NRK Meny
Normal

Sammenligner Bjørndalen med en bedrift i krise

Tidligere lagkamerat Halvard Hanevold (43) mener Ole Einar Bjørndalen (38) er tvunget til å konsentrere seg fullt og helt om VM i februar.

Bjørndalen

Her går Ole Einar Bjørndalen 10 kilometer sprint i Pokljuka i desember. 38-åringen endte på 21. plass.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Se herrenes skiskytterstafett på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 18.05.

– Han har ikke nådd de målene han har satt før sesongen, og derfor har han kniven på strupen, sier NRKs skiskytterekspert.

Allerede i september var Ole Einar Bjørndalen krystallklar på at verdenscupen var det største målet for sesongen.

Til tross for at 38-åringen har vært både sykdoms- og skadefri, har ikke Bjørndalen en eneste individuell pallplassering.

Roger Grubben

Landslagstrener Roger Grubben mener Ole Einar Bjørndalen må velge selv hvordan han kan lade opp til VM på best mulig måte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Han er i øyeblikket på 15. plass i verdenscupen sammenlagt – 225 poeng bak franskmannen Martin Fourcade.

– Du kan sammenligne det med en bedrift som ikke går så bra og som må ta tøffe valg. Man kutter kanskje halvparten av de ansatte, nedprioriterer enkelte forretningsområder og rendyrker det man faktisk er god på. Man må ta tøffe valg, sier Hanevold.

Endrer planene

Og Bjørndalen lytter til den tidligere VM- og OL-vinneren. Nå endrer 38-åringen planene og satser for fullt mot VM i Nové Mesto.

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer overskudd inn mot verdenscuprennene. Jeg pushet nok litt for lenge med for hard trening, og da er det greit å samle overskudd nå, sier Bjørndalen til NRK.no.

De norske løperne skulle egentlig trene i lavlandet i Norge før VM, men nå sier landslagstrener Grubben at en gammel suksessoppskrift kan bli aktuell.

– Bjørndalen har veldig gode erfaringer med høydeopphold før mesterskap, og hvis det ser ut til at det er det riktige for ham i år, gjør vi det, sier Roger Grubben til NRK.no.

Står over stafetten

Onsdag ble det også klart at Bjørndalen må stå over kveldens stafett i Ruhpolding.

Dermed blir han erstattet av Tarjei Bø, som er tilbake i langrennssporet etter lang tids sykdom.

Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abee Lund og Emil Hegle Svendsen utgjør resten av det norske laget.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street