Tviler på at Lance vil innrømme noe som helst

Norske sykkeleksperter frykter at Lance Armstrong (41) vil fortsette løgnene i det eksklusive TV-intervjuet med Oprah Winfrey.

Lance Armstrong og Mads Kaggestad

Forvent mer tårer enn tilståelser når Lance Armstrong blir intervjuet av Oprah Winfrey i neste uke. Innfelt er Mads Kaggestad.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Dette blir nok ikke spesielt kritisk journalistikk. Jeg har vanskelig for å se at Lance vil bli konfrontert med noe som helst, sier Mads Kaggestad til NRK.no.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey har allerede intervjuet Lance Armstrong. Programmet blir sendt neste fredag norsk tid.

Foto: Frank Gunn / Ap

Dopingutestengte Lance Armstrong har bestemt seg for å la Oprah Winfrey bli den første til å intervjue ham om dopingdommen og utestengelsen fra sykkelsporten.

Intervjuet er allerede gjort, og torsdag i neste uke blir programmet sendt på lufta. Intervjuet skal ha blitt gjort hjemme hos den tidligere toppsyklisten i Austin, Texas.

«Armstrong vil snakket åpent om den påståtte dopingskandalen, om alle de årene han er blitt beskyldt for juks, og om påstandene om at han har løyet om bruk av forbudte stoffer gjennom hele sykkelkarrieren sin» heter det i en uttalelse fra Oprah Winfrey Network.

Forventer ingen innrømmelser

Selv om New York Times hevdet å vite at Armstrong skulle bruke anledningen til å innrømme dopingmisbruket, tyder den noe vage pressemeldingen fra Oprah Winfrey på noe annet.

Kaggestad er redd sendingen blir formet mer som en forsvarstale for Lance Armstrong enn som et konfronterende intervju.

Les også: Hevder Armstrong ville gi millionbeløp til antidoping

– Hva kommer Lance til å si?

– Jeg tror det blir en hyggelig prat mellom han og Oprah, der man sitter igjen med en viss sympati for det han har gjort. Han får nok muligheten til å komme med en forsvarstale der han får forklart hvor vanskelig denne tiden har vært for ham, sier Kaggestad.

– Kommer han til å innrømme noe som helst?

– Det har jeg vanskelig for å tro. Det er så mye som står på spill for ham. Det minste tegn til innrømmelser kan føre til at han blir saksøkt, sier Kaggestad, og legger til:

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen mener Armstrong har lite å vinne ved å fortsette løgnene.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Lance kjenner Oprah fra før, og det selskapet som Oprah eier (Oprah Winfrey Network journ.anm.), er delvis eid av Discovery Channel som Armstrong har gode relasjoner til. Det er nok ikke tilfeldig at han stiller opp akkurat der.

Pedersen: – En gyllen mulighet

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen håper Armstrong benytter muligheten til å legge kortene på bordet - en gang for alle.

– Jeg håper så inderlig at han forteller sannheten. Han er tross alt dømt for dette, og har ikke mye å vinne på å fortsette løgnene, sier Pedersen.

– Han får nå en mulighet til å snakke ut. Om han benytter den, gjenstår å se. Jeg frykter en Hollywood-historie der han forsøker å forsvare heltestatusen sin - dessverre, sier Dag Erik Pedersen.

Også TV2s mangeårige Tour de France-kommentator Johan Kaggestad er skeptisk til Lance Armstrongs motiver for å stille til intervju med Oprah Winfrey.

– Han er kjent for å være en usedvanlig hard negl å knekke. Han virker å være en person som har vanskelig for å innrømme feil. Han vil nok stå på at han aldri har testet positivt, og prøve å tone ned dopingbeskyldningene, sier Kaggestad senior.

Siste nytt

 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

 • Røthe vant etter super-avslutning

  Sjur Røthe vant dagens 15 kilometer på Beitostølen. Vossingen åpnet fornuftig og økte gradvis farten. Da klarte verken dagens andremann, Simen Hegstad Krüger, eller dagens tredjemann, Martin Johnsrud Sundby, å holde tritt.

  Røthe
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM kombinert: 10 km langrenn menn
NM kombinert: 10km
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Sesongåpning langrenn: 10km fri teknikk, kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
Vinterstudio