessverre mange krasj. Det er en del av gamet, men det var helt på limiten i dag, legger han til.

Aamodt: – Et klassisk sted å ramle

Hjemme i Norge satt tidligere alpinist Kjetil André Aamodt og så Svindals fall på tv - og følte at han hadde sett det før.

– Det er et klassisk sted å ramle. Det er mange som har falt der før, blant andre Lasse Kjus. Det er en kompresjon der, så det er fort gjort. I dag var det kommet snø oppå isen, og da blir det ekstra guffent, forklarer Aamodt.

– Jeg så at skiene til Aksel skar ut. Det er klassisk at det skjer sånn når man kommer i høy fart og skråer ut.

Svindal skal ha det bra etter forholdene, men skal blant annet ta en ekstra sjekk av det høyre kneet i ettermiddag.

Svindal

Aksel Lund Svindal ble sendt til legesjekk etter fallet, men det skal etter forholdene gå bra med ham.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Ikke uforsvarlig

Utforrennet ble utsatt flere ganger før start på grunn av mye vind. Forholdene spilte nok inn på at såpass mange falt.

– Det er alltid mye action i Kitzbühel, men jeg tror ikke det var uforsvarlig å arrangere renn der i dag likevel, sier Aamodt.

Han tror Svindal falt fra en topplassering.

– Aksel kjørte egentlig veldig bra etter forholdene, så det var veldig kjedelig. Men det viktigste er at han er frisk og har det bra, sier Aamodt.

Italienske Peter Fill vant rennet, 37 hundredeler foran sveitsiske Beat Feu. På tredjeplass kom Carlo Janka, også fra Svetis, 65 hundredeler bak.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske på en 6.plass. Kjetil Jansrud havnet nede på 14.plass, hele 1 sekund og 89 hundredeler bak vinneren.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal