– Etter mitt syn er dette uansvarlig bruk av skattebetalernes penger, sier han til NRK.no.
Oslos befolkning stemte mandag for
Tallene viste at 172.837 stemte for, mens 140.982 stemte imot en OL-søknad. Det gir et ja-flertall på 53,5 prosent ja-stemmer, mens 43,6 stemte nei.
– Resultatet var ikke uventet. Tilhengerne har kjørt en helt vanvittig massiv kampanje og hentet frem alle mulige slags gamle idrettshelter. Det har vært en ubalanse i profileringen som mangler sidestykke, mener han.
President i Norges idrettsforbund Børre Rognlien: – Det var jo Frp som tvang frem en folkeavstemning.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpixOL-søknaden blir et av de politiske spørsmålene en ny borgerlig samarbeidsregjering får i fanget.
Regjeringsskiftet er ikke nødvendigvis gode nyheter for pådriverne bak OL-søknaden.
Fremskrittspartiet har signalisert at de er imot et OL i Oslo, og på valgdagen fortalte partileder Siv Jensen at hun hadde stemt imot idrettsarrangementet.
– Det blir helt sikkert en del av forhandlingene. Jeg kan ikke tenke meg at en ny borgerlig regjering vil bruke opp imot 50 milliarder kroner på en idrettsfest i Oslo i 14 dager. Det synes jeg vil være helt uansvarlig, sier Øyvind Korsberg til NRK.no.
– Hvis vårt parti hadde fått bestemme, hadde det ikke blitt noe OL, sier Korsberg.
Viktig for partiet
– Hvor viktig blir dette spørsmålet for Frp i de kommende regjeringsforhandlingene?
– Det er enormt viktig. Rett og slett fordi det er skyhøye beløp som skal brukes. Vi vil bruke de midlene på andre områder i samfunnet.
– Vi vil selvfølgelig også bruke penger på idretten, men da må det komme idretten over hele landet til gode, påpeker Korsberg.
– Oppsiktsvekkende
Idrettspresident Børre Rognlien tror imidlertid at det politiske miljøet vil merke seg tallene fra folkeavstemningen, til tross for at Fremskrittspartiet kommer i regjering.
– Det var jo Frp som tvang frem en folkeavstemning, og det vil være oppsiktsvekkende hvis de ikke har tenkt å følge rådet fra den, sier Rognlien til NRK.
Mads Gilbert: - Langt frem ennå.
Foto: Rune N. Andreassen / NRK– Etter hvert som den nye regjeringen kommer på plass, regner jeg at med at vi blir invitert til samtaler før å drøfte statsgarantisøknaden, kommenterer han.
– På bakgrunn av folkeavstemningen har vi fått et klart svar fra byens innbyggere.
– Propagandakrig
Folkeavstemningen om OL i Oslo i 2022 er rådgivende.
Det er imidlertid Stortinget som til syvende og sist avgjør OL-skjebnen. I tillegg må bystyret anerkjenne resultatene fra den rådgivende folkeavstemningen.
Profilert motstander av OL i Oslo, Mads Gilbert, tror det er langt frem før det blir noe OL i Oslo.
– Dette er jo bare første skritt på en lang, lang vei, og flertallet kom kanskje ikke så overraskende etter den propagandakrigen som har vært.
– Dette er annonsert som en rådgivende folkeavstemning for Oslo kommune. Her skal det kanskje brukes 50-70 millliarder kroner på et kompakt OL i Oslo som hele nasjonen må betale regningen for, så her er på ingen måte siste ord sagt.
– Jeg tror at både idrettsledere og idrettsutøvere og det alminnelige folket rundt om i landet vil være skeptisk til en så massiv pengebruk i Oslo, sier Gilbert til NRK.no.
VIDEO: Stor jubel for OL-flertall.
VIDEO: - En stor dag for norsk idrett.