NRK Meny
Normal

"Tutta" trakk seg

Suzann Pettersen er blitt syk og måtte trekke seg fra LPGA-turneringen i Maryland.

Suzann Pettersen
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

NRK har snakket med sportssef i Golfforbundet, Frode Scheie, som forteller om en utkjørt Pettersen som har hatt influensa i snart to uker og nå går på antibiotika.

- Hun har ingen krefter og er redd for å måtte dra på seg flere dager med restitusjon, sier Scheie til NRKSport.no om hvorfor Tutta valgte å trekke seg.

Tutta trakk seg etter den tredje runden i Maryland. Hun gikk på 76 slag og dro etter runden rett hjem for å hvile.

Vant i 2007

LPGA-turneringen i Maryland regnes som en av fire major-turneringer og Suzann Pettersen vant i 2007. Det er foreløpig den eneste major-tittelen for Norges beste golf-proff. Men i år måtte hun altså trekke seg.

- Jeg har presset kroppen min alt for hardt. Det er første gang jeg har måttet trekke meg, det er synd, men jeg må lytte til kroppen min, sier Pettersen på sine egne hjemmesider.

Uheldig tidspunkt

- Tidspunktet for sykdommen er svært uheldig for "Tutta", sier Frode Scheie til NRKSport.no.

Hun har nå to uker på seg for å bli frisk før hun skal delta i LPGA-turneringen i Ohio som er den siste turneringen før tre svært viktige turneringen i juli.

På rekke og rad følger US Open, Evian Masters og British Open. US Open og Britisk Open er master-turneringer, mens Evian uoffisielt teller i denne kategorien.

Siste nytt

 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • Genoa og Sampdoria utsetter kamper

  Etter at en bro i Genova kollapset og tok 39 menneskeliv har byens to fotballklubber, Genoa og Sampdoria, fått utsatt sin serieåpning. Det melder Serie A på sine hjemmesider. Sampdoria skulle åpne hjemme mot Fiorentina, mens Genoa skulle møte Milan.

  Genoa
  Foto: Simone Arveda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork