Hopp til innhold

– Vi gråt da vi så «Zucca»

NHL-stjernene ble redde da de møtte Mats Zuccarello på sykehuset.

Carl Hagelin

BLE SKREMT: NY Rangers' svenske stjerne, Carl Hagelin, forteller om et tøft sykehus-besøk hos Mats Zuccarello.

Foto: Anders Engeland

Zucca i Norge

I NORGE: Mats Zuccarellos (i midten) lagkamerater Kevin Hayes (f.v.), Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider besøker Stavanger denne uka.

Foto: Anders Engeland

– Vi ble redde da vi besøkte Mats på sykehuset. Det ble tårevått og ekkelt, forteller Carl Hagelin til NRK.

Den svenske NY Rangers-stjernen ankom onsdag Stavanger sammen med lagkameratene Kevin Hayes, Derick Brassard og Chris Kreider for å delta i Mats Zuccarellos veldedighetskamp i oljebyen.

Der delte de blant annet sine opplevelser rundt nordmannens skade for åtte uker siden.

– På sykehuset var det ledninger overalt. Mats forsøkte å prate, men vi så at han ikke klarte å si det han ville. Vi merket at han ble frustrert selv også. Jeg og (Derick) Brassard gråt sammen, og lurte på hva som feilet oss, forteller Hagelin ærlig.

Det var i Stanley Cups kvartfinale at Mats Zuccarello ble truffet i hodet av et skudd. Siden har nordmannen måttet ta det med ro, og han var langt unna deltakelse på isen da Rangers ble slått ut i semifinalen.

Sliter med taleevnen

Men nå mener «Zucca» at han endelig har blitt frisk.

– Nå har jeg det veldig bra. Jeg er veldig «happy» for å kunne røre på meg i morgen (veldedighetskampen). Det skal bli godt, forteller han med et smil.

– Husker du mye av pucken som traff deg?

– Nei. Jeg fikk den i hodet, så sa det pang. Jeg forsøkte å gå til boksen, men var helt i ørska. Da jeg kom til garderoben forsøkte jeg å prate, men fikk ikke ut et ord.

Ikke før etter tre-fire-fem dager på intensivavdeling kom taleevnen gradvis tilbake, men evnen kan være nedsatt for resten av livet.

– Jeg er så bra jeg kan bli nå, tror jeg. Pratinga sitter fortsatt ikke helt. Det får jeg bare lære meg å leve med, sier den norske stjernespilleren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det krafitge skuddet som traff Mats Zuccarello i Stanley Cups kvartfinale sendte hockeystjernen på intensivavdelingen. I torsdagens pressekonferanse mmeldte han seg frisk, selv om han sliter med taleevnen. Reporter: Anders Engeland.

Kom for sent

Trøtte stjerner

TRØTTE: NY Rangers-stjernene Kevin Hayes (t.v.) og Derick Brassard var slitne under dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

De fem NHL-stjernene kom imidlertid nesten en halvtime for sent til pressekonferansen. Trøtte ruslet de inn i lokalet da klokka nærmet seg 10.

– Vi hadde det moro i går. Vi kom fra New York og spiste en god middag før Mats viste oss mye gøy, innrømmer Derick Brassard som virket som den trøtteste av de fem.

Under pressekonferansen snakket spillerne om både veldedighetsprosjektet og skuffelsen i årets NHL-semifinale, mens de nippet i vann. Hagelin mener det ikke skyldtes nattens aktiviteter.

– Nei, det ble ikke så sent. Det var utrolig god mat i hotellobbyen. Vi satt og spiste litt lenger enn vi fikk lov til. Vi er ikke ofte i Norge, og amerikanerne er ikke vant til så gode frokoster. Så vi åt alt mulig, forklarer svensken.

Siste nytt

 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB
 • Halve herrelandslaget må stå over NM

  Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka.

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget.

  Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune.

  – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK.

  Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene.

  – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune.

  Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet.

  I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding.

  Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Amundsen Valnes
  Foto: NTB
 • Agenten: Klopp uaktuell som Bayern München-trenen

  Liverpools avtroppende manager Jürgen Klopp vil ikke bli ny Bayern München-trener. Det sier hans agent onsdag.

  Onsdag ble det klart at Thomas Tuchel ikke får fortsette som trener hos det tyske storlaget etter endt sesong. Han hadde kontrakt med klubben i ytterligere ett år.

  Klopp sjokkerte en hel fotballverden i forrige måned da han fortalte at han gir seg som Liverpool-manager etter inneværende sesong. På det tidspunktet har han vært i jobben i nesten ni år.

  Etter onsdagens Tuchel-nyhet måtte Klopps agent avkrefte at klienten er aktuell for Bayern-jobben.

  – Jürgen Klopp vil ikke trene en klubb eller landslag for minst ett år etter denne sesongen. Slik er det bare. Hans standpunkt har ikke endret seg, sa agent Marc Kosicke til Sky TV.

  Klopp har tidligere trent Mainz og Borussia Dortmund i tysk fotball.

  (NTB)

  3clNnc0oat4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal