– Vi gråt da vi så «Zucca»

NHL-stjernene ble redde da de møtte Mats Zuccarello på sykehuset.

Carl Hagelin

BLE SKREMT: NY Rangers' svenske stjerne, Carl Hagelin, forteller om et tøft sykehus-besøk hos Mats Zuccarello.

Foto: Anders Engeland

Zucca i Norge

I NORGE: Mats Zuccarellos (i midten) lagkamerater Kevin Hayes (f.v.), Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider besøker Stavanger denne uka.

Foto: Anders Engeland

– Vi ble redde da vi besøkte Mats på sykehuset. Det ble tårevått og ekkelt, forteller Carl Hagelin til NRK.

Den svenske NY Rangers-stjernen ankom onsdag Stavanger sammen med lagkameratene Kevin Hayes, Derick Brassard og Chris Kreider for å delta i Mats Zuccarellos veldedighetskamp i oljebyen.

Der delte de blant annet sine opplevelser rundt nordmannens skade for åtte uker siden.

– På sykehuset var det ledninger overalt. Mats forsøkte å prate, men vi så at han ikke klarte å si det han ville. Vi merket at han ble frustrert selv også. Jeg og (Derick) Brassard gråt sammen, og lurte på hva som feilet oss, forteller Hagelin ærlig.

Det var i Stanley Cups kvartfinale at Mats Zuccarello ble truffet i hodet av et skudd. Siden har nordmannen måttet ta det med ro, og han var langt unna deltakelse på isen da Rangers ble slått ut i semifinalen.

Sliter med taleevnen

Men nå mener «Zucca» at han endelig har blitt frisk.

– Nå har jeg det veldig bra. Jeg er veldig «happy» for å kunne røre på meg i morgen (veldedighetskampen). Det skal bli godt, forteller han med et smil.

– Husker du mye av pucken som traff deg?

– Nei. Jeg fikk den i hodet, så sa det pang. Jeg forsøkte å gå til boksen, men var helt i ørska. Da jeg kom til garderoben forsøkte jeg å prate, men fikk ikke ut et ord.

Ikke før etter tre-fire-fem dager på intensivavdeling kom taleevnen gradvis tilbake, men evnen kan være nedsatt for resten av livet.

– Jeg er så bra jeg kan bli nå, tror jeg. Pratinga sitter fortsatt ikke helt. Det får jeg bare lære meg å leve med, sier den norske stjernespilleren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det krafitge skuddet som traff Mats Zuccarello i Stanley Cups kvartfinale sendte hockeystjernen på intensivavdelingen. I torsdagens pressekonferanse mmeldte han seg frisk, selv om han sliter med taleevnen. Reporter: Anders Engeland.

Kom for sent

Trøtte stjerner

TRØTTE: NY Rangers-stjernene Kevin Hayes (t.v.) og Derick Brassard var slitne under dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

De fem NHL-stjernene kom imidlertid nesten en halvtime for sent til pressekonferansen. Trøtte ruslet de inn i lokalet da klokka nærmet seg 10.

– Vi hadde det moro i går. Vi kom fra New York og spiste en god middag før Mats viste oss mye gøy, innrømmer Derick Brassard som virket som den trøtteste av de fem.

Under pressekonferansen snakket spillerne om både veldedighetsprosjektet og skuffelsen i årets NHL-semifinale, mens de nippet i vann. Hagelin mener det ikke skyldtes nattens aktiviteter.

– Nei, det ble ikke så sent. Det var utrolig god mat i hotellobbyen. Vi satt og spiste litt lenger enn vi fikk lov til. Vi er ikke ofte i Norge, og amerikanerne er ikke vant til så gode frokoster. Så vi åt alt mulig, forklarer svensken.

Siste nytt

 • Gündogan med koronavirus

  Manchester City-spelar Ilkay Gündogan har avlagt ein positiv test på koronavirus. Det bekreftar den engelske storklubben sjølv på sine nettsider i dag. Meldinga om Gündogans positive test kjem berre få timar før City startar sin sesong mot Wolverhampton. Tyskaren er no sett i sjølvisolasjon.

  DMv8jQsioRA
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Virustrøbbel for Ruuds høydepunkt

  Roland-Garros er sesongens store mål for Casper Ruud. Én uke før turneringen for alvor starter har fem spillere fått startnekt som følge av virussmitte. Kvalifiseringen til tennissesongens største turnering på grus startet mandag. Fem av spillerne som skulle deltatt blir ikke å se, opplyser det franske tennisforbudet i en pressemelding.

  Casper Ruud
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Ny rankingbeste for Hovland

  Viktor Hovland sprakk på de tre siste hullene av US Open og falt fra sjette- til trettendeplass, men 23-åringen får et hyggelig plaster på såret dagen etter.

  Nordmannen klatret til en 29. plass på verdensrankingen etter det gode resultatet i US Open. Det er ny bestenotering.

  Denne uka er Hovland en del av Europas lag mot USA i den prestisjetunge Ryder Cup-turnering på Whistling Straits i Wisconsin.

  Caddie Shay Knight og Viktor Hovland i US Open
  Foto: John Minchillo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal