Thoresen til Zucca: – Kom til Russland!

Forlat USA dersom du ikke får garantier om spilletid i NHL, er sluttspillklare Patrick Thoresens råd til Mats Zuccarello Aasen.

Patrick

Patrick Thoresen tjener gode penger i russisk ishockey. – Det er derfor er jeg her, sier han. Her i aksjon for Norge.

Foto: Scanpix

Hockey-karrieren går for tiden på skinner for Patrick Thoresen. Han flyttet før sesongen til St. Petersburg, og kan sikre seg sin andre strake mesterskapstittel. 28-åringen er, ifølge treneren, lagets viktigste spiller. Han er på isen i under- og overtallsspill, samt senter i førsterekka.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen, her i aksjon under en AHL-allstarkamp, sliter med å få spilletid i NHL.

Foto: AP

Kontrasten til Mats Zuccarello Aasens hverdag er stor. Nordmannen sliter med å få spilletid i NHL, og er flyttet ned til farmerlaget i AHL, hvor han spiller for knapper og glansbilder.

Nå ber Thoresen landslagskameraten komme til russisk ishockey. Der sitter rublene løst, og kvaliteten på ligaen ikke er mye dårligere enn i NHL.

– Dersom han ikke får en enveiskontrakt og bra betalt, bør han se hit. En hockey-karriere er kort, og man må gjøre det beste ut av den, sier 28-åringen til NRK.

Mandag stengte overgangsvinduet i NHL, uten at situasjonen til Zuccarello endret seg. En snarlig retur til øverste nivå virker derfor langt unna.

Tjener millioner

Denne helga avsluttet CKA St. Petersburg serien med to seire, og nordmannen ble kåret til banens beste spiller. Dermed vant CKA St. Petersburg den østre ligaen med 22 poeng.

Thoresen er lagets store spiller. Etter to sesonger i Ufa Salavat skrev han sist sommer under på en kontrakt verdt nærmere 75 millioner kroner fram til 2014.

– Jeg har en litt annen rolle i laget enn i Ufa Salavat. Her må jeg ta mer tak defensivt. Jeg spiller der treneren ber meg om, sier han.

I St. Petersburg bor Thoresen sammen med familien.

– Tiden alene i Ufa var tøff. Nå går barna på skole her, og St. Petersburg er en internasjonal by. Vi trives veldig godt. Det å ha familien rundt seg gir indre ro. Man glemmer fort tap på banen når man kommer hjem til småbarn som er glade uansett.

Sier ja til VM

Hensynet til familien var hovedårsaken til at Thoresen sto over VM i Slovakia i fjor. I år er 28-åringen fra Hamar med igjen, og gleder seg til åpningskampen i mesterskapet mot vertsnasjonen Sverige i Globen i begynnelsen av mai.

– Det er mye som står på spill. Dersom vi gjør det bra her, kvalifiserer vi oss direkte til OL, og det setter jeg høyt. Nå har jeg fokus på sluttspillet her, men jeg er sugen på landslagsspill og har det i bakhodet, sier han.

Siste nytt

  • Skofteruds minnerenn avlyst 

    Mildværet har gjort det umulig for Slitu IF å arrangere Vibeke Skofteruds minnerenn, som skulle ha blitt arrangert førstkommende søndag. I stedet arrangeres Vibeke Skofteruds Minneløp onsdag 1. mai på Slitu, skriver NTB.

  • Disse går skiskytter-VM

    Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

    Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
    Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal