NRK Meny
Normal

Tviler på at Lance vil innrømme noe som helst

Norske sykkeleksperter frykter at Lance Armstrong (41) vil fortsette løgnene i det eksklusive TV-intervjuet med Oprah Winfrey.

Lance Armstrong og Mads Kaggestad

Forvent mer tårer enn tilståelser når Lance Armstrong blir intervjuet av Oprah Winfrey i neste uke. Innfelt er Mads Kaggestad.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Dette blir nok ikke spesielt kritisk journalistikk. Jeg har vanskelig for å se at Lance vil bli konfrontert med noe som helst, sier Mads Kaggestad til NRK.no.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey har allerede intervjuet Lance Armstrong. Programmet blir sendt neste fredag norsk tid.

Foto: Frank Gunn / Ap

Dopingutestengte Lance Armstrong har bestemt seg for å la Oprah Winfrey bli den første til å intervjue ham om dopingdommen og utestengelsen fra sykkelsporten.

Intervjuet er allerede gjort, og torsdag i neste uke blir programmet sendt på lufta. Intervjuet skal ha blitt gjort hjemme hos den tidligere toppsyklisten i Austin, Texas.

«Armstrong vil snakket åpent om den påståtte dopingskandalen, om alle de årene han er blitt beskyldt for juks, og om påstandene om at han har løyet om bruk av forbudte stoffer gjennom hele sykkelkarrieren sin» heter det i en uttalelse fra Oprah Winfrey Network.

Forventer ingen innrømmelser

Selv om New York Times hevdet å vite at Armstrong skulle bruke anledningen til å innrømme dopingmisbruket, tyder den noe vage pressemeldingen fra Oprah Winfrey på noe annet.

Kaggestad er redd sendingen blir formet mer som en forsvarstale for Lance Armstrong enn som et konfronterende intervju.

Les også: Hevder Armstrong ville gi millionbeløp til antidoping

– Hva kommer Lance til å si?

– Jeg tror det blir en hyggelig prat mellom han og Oprah, der man sitter igjen med en viss sympati for det han har gjort. Han får nok muligheten til å komme med en forsvarstale der han får forklart hvor vanskelig denne tiden har vært for ham, sier Kaggestad.

– Kommer han til å innrømme noe som helst?

– Det har jeg vanskelig for å tro. Det er så mye som står på spill for ham. Det minste tegn til innrømmelser kan føre til at han blir saksøkt, sier Kaggestad, og legger til:

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen mener Armstrong har lite å vinne ved å fortsette løgnene.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Lance kjenner Oprah fra før, og det selskapet som Oprah eier (Oprah Winfrey Network journ.anm.), er delvis eid av Discovery Channel som Armstrong har gode relasjoner til. Det er nok ikke tilfeldig at han stiller opp akkurat der.

Pedersen: – En gyllen mulighet

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen håper Armstrong benytter muligheten til å legge kortene på bordet - en gang for alle.

– Jeg håper så inderlig at han forteller sannheten. Han er tross alt dømt for dette, og har ikke mye å vinne på å fortsette løgnene, sier Pedersen.

– Han får nå en mulighet til å snakke ut. Om han benytter den, gjenstår å se. Jeg frykter en Hollywood-historie der han forsøker å forsvare heltestatusen sin - dessverre, sier Dag Erik Pedersen.

Også TV2s mangeårige Tour de France-kommentator Johan Kaggestad er skeptisk til Lance Armstrongs motiver for å stille til intervju med Oprah Winfrey.

– Han er kjent for å være en usedvanlig hard negl å knekke. Han virker å være en person som har vanskelig for å innrømme feil. Han vil nok stå på at han aldri har testet positivt, og prøve å tone ned dopingbeskyldningene, sier Kaggestad senior.

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma