– Vi gråt da vi så «Zucca»

NHL-stjernene ble redde da de møtte Mats Zuccarello på sykehuset.

Carl Hagelin

BLE SKREMT: NY Rangers' svenske stjerne, Carl Hagelin, forteller om et tøft sykehus-besøk hos Mats Zuccarello.

Foto: Anders Engeland

Zucca i Norge

I NORGE: Mats Zuccarellos (i midten) lagkamerater Kevin Hayes (f.v.), Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider besøker Stavanger denne uka.

Foto: Anders Engeland

– Vi ble redde da vi besøkte Mats på sykehuset. Det ble tårevått og ekkelt, forteller Carl Hagelin til NRK.

Den svenske NY Rangers-stjernen ankom onsdag Stavanger sammen med lagkameratene Kevin Hayes, Derick Brassard og Chris Kreider for å delta i Mats Zuccarellos veldedighetskamp i oljebyen.

Der delte de blant annet sine opplevelser rundt nordmannens skade for åtte uker siden.

– På sykehuset var det ledninger overalt. Mats forsøkte å prate, men vi så at han ikke klarte å si det han ville. Vi merket at han ble frustrert selv også. Jeg og (Derick) Brassard gråt sammen, og lurte på hva som feilet oss, forteller Hagelin ærlig.

Det var i Stanley Cups kvartfinale at Mats Zuccarello ble truffet i hodet av et skudd. Siden har nordmannen måttet ta det med ro, og han var langt unna deltakelse på isen da Rangers ble slått ut i semifinalen.

Sliter med taleevnen

Men nå mener «Zucca» at han endelig har blitt frisk.

– Nå har jeg det veldig bra. Jeg er veldig «happy» for å kunne røre på meg i morgen (veldedighetskampen). Det skal bli godt, forteller han med et smil.

– Husker du mye av pucken som traff deg?

– Nei. Jeg fikk den i hodet, så sa det pang. Jeg forsøkte å gå til boksen, men var helt i ørska. Da jeg kom til garderoben forsøkte jeg å prate, men fikk ikke ut et ord.

Ikke før etter tre-fire-fem dager på intensivavdeling kom taleevnen gradvis tilbake, men evnen kan være nedsatt for resten av livet.

– Jeg er så bra jeg kan bli nå, tror jeg. Pratinga sitter fortsatt ikke helt. Det får jeg bare lære meg å leve med, sier den norske stjernespilleren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det krafitge skuddet som traff Mats Zuccarello i Stanley Cups kvartfinale sendte hockeystjernen på intensivavdelingen. I torsdagens pressekonferanse mmeldte han seg frisk, selv om han sliter med taleevnen. Reporter: Anders Engeland.

Kom for sent

Trøtte stjerner

TRØTTE: NY Rangers-stjernene Kevin Hayes (t.v.) og Derick Brassard var slitne under dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

De fem NHL-stjernene kom imidlertid nesten en halvtime for sent til pressekonferansen. Trøtte ruslet de inn i lokalet da klokka nærmet seg 10.

– Vi hadde det moro i går. Vi kom fra New York og spiste en god middag før Mats viste oss mye gøy, innrømmer Derick Brassard som virket som den trøtteste av de fem.

Under pressekonferansen snakket spillerne om både veldedighetsprosjektet og skuffelsen i årets NHL-semifinale, mens de nippet i vann. Hagelin mener det ikke skyldtes nattens aktiviteter.

– Nei, det ble ikke så sent. Det var utrolig god mat i hotellobbyen. Vi satt og spiste litt lenger enn vi fikk lov til. Vi er ikke ofte i Norge, og amerikanerne er ikke vant til så gode frokoster. Så vi åt alt mulig, forklarer svensken.

Siste nytt

 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

 • LSK med tredje strake hjemmetap

  Tromsø vant 2-1 borte mot Lillestrøm i lørdagens eliteseriekamp på Åråsen.

  Niklas Vesterlund og August Mikkelsen scoret målene for Gutan, mens Thomas Lehne Olsen reduserte på straffe rett før slutt.

  Det var hans 18. eliteseriescoring, men det spørs om landslagssjef Ståle Solbakken, som satt på tribunen, lot seg imponere av det spissen presterte lørdag. LSK og Lehne var langt fra i toppslag mot Tromsø.

  – En blytung dag på jobben. Vi er ikke 100 prosent til stede før helt på slutten. Vi lever farlig, og det kunne blitt flere mål til Tromsø. Det er vanskelig å forklare, vi er nedpå med så mange samtidig, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery.

  LSK kom til kampen med bare tre dagers hvile siden ekstraomgangene i cupen mot Grorud onsdag kveld. Tromsø, som er ute av cupen, har ladet batteriene siden søndag, og det var derfor mange som spådde at det ville gi gjestene en fordel på Åråsen lørdag. Tromsø var også best kampen gjennom.

  LSK har nå tapt tre strake hjemmekamper, uvant kost for et vanligvis sterkt Åråsen-lag. Nedrykkstruede Tromsø tok sin første seier på seks forsøk.

  Lillestrøms neste kamp spilles lørdag 02. oktober borte mot Sarpsborg 08. Tromsø møter Haugesund på Alfheim dagen etter.

  dFF92L6daPI
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godset knuste Sarpsborg 08

  Sarpsborg var klart best fra start, og skulle muligens hatt et straffespark, men måtte likevel se seg knust 5-0 av et Strømsgodset med en utrolig effektivitet.

  Allerede ved pause hadde Godset sikret seg en 3-0-ledelse. De tre målene var stort sett det eneste hjemmelaget hadde å stille opp med før pausen, men det holdt altså i massevis.

  Før kaptein Gustav Valsvik scoret det første målet etter drøye 25 minutter, hadde Sarpsborg hatt en rekke gode muligheter til å ta ledelsen. De hadde også ved et par anledninger ropt på straffespark.

  Den første av de to gangene kom etter kvarteret spilt da nettopp Valsviks arm stanset et skudd innenfor sekstenmeteren. Få minutter senere fikk Mikkel Maigaard Godset-spiller Ari Leifsson over seg, men denne gang viste reprisen at Maigaard selv var ansvarlig for at han endte på bakken.

  I stedet for at Sarpsborg kunne tatt ledelsen fra straffemerket var det altså Godset som fikk alle målene og poengene lørdag kveld. De møter Stabæk, som de onsdag slo 5-1 i cupen, kommende onsdag.

  Sarpsborg må derimot reise hjem uten poeng. Med en kamp mer spilt har de nå seks poeng ned til nedrykksstreken. Lillestrøm er neste motstander om en uke.

  goJ4nNmEguM
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal