Hopp til innhold

«King Cav» om Edvald: – Han mistet instinktet

BERGEN (NRK): Mark Cavendish satt i bilen og gråt da Edvald Boasson Hagen endelig fikk sin seier i Tour de France. Endelig fikk han se lagkameratens gamle jeg.

Mark og Edvald

KAMERATER: Mark Cavendish (t.v.) og Edvald Boasson Hagen var også lagkompiser i Team Sky. Her før Tour de France i 2012.

Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

– Han må ikke nøle. Jeg har snakket med Edvald om det. Han er en av de sterkeste sykkelrytterne på planeten, sier Mark Cavendish (32).

Edvald

ENDELIG: Edvald Boasson Hagen vant den 19. etappen av årets Tour de France.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Verdensmesteren fra 2011, spurtkongen over alle spurtkonger med 30 etappeseirer i Tour de France, kom aldri til Bergen etter skaden han pådro seg i årets tour. I stedet heier han på sine landsmenn fra Storbritannia – og Edvald Boasson Hagen (30) fra Norge.

Cavendish har fulgt Hagens opp- og nedturer som lagkamerat i både Team Columbia, Team Sky og Team Dimension Data

Instinktet kommer tilbake.

Han er også en av årsakene til at Edvald Boasson Hagen ofte har blitt plassert i rollen som hjelperytter, særlig i de fem sesongene i Sky.

Noen ganger nøler han litt. Det kommer av årene i Sky, der han kjørte for andre. Han mistet instinktet, sier Cavendish til NRK.

Nå ser han at instinktet er i ferd med å våkne til liv igjen.

– Det kommer virkelig tilbake, sier Cavendish.

Det viste Hagen for eksempel i Tour de France. Der skulle han kjøre opptrekk for Mark Cavendish. Men da kapteinen ble skadet, overtok nordmannen spurtansvaret. Etter to tredje- og to andreplasser, kom seieren på den 19. etappen.

– Tårene rant

Mark

UTE: Mark Cavendish følger VM fra Storbritannia etter skaden han pådro seg i årets Tour de France.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

– Da jeg ble skadet, var det ikke sånn at han ba om ansvaret. Det ble plassert på hans skuldrer. Å bære det er tøft i utgangspunktet. Så var han så nær flere ganger, og vekten på skuldrene blir bare tyngre og tyngre. Å se ham håndtere det og komme tilbake, komme tilbake. Det gjorde meg så stolt, sier Cavendish.

Da seieren til slutt kom, satt han i bilen sin.

– Jeg måtte stoppe for å se det på mobilen. Jeg gråt. Tårene rant. Edvald er en fantastisk fyr, en veldig god lagkamerat og en veldig god venn. Jeg har sett alt det harde arbeidet han har gjort. Det var så vakkert, beskriver Cavendish.

Når villdyret har våknet, tror han mange skal slite med å slå Edvald Boasson Hagen på søndagens fellesstart i Bergen.

– Han vil være en god verdensmester. Og det blir jevnt. Bakkene passer ikke for klatrerne. De rene sprinterne kommer ikke til å være i nærheten. Ryttere som kan stetter inn støtet gang etter gang og likevel kan spurte, er dem vi må se opp for, sier Mark Cavendish.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal