NRK Meny
Normal

«Blade Runner»: – Uenig i beskyldningene

«Blade Runner» avviser påstandene om overlagt drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

 Oscar Pistorius

Oscar Pistorius brøt sammen flere ganger under dagens rettmøte. I en melding som er sendt ut til mediene står det at Pistorius avviser anklagene om at han drepte kjæresten «på det sterkeste».

Foto: ANTONIE DE RAS / Reuters

I en uttalelse fra familien, på vegne av Oscar Pistorius, kommer det altså frem at friidrettsstjernen er uenig i påstandene om at han drepte Reeva Steenkamp, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndigheten mener imidlertid det er snakk om overlagt drap, altså at Pistorius planla å skyte og drepe kjæresten sin.

Brøt sammen

SAFRICA-PISTORIUS/ South African "Blade Runner" Oscar Pistorius (R) smiles with his girlfriend, model Reeva Steenkamp at an awards ceremony in Johannesburg

Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp avbildet på en prisutdeling i Johannesburg 4. november i fjor.

Foto: STRINGER / Reuters

I meldingen, som har blitt sendt til pressen i etterkant av rettsmøtet, kommer det frem at Pistorius sender sin dypeste sympati til Reevas familie.

– Han vil også si takk til all støtten han har fått, men – som nevnt – alle våre tanker og bønner bør gå til Reeva og hennes familie. Uansett hva omstendighetene var, så er dette en forferdelig tragedie, står det videre i meldingen.

Pistorius brøt flere ganger sammen i gråt under rettsmøtet fredag morgen. Han skal også, ifølge flere medier, ha sett svært forvirret ut.

– Når dommeren nevner «overlagt drap», bryter Pistorius sammen, skrev Aftonbladet.

– Takker for støtten

Pistorius ble arrestert torsdag etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Detaljene rundt hendelsen er fortsatt ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal han ha skutt kvinnen fire ganger.

Reeva Steenkamps onkel, Mike Steenkamp, møtte pressen sent torsdag kveld utenfor familiens hus i Port Elizabeth.

Han fortalte at familien er knust og i sjokk etter at supermodellen ble funnet drept.

– Det er et fryktelig sjokk at hun ikke får oppnå alt det hun ønsket å gjøre i livet sitt. Jeg vil bare si at hun nå er med englene, sa Mike Steenkamp.

Siste nytt

 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting