Hopp til innhold

«DrDrunkenstein» herjer på nettet: – Noe Magnus vil fortsette å gjøre

Fansen vil ha mer strømming på nettet fra Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein utelukker ikke egen kanal for verdensmesteren.

Magnus Carlsen stream

SHOW: Magnus Carlsen spiller på nettstedet Lichess. Og feirer her med en slurk pils.

Foto: Skjermdump

– Wow, dette er en revolusjon, skriver en i kommentarfeltet i en av videoene der Magnus Carlsen spiller for publikum på nettet.

For verdensmesteren i sjakk har nemlig fått seg en ny hobby. De siste månedene er det lagt ut flere videoer av Carlsen foran datamaskinen mens han spiller mot høyt rangerte spillere.

Det startet med at Carlsens kamerat, Jon Ludvig Hammer, som har egen kanal på Youtube, hadde verdensmesteren som gjest under en Pro Chess League-runde.

De to så på Liverpool-kamp, lagde middag, og kommenterte sine egne og motstanderes trekk, mens Carlsen spilte mot toppspillerne.

– Å se en av verdens beste sjakkspillere de siste ti årene sitte i et komfortabelt miljø og spille og kommentere, gir stor innsikt, skriver en i kommentarfeltet.

– Å høre Magnus Carlsen tenke høyt, er fantastisk, skriver en annen.

Mange av kommentarene går også på at dette er noe Carlsen må fortsette med på permanent basis.

«DrDrunkenstein»

Gjesteopptredenen hos Hammer falt tydeligvis i smak for verdensmesteren. For de siste ukene er det lagt ut flere videoer med Carlsen ved datamaskinen, senest for noen dager siden, da med en kald pils ved sin side.

Under kallenavnet «DrDrunkenstein» spiller han lynsjakkpartier på ett minutt per kamp og stort sett feier han motstanderne av banen.

– Foreløpig virker det bare som en morsom greie han har begynt med, jeg er vel ikke så sikker på om det blir en del av hans opplegg. Men det gir jo helt klart en ekstra dimensjon å kunne se han sitte foran datamaskinen og spille, mens han kommenterer og tar seg en øl, sier NRKs sjakkekspert, Torstein Bae.

– Han har jo hatt en fenomenal utvikling. Fra å ikke trives i søkelyset, ser han nå ut som han er glad for å få oppmerksomhet, sier Bae.

Magnus Carlsen stream

ANALYSE: Carlsen prater om sitt eget spill samtidig som han selv spiller. Her fra "streamen" til Jon Ludvig Hammer.

Foto: Skjermdump

Noe han vil fortsette med

Carlsens manager, Espen Agdestein, sier strømmingen foreløpig er en «eksperimentell greie», men sier det er noe Carlsen kunne tenke seg å fortsette med.

– Det kan tenkes at det blir en egen strømmekanal, men det er ikke en del av det kommersielle opplegget rundt Magnus, foreløpig. Han liker å ha kontakt med tilhengerne sine, så det er noe han liker å gjøre og noe han vil fortsette med, selv om det foreløpig er ganske så uforpliktende, sier Agdestein til NRK.

Også han har fått med seg at videoene er tatt godt imot på Youtube.

– Men det vil ikke komme i veien for de sportslige planene, eller forberedelsene til VM. Kampene mot Caruana er noe han allerede har begynt å tenke litt på, så han er topp motivert for det, sier Agdestein.

Da gullet ble delt ut kom smilet frem

SE VIDEO: Da gullet ble delt ut kom smilet frem.

Her gikk det galt for det norske sjakkesset

SE VIDEO: Her gikk det galt for det norske sjakkesset.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal