Aalesund slapp med skrekken mot byrival – Mos og Riise avgjorde

Heilt til det 87 minutt såg Aalesund ut til på ei skikkeleg cupbombe mot 3.divisjonslag og byrival Herd. Så ordna John Arne Riise opp på corner.

Herd-Aalesund

AVGJORDE: John Arne Riise scora og hadde målgjevande pasning i avslutningsminutta mot byrival Herd.

– Me sit igjen med skuffelse, glede, bitterheit og ein tomheit over at me ikkje klarer å vinne. Me spelar ein bra kamp, da er det frykteleg surt å ikkje sitje igjen med noko som helst etter 120 minutt.

Herd-trenar Amund Skiri har lov til å vere skuffa.

To mål på 12 minutt

For i kveld skjønte ingen i Ålesund kva som skjedde. 12 minutt var spelt og 3.divisjonslaget og miniputt i denne samanheng, Herd leia 2-0 mot storebror i byen.

Islandske Ingolfur Örn Kristjansson hadde scora sju mål på sju kampar i tredjedivisjon for Herd, og heller ikkje eliteserieforsvaret til Aalesund klarte å stoppe Kristjansson. På ekte målscorar-vis sette han inn begge dei to fyrste måla til heimelaget.

Det så lenge ut som om Herd skulle gå av med seieren, men Aalesund tok opp kampen på slutten og vant etter en scoring i første ekstra omgang.

Kunne bli cuphelt igjen

Storebror AaFK kom rett frå storsiger 6-0 mot Tromsø søndag, men den sjølvtilliten viste dei ikkje framfor mål mot byrivalen. Ikkje før i det 40 minutt klarte dei å utlikne ved Sondre Brunstad Fet.

– Me hadde eit dårleg utgangspunkt, men me klarer heldigvis å snu det. Dei er 100 prosent på frå byrjinga av og det er ikkje me, seier innbyttar Mustafa Abdelloue som seinare skulle bli svært sentral.

Etter 75 minutt trudde alle at ein gamal cuphelt kunne bli det same igjen. Andreas Rekdal vann cupen med Hødd i 2012 og smalt inn 3-1 målet til Herd.

Cupkamp Herd-Aalesund

Men så skulle byens aller største stjerne vise seg fram i lokaloppgjeret. John Arne Riise har hatt ein tung start på comebacket i AaFK, men i sluttminutta viste han si store vinnarvilje og sterke dødballeigenskapar

Etter 87 minutt står Riise klar på hjørneflagget og slår eit godt hjørnespark, som jammen går rett i mål!

Minuttet etter får dei oransje nok ein corner og igjen går Riise ut. Denne gongen får han hjelp av innbyttar Mustafa Abdelloue framfor mål som får lirka ballen over streken.

Dødballane var forskjellen

Herd mistar avansementet i sluttminutta og må ut i ekstraomgangar. Der har Aalesund god kontroll og når Mos igjen får til ein fulltreffar i starten av den fyrste ekstraomgangen, blir det tungt.

– Me var så nærme. Me hadde 3-1 og så fekk dei to dødballar. John Arne har spelt på eit høgare nivå og han skjønar at han må slå gode dødballar mot slutten og det gjorde han. Me evnar ikkje å forsvare oss på dei inne i boksen og det var heilt avgjerande. Det var forskjellen på 3.divisjon og eliteserien i dag, seier Herd-trenar Skiri.

Han var med på å vinne cupfinalen med Aalesund i 2009. Da scora han det avgjerande målet i straffesparkkonkurransen, men i dag fekk han ikkje ein ny jubeldag i cupen.

Aalesund er best i byen, reddar seg inn med eit nødskrik og sikrar avansement til 3.runde.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.