NRK Meny
Normal

"Tutta" trakk seg

Suzann Pettersen er blitt syk og måtte trekke seg fra LPGA-turneringen i Maryland.

Suzann Pettersen
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

NRK har snakket med sportssef i Golfforbundet, Frode Scheie, som forteller om en utkjørt Pettersen som har hatt influensa i snart to uker og nå går på antibiotika.

- Hun har ingen krefter og er redd for å måtte dra på seg flere dager med restitusjon, sier Scheie til NRKSport.no om hvorfor Tutta valgte å trekke seg.

Tutta trakk seg etter den tredje runden i Maryland. Hun gikk på 76 slag og dro etter runden rett hjem for å hvile.

Vant i 2007

LPGA-turneringen i Maryland regnes som en av fire major-turneringer og Suzann Pettersen vant i 2007. Det er foreløpig den eneste major-tittelen for Norges beste golf-proff. Men i år måtte hun altså trekke seg.

- Jeg har presset kroppen min alt for hardt. Det er første gang jeg har måttet trekke meg, det er synd, men jeg må lytte til kroppen min, sier Pettersen på sine egne hjemmesider.

Uheldig tidspunkt

- Tidspunktet for sykdommen er svært uheldig for "Tutta", sier Frode Scheie til NRKSport.no.

Hun har nå to uker på seg for å bli frisk før hun skal delta i LPGA-turneringen i Ohio som er den siste turneringen før tre svært viktige turneringen i juli.

På rekke og rad følger US Open, Evian Masters og British Open. US Open og Britisk Open er master-turneringer, mens Evian uoffisielt teller i denne kategorien.

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal