Sundby imponert av «ukjent» 22-åring: – Et sinnssykt talent

Finn-Hågen Krogh og Marit Bjørgen vant de stjernespekkede rulleskishowene i Holmenkollen, men 22-åringen Gjøran Tefre imponerte kanskje aller mest.

tefre

TALENT: Martin Johnsrud Sundby er imponert over Gjøran Tefre, og kaller ham et kjempetalent.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Han er et sinnssykt talent. Han er enn så lenge best på rulleski, men du skal ikke vente mange årene før han er oppe og snuser. Får han litt kraft på skiene er det ingen som henger med, sier en imponert Martin Johnsrud Sundby.

Han snakket om Gjøran Tefre, 22-åringen som var den store overraskelsen i Holmenkollen Skishow lørdag kveld.

Krogh avgjorde på slutten

Tefre imponerte nemlig da han først vant prologen foran så å si hele det norske herrelandslaget i langrenn, og deretter kjempet seg inn til en sterk tredjeplass i finalen.

Tefre startet først av alle på jaktstarten, og greide å holde unna lenge. Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby kom imidlertid sterkt tilbake på slutten, etter en litt treg start.

Krogh sikret seieren foran Sundby, mens Tefre kapret tredjeplassen.

Finn Hågen Krogh holder helt inn og vinner foran Martin Johnsrud Sundby. Prologvinner Gjøran Tefre imponerer med en tredjeplass. Det skiller bare drøye åtte sekunder mellom de 10 beste.

Slik så det ut da Krogh sikret seieren foran Sundby.

Tefre sier det var skrekkblandet fryd å gå foran noen av de beste skiløperne i verden.

– Jeg er skikkelig stolt av at jeg og Martin (Nyenget) klarte å samarbeide så lenge. Da gutta kom bak måtte jeg grave dypt. Det er noe med det når det er de som kommer... Det var vanvittig hvordan Finn-Hågen kom på slutten der, han var sterk, sier Tefre.

Krogh smilte lurt etter å ha sikret seieren på den siste runden.

– Jeg hadde taktikk på å spare krefter og ha litt til slutten. Det er alltid bra å ha et overraskelsesmoment på lur, sier han.

Tefre, som kommer fra Førde, har i flere år kjempet for å komme seg opp på nivået til de beste langrennsløperne i Norge. Det store gjennombruddet har enn så lenge latt vente på seg.

Han har vært en del av privatlaget til Thomas Alsgaard, som nylig ble lagt ned.

Marit Bjørgen lar aldri fra seg ledelsen, bukker til publikum og går inn til seier i Oslo Skishow. Ragnhild Haga tar inn litt og er 12,7 sekunder bak - mens Kathrine Harsem er sterkere i spurten enn finske Krista Pärmäkoski og blir nummer tre - 27 sekunder bak Bjørgen .

Bjørgen var like suveren som i vinter da hun vant i Holmenkollen.

Suveren Bjørgen

I kvinneklassen vant Marit Bjørgen i suveren stil. I prologen var hun drøyt åtte sekunder foran Ragnhild Haga. Det ble dermed en tung oppgave for de andre å skulle ta igjen Bjørgen i finalen.

Bjørgen vant til slutt 12,70 sekunder foran Haga. Like bak fulgte Kathrine Harsem og Krista Pärmäkoski.

Bjørgen har ikke startet den tunge treningen ennå, og skishowet var faktisk en av hennes første hardøkter i sesongoppkjøringen.

– Det er lenge siden jeg har kjørt enn slik tung økt, og det var brutalt å bli jaget av Ragnhild bak der, forteller Bjørgen, og utdyper:

– Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv. Det var ikke et eneste hvileskjær. Men jeg er fornøyd med at jeg vant.

Haga var fornøyd med å greie å ta andreplassen. Hun sier det var lite å gjøre med Bjørgen, som var like suveren som i vinter.

– Dronninga er tilbake, også på sommerføre. Selv er jeg fornøyd med andreplass, sier Haga.

Siste nytt

 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal