Hopp til innhold

Sundby imponert av «ukjent» 22-åring: – Et sinnssykt talent

Finn-Hågen Krogh og Marit Bjørgen vant de stjernespekkede rulleskishowene i Holmenkollen, men 22-åringen Gjøran Tefre imponerte kanskje aller mest.

tefre

TALENT: Martin Johnsrud Sundby er imponert over Gjøran Tefre, og kaller ham et kjempetalent.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Han er et sinnssykt talent. Han er enn så lenge best på rulleski, men du skal ikke vente mange årene før han er oppe og snuser. Får han litt kraft på skiene er det ingen som henger med, sier en imponert Martin Johnsrud Sundby.

Han snakket om Gjøran Tefre, 22-åringen som var den store overraskelsen i Holmenkollen Skishow lørdag kveld.

Krogh avgjorde på slutten

Tefre imponerte nemlig da han først vant prologen foran så å si hele det norske herrelandslaget i langrenn, og deretter kjempet seg inn til en sterk tredjeplass i finalen.

Tefre startet først av alle på jaktstarten, og greide å holde unna lenge. Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby kom imidlertid sterkt tilbake på slutten, etter en litt treg start.

Krogh sikret seieren foran Sundby, mens Tefre kapret tredjeplassen.

Finn Hågen Krogh holder helt inn og vinner foran Martin Johnsrud Sundby. Prologvinner Gjøran Tefre imponerer med en tredjeplass. Det skiller bare drøye åtte sekunder mellom de 10 beste.

Slik så det ut da Krogh sikret seieren foran Sundby.

Tefre sier det var skrekkblandet fryd å gå foran noen av de beste skiløperne i verden.

– Jeg er skikkelig stolt av at jeg og Martin (Nyenget) klarte å samarbeide så lenge. Da gutta kom bak måtte jeg grave dypt. Det er noe med det når det er de som kommer... Det var vanvittig hvordan Finn-Hågen kom på slutten der, han var sterk, sier Tefre.

Krogh smilte lurt etter å ha sikret seieren på den siste runden.

– Jeg hadde taktikk på å spare krefter og ha litt til slutten. Det er alltid bra å ha et overraskelsesmoment på lur, sier han.

Tefre, som kommer fra Førde, har i flere år kjempet for å komme seg opp på nivået til de beste langrennsløperne i Norge. Det store gjennombruddet har enn så lenge latt vente på seg.

Han har vært en del av privatlaget til Thomas Alsgaard, som nylig ble lagt ned.

Marit Bjørgen lar aldri fra seg ledelsen, bukker til publikum og går inn til seier i Oslo Skishow. Ragnhild Haga tar inn litt og er 12,7 sekunder bak - mens Kathrine Harsem er sterkere i spurten enn finske Krista Pärmäkoski og blir nummer tre - 27 sekunder bak Bjørgen .

Bjørgen var like suveren som i vinter da hun vant i Holmenkollen.

Suveren Bjørgen

I kvinneklassen vant Marit Bjørgen i suveren stil. I prologen var hun drøyt åtte sekunder foran Ragnhild Haga. Det ble dermed en tung oppgave for de andre å skulle ta igjen Bjørgen i finalen.

Bjørgen vant til slutt 12,70 sekunder foran Haga. Like bak fulgte Kathrine Harsem og Krista Pärmäkoski.

Bjørgen har ikke startet den tunge treningen ennå, og skishowet var faktisk en av hennes første hardøkter i sesongoppkjøringen.

– Det er lenge siden jeg har kjørt enn slik tung økt, og det var brutalt å bli jaget av Ragnhild bak der, forteller Bjørgen, og utdyper:

– Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv. Det var ikke et eneste hvileskjær. Men jeg er fornøyd med at jeg vant.

Haga var fornøyd med å greie å ta andreplassen. Hun sier det var lite å gjøre med Bjørgen, som var like suveren som i vinter.

– Dronninga er tilbake, også på sommerføre. Selv er jeg fornøyd med andreplass, sier Haga.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal