NRK Meny
Normal

– Ikke lett å skilles på denne måten

Storesøster Nina tok det tungt da Mona Løseth ga beskjed om at hun ikke orker å satse videre.

Mona og Nina Løseth

Mona (til venstre) og Nina Løseth har kjørt på ski sammen hele livet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Hun ble veldig lei seg, og jeg var veldig lei meg jeg også, så det var trist, men hun skjønte meg veldig godt, og respekterte avgjørelsen min, forteller Mona Løseth om da hun måtte fortelle søsteren Nina om avgjørelsen hun hadde tatt.

23-åringen legger opp alpinkarrieren med umiddelbar virkning.

Dermed blir storesøster Nina nødt til å greie seg uten sin viktigste treningspartner i fortsettelsen av sin skikarriere.

– Vi har jo alltid stått på ski sammen, så det var ikke lett å skulle skilles på den måten, men vi kommer jo til å ha mye med hverandre å gjøre enda, det blir bare at hun trener litt alene på ski, sier Mona Løseth til NRK.

Vurdert det i ett år

Mona Løseth

Mona Løseth forteller at skigleden er borte og at hun tenkte på å legge opp gjennom hele fjorårssesongen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Løseth forteller til NRK at tanken om å legge opp kom allerede for ett år siden, og at hun var sikker på å gjøre det etter sesongslutten i vår. Allikevel bestemte hun seg for å forsøke litt videre, da hun var lurte på hun bare kunne være sliten og lei etter en lang sesong.

Derfor trente hun gjennom sommeren, og forrige helg var hun på ski for første gang på lenge. Løseth beskriver en helg med strålende sol og perfekte forhold, men en skiglede som var forsvunnet.

– De andre gliste og synes dette var helt topp, mens jeg kjørte rundt og var helt tom, forteller hun.

Skadene har skylda

Løseth er ikke bekymret for skigleden på lang sikt, men sier at konkurranser ikke var riktig for henne lenger, og at hun akkurat nå ikke tror på noe comeback på et senere tidspunkt heller.

Isteden ønsker hun å begynne på studiene neste år, og nevner fysioterapi som et mulig studie. Løseth har selv slitt med to stygge skader, og tror at det til syvende og sist er grunnen til at hun nå har valgt å legge opp.

To beinbrudd gjør at hun fortsatt sliter noe med smerter og ubehag under skikjøring, og hun beskriver det som svært utfordrende å komme over det.

Særlig siden man ofte ender opp i situasjoner som ligner på dem som gjorde at man brakk beinet.

– Da jeg brakk beinet andre gangen, var det fordi jeg hoppet og så landet jeg litt bakpå, og knakk leggen rett av. Så når jeg har vært i samme situasjon senere, så har det vært ekstremt utfordrende og tøft mentalt, sier hun, og svarer ja på et direkte spørsmål om hun tror skadene er grunnen til at hun nå velger å legge opp.

Mona Løseth har gull fra junior-VM, men klarte aldri å komme blant de ti beste i et verdenscuprenn.

Siste nytt

  • Tutta visekaptein i Solheim Cup

    Suzann Pettersens ryggplager stoppet spill i Solheim Cup. Nå får hun være visekaptein for Europa i den prestisjetunge turneringen.

    Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart