«Blade Runner»: – Uenig i beskyldningene

«Blade Runner» avviser påstandene om overlagt drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

 Oscar Pistorius

Oscar Pistorius brøt sammen flere ganger under dagens rettmøte. I en melding som er sendt ut til mediene står det at Pistorius avviser anklagene om at han drepte kjæresten «på det sterkeste».

Foto: ANTONIE DE RAS / Reuters

I en uttalelse fra familien, på vegne av Oscar Pistorius, kommer det altså frem at friidrettsstjernen er uenig i påstandene om at han drepte Reeva Steenkamp, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndigheten mener imidlertid det er snakk om overlagt drap, altså at Pistorius planla å skyte og drepe kjæresten sin.

Brøt sammen

SAFRICA-PISTORIUS/ South African "Blade Runner" Oscar Pistorius (R) smiles with his girlfriend, model Reeva Steenkamp at an awards ceremony in Johannesburg

Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp avbildet på en prisutdeling i Johannesburg 4. november i fjor.

Foto: STRINGER / Reuters

I meldingen, som har blitt sendt til pressen i etterkant av rettsmøtet, kommer det frem at Pistorius sender sin dypeste sympati til Reevas familie.

– Han vil også si takk til all støtten han har fått, men – som nevnt – alle våre tanker og bønner bør gå til Reeva og hennes familie. Uansett hva omstendighetene var, så er dette en forferdelig tragedie, står det videre i meldingen.

Pistorius brøt flere ganger sammen i gråt under rettsmøtet fredag morgen. Han skal også, ifølge flere medier, ha sett svært forvirret ut.

– Når dommeren nevner «overlagt drap», bryter Pistorius sammen, skrev Aftonbladet.

– Takker for støtten

Pistorius ble arrestert torsdag etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Detaljene rundt hendelsen er fortsatt ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal han ha skutt kvinnen fire ganger.

Reeva Steenkamps onkel, Mike Steenkamp, møtte pressen sent torsdag kveld utenfor familiens hus i Port Elizabeth.

Han fortalte at familien er knust og i sjokk etter at supermodellen ble funnet drept.

– Det er et fryktelig sjokk at hun ikke får oppnå alt det hun ønsket å gjøre i livet sitt. Jeg vil bare si at hun nå er med englene, sa Mike Steenkamp.

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal