Hopp til innhold

Jansrud tilbake etter ni måneder: – Føler meg sterkere nå

LAKE LOUISE/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud har ikke konkurrert på ni måneder grunnet et røket korsbånd. Men opptreningen har vært tilnærmet perfekt: I kveldens utforrenn kjører han for seier.

Kjetil Jansrud

Det har gått ni måneder siden Kjetil Jansrud konkurrerte sist på ski. Lørdag kveld setter han utfor i Lake Louise med ett mål for øye: førsteplass.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har både slitt med en strekk og sykdom i forkant av utforen i Lake Louise.

Foto: SAMUEL KUBANI / Afp

– Jeg føler meg nesten sterkere nå enn jeg gjorde for ni måneder siden da jeg ble skadet. Oppholdet har gitt meg veldig mye tid til å være mer detaljert i alt jeg har gjort, sier Kjetil Jansrud til NRK.no.

Alpinisten mistet mye av fjorårets sesong og en hel del trening da han falt stygt i super-G-rennet under VM i Schladming. Korbåndet var røket og en tøff opptrening ventet.

Men Jansrud har kommet utrolig sterkt tilbake etter at han fikk på plass nytt korsbånd. I kveld er han tilbake i konkurranse i det NRK-sendte utforrennet fra kanadiske Lake Louise. Og Jansrud føler seg i toppform.

Positive tester

– Jeg har gjort mye av det jeg ikke har gjort så mye av før i opptrening: mye balansetrening og mye styretrening – helt fra grunnen av. Det er veldig vanskelig å se tilbake på fjoråret å vite akkurat hvordan jeg ligger an, men alle testene viser at jeg er i veldig god fysisk form, sier Jansrud.

Landslagssjef Håvard Tjørhom er imponert over hvor fort Jansrud har kommet seg etter fallet.

– Jansrud sier at han er enda sterkere nå enn for ni måneder siden. Er det mulig at han også er en enda bedre skikjører?

– Jeg tror Kjetil har en type skifølelse slik at det ikke har så mye å si om han har vært ute en lengre periode. Det kan faktisk gjøre han enda mer klar. Men vi har kjørt mye på ski i høstsesongen,og det har jo vært en god forberedelse for han, svarer Tjørhom.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Kjetil Jansrud er ute av VM på grunn av kneskaden han pådro seg i fallet under super-G-rennet onsdag. Se Jansruds renn her.

Her faller Kjetil Jansrud og skader seg stygt

– Kjører for å vinne

Til tross for at 28-åringen har vært ute lenge, tror hovedpersonen selv at han har vinnersjanser i kveldens utforrenn.

– Når jeg får et startnummer på brystet, kjører jeg for å vinne, så får vi nesten telle opp etterpå. Men det er i hvert fall to nordmenn fra start som kjører for pallen, sier Jansrud.

Med dét mener Jansrud at også Aksel Lund Svindal er blant storfavorittene til lørdagens renn. Men Svindal har heller ikke hatt en optimal oppkjøring: Først fikk han strekk i et lår, så ble han syk.

Tung oppkjøring for Svindal

– Det har vært litt mye stang i det siste. Jeg har ikke fått kjørt nok på ski, sier Lund Svindal.

– Hva har det å si for helgen?

– Forhåpentligvis ingenting. Litt vil det sikkert ha å si, men jeg håper at det ikke er mer enn at jeg er med å kjempe om seieren, svarer han.

Om Aksel Lund Svindal vinner i lørdag kveld, kan han bli den nordmannen med flest verdenscupseire. Han står foreløpig likt med Kjetil André Aamodt. Begge har 21 seire.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal