NRK Meny
Normal

Ubeseirede Aalesund vant toppkampen

(Viking – Aalesund 0-2) Aalesund har skaffet seg en luke ned til opprykkskonkurrentene etter at de vant toppkampen i 1. divisjon borte mot Viking.

VikingAAFK

TETTE DUELLER: Men Aalesund vant kampen i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Både Viking og Aalesund har sett ut som opprykkslag så langt i 1. divisjon. Det var nummer én og to på tabellen som møttes i Stavanger tirsdags kveld.

Og toppkampen startet så tett som tabellen skulle tilsi. Etter mange tette dueller og flere sjanser til begge lag var det Hólmbert Aron Friðjónsson og Aalesund som kunne juble for skåring i det 38. minutt. Det var islendingens sjuende skåring for sesongen.

Bare minutter senere var Vikings toppskårer Tommy Høiland svært nær å utligne. Avslutningen etter et hjørnespark havnet derimot i tverrliggeren, og det stod 0–1 til pause.

Aalesund har slitt med skader i det siste, og situasjonen bedret seg ikke under kampen mot Viking. Første ble målskårer Friðjónsson byttet ut like etter pause. Få minutter senere måtte også mannen med den målgivende pasningen, Aron Elis Thrándarson, byttes ut etter det som så ut til å være en strekkskade.

Til tross for byttene kom skåring nummer to. Sondre Brunstad Fet fikk æren av å sette inn 2–0 etter et strålende forarbeid av Habib Gueye. Det ble også sluttresultatet.

Bohinen: – Taktisk perfekt kamp

Lars Bohinen ble før sesongen ansatt i Aalesund for å ta dem direkte tilbake til Eliteserien. Den veien er de godt i gang med. Etter seieren mot Viking var Bohinen stolt.

– Det var en voksen fotballkamp. Jeg ba om en taktisk perfekt kamp, og det fikk jeg, sier Bohinen til Eurosport etter kampslutt.

Seieren sørger for at Aalesund fortsetter på toppen av tabellen. Luken ned til Sandnes/Ulf på tredjeplass, som altså innehar den første plassen som ikke gir direkte opprykk, er på fem poeng.

Bohinen

STOLT: AaFK-trener Lars Bohinen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Berntsen: – Fortjent seier

Viking tapte toppkampen, men har fremdeles også direkte opprykk i sikte. Klubben ligger på andreplass, fire poeng bak kveldens motstander Aalesund.

– Det var en fortjent seier til Aalesund. De var solide, og hindret oss i spille godt, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ruud røk ut i Slovakia

  Med 0-2-tap mot Sergio Gutiérrez-Ferrol, er Casper Ruud ute allerede i andre runde av ATP-challenger-turneringen i Slovakia.

  Gutiérrez-Ferrol vant med settsifrene 6-4, 6–1.

  ruud
  Foto: Christophe Archambault / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania