Hopp til innhold

– Etter mitt syn er dette uansvarlig

Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, varsler at kampen om OL ikke er over. Et nei til OL i Oslo vil bli svært viktig for partiet i regjeringsforhandlingene.

 Øyvind Korsberg

Frps idrettspolitiske talsmann Øyvind Korsberg: – Jeg kan ikke tenke meg at en ny borgerlig regjering vil bruke opp imot 50 milliarder kroner på en idrettsfest i Oslo.

Foto: Knudsen, Knut Erik / VG

– Etter mitt syn er dette uansvarlig bruk av skattebetalernes penger, sier han til NRK.no.

Oslos befolkning stemte mandag for å gå videre med en søknad til OL 2022.

Tallene viste at 172.837 stemte for, mens 140.982 stemte imot en OL-søknad. Det gir et ja-flertall på 53,5 prosent ja-stemmer, mens 43,6 stemte nei.

– Resultatet var ikke uventet. Tilhengerne har kjørt en helt vanvittig massiv kampanje og hentet frem alle mulige slags gamle idrettshelter. Det har vært en ubalanse i profileringen som mangler sidestykke, mener han.

President i Norges idrettsforbund Børre Rognlien

President i Norges idrettsforbund Børre Rognlien: – Det var jo Frp som tvang frem en folkeavstemning.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

OL-søknaden blir et av de politiske spørsmålene en ny borgerlig samarbeidsregjering får i fanget.

Regjeringsskiftet er ikke nødvendigvis gode nyheter for pådriverne bak OL-søknaden.

Fremskrittspartiet har signalisert at de er imot et OL i Oslo, og på valgdagen fortalte partileder Siv Jensen at hun hadde stemt imot idrettsarrangementet.

– Det blir helt sikkert en del av forhandlingene. Jeg kan ikke tenke meg at en ny borgerlig regjering vil bruke opp imot 50 milliarder kroner på en idrettsfest i Oslo i 14 dager. Det synes jeg vil være helt uansvarlig, sier Øyvind Korsberg til NRK.no.

– Hvis vårt parti hadde fått bestemme, hadde det ikke blitt noe OL, sier Korsberg.

Viktig for partiet

– Hvor viktig blir dette spørsmålet for Frp i de kommende regjeringsforhandlingene?

– Det er enormt viktig. Rett og slett fordi det er skyhøye beløp som skal brukes. Vi vil bruke de midlene på andre områder i samfunnet.

– Vi vil selvfølgelig også bruke penger på idretten, men da må det komme idretten over hele landet til gode, påpeker Korsberg.

– Oppsiktsvekkende

Idrettspresident Børre Rognlien tror imidlertid at det politiske miljøet vil merke seg tallene fra folkeavstemningen, til tross for at Fremskrittspartiet kommer i regjering.

– Det var jo Frp som tvang frem en folkeavstemning, og det vil være oppsiktsvekkende hvis de ikke har tenkt å følge rådet fra den, sier Rognlien til NRK.

mads gilbert

Mads Gilbert: - Langt frem ennå.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

– Etter hvert som den nye regjeringen kommer på plass, regner jeg at med at vi blir invitert til samtaler før å drøfte statsgarantisøknaden, kommenterer han.

– På bakgrunn av folkeavstemningen har vi fått et klart svar fra byens innbyggere.

– Propagandakrig

Folkeavstemningen om OL i Oslo i 2022 er rådgivende.

Det er imidlertid Stortinget som til syvende og sist avgjør OL-skjebnen. I tillegg må bystyret anerkjenne resultatene fra den rådgivende folkeavstemningen.

Profilert motstander av OL i Oslo, Mads Gilbert, tror det er langt frem før det blir noe OL i Oslo.

– Dette er jo bare første skritt på en lang, lang vei, og flertallet kom kanskje ikke så overraskende etter den propagandakrigen som har vært.

– Dette er annonsert som en rådgivende folkeavstemning for Oslo kommune. Her skal det kanskje brukes 50-70 millliarder kroner på et kompakt OL i Oslo som hele nasjonen må betale regningen for, så her er på ingen måte siste ord sagt.

– Jeg tror at både idrettsledere og idrettsutøvere og det alminnelige folket rundt om i landet vil være skeptisk til en så massiv pengebruk i Oslo, sier Gilbert til NRK.no.

Inge Andersen og resten av støttespillerne for et OL i Oslo i 2022 kunne juble både når forhåndsstemmene var talt og når alle stemmene var registrert.

VIDEO: Stor jubel for OL-flertall.

Idrettspresident Børre Rognlien var glad og lettet etter at folkeavstemmingen om OL i 2022 var over. Det var god deltakelse og resultatet ble med klar margin "ja" til OL.

VIDEO: - En stor dag for norsk idrett.Siste nytt

 • Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene

  Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren.

  Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden.

  Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet.

  I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert.

  Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling».

  «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han.

  «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)

 • Disse skal dømme håndball-EM for menn

  De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar.

  Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar.

  Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad.

  Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024.

  De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)

  Eliteserien håndball 2022: Drammen - ØIF Arendal (32-26)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Liverpool-stjerne tilbake i trening – aktuell for cupkamp

  Liverpool kan ha Trent Alexander-Arnold tilbake på banen i løpet av kort tid. Han er i trening foran ligacupmøtet med Leicester onsdag.

  Tirsdag uttalte assistenttrener Pep Lijnders seg om høyrebacken som har vært ute med en lårskade.

  – Han er tilbake på lagtrening. Jeg vet ikke om han blir klar. Vi får se (på trening) i dag, sa nederlenderen.

  Foruten Thiago Alcântara er Alexander-Arnold eneste navn på Liverpools skadeliste per nå. Backen har gått glipp av lagets tre siste kamper. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste