NRK Meny
Normal

– Tror Messi sliter med VM-nerver

Hvorfor kaster Lionel Messi opp på banen? Det er spørsmålet fans og leger stiller seg.

Messi

Dette bildet ble tatt da Argentina møtte Romania 5. mars. Nylig kastet Messi igjen opp på banen.

Foto: Uncredited / Ap

messi

Kan han lede Argentina til deres første VM-gull siden 1986?

Foto: Maxi Failla / Afp

– Jeg føler meg kvalm til det punktet hvor jeg må spy, og etter det går kvalmen vekk, sier Lionel Messi.

I Argentinas siste oppkjøringskamp til VM ble Messi byttet inn i andre omgang. Få minutter etter han entret banen bøyde verdensstjernen seg ned og kastet opp på gressmatta, skriver AP.

VM-nerver

Det er ikke første gang mannen, som har vært blant verdens beste spillere i en årrekke, vrenger magen på fotballbanen. Til forvirring og bekymring for supportere og leger.

Argentinas trener i fotball-VM, Alejandro Sabella, forklarer de plutselige oppkastene med at verdensstjernen er nervøs før og under kamp.

– I disse tider kan det forklares med angst mer enn noe annet. Det er vanskelig å beholde roen, sier Sabella, vel vitende om at Argentinas befolkning og resten av verden har høye forventninger til laget hans.

Enormt press på Messis skuldre

Og aller størst forventninger er det til 1.69 meter høye Lionel Messi. Noen mener den lille argentineren må krone karrieren med et VM-gull for å kunne kalle seg tidenes beste fotballspiller.

Presset er enormt, da alle håper det er han som kan sikre Argentinas første VM-gull siden 1986. Den gangen var det Diego Maradona som viste veien for de hvite og himmelblå.

– Argentina er mitt land, min familie, min måte å uttrykke meg selv. Jeg ville byttet bort alle mine rekorder for å gjøre Argentinas befolkning lykkelig, svarer Messi på beskyldninger om at han ikke spiller så godt han kan for landslaget.

Ikke den eneste som kaster opp

zidane

Zinedine Zidane kastet opp på banen i oppgjøret mot England under EM i 2004.

Foto: PAUL BARKER / AFP

Også for Barcelona har han spydd flere ganger. Men Messis far, Jorge, mener det er ikke er et problem. Legene har prøvd, men aldri klart å finne årsaken til Messis plutselig brekninger.

– De har gjort alle de nødvendige testene med leger i Barcelona. De sier det er ingenting å bekymre seg for. Dette skjer ikke bare med han, men med andre store idrettsutøvere også, sier pappa-Messi.

Messi har dominert spansk fotball i en årrekke, men før han var det Zinedine Zidane som trollbandt en hel fotballverden.

Og også Zidane har blitt observert mens han kaster opp på banen. Før franskmannen skulle ta straffe mot England i EM i 2004 gjorde Zidane nettopp det. Han kastet opp, så på keeper og satte ballen utagbart i hjørnet.

Kanskje kan Messi følge opp med lignende prestasjoner i VM?

Argentinas første kamp er mot VM-debutanten Bosnia-Herzegovina søndag 15. juli.

Siste nytt

  • Her får Tunisia straffe

  • Belgia øker til 3-0

    Kommentator: Peder Mørtvedt
  • Belgia dobler etter klasseangrep

    Kommentator: Peder Mørtvedt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM