Bjørndalen: – Norge har aldri hatt et bedre landslag

BEITOSTØLEN (NRK.no): To sultne unggutter uten respekt og fire rutinerte løpere i form skal sørge for tidenes norske skiskyttersesong.

Bjørndalen

Norge har vunnet samtlige mesterskapsstafetter siden VM i 2009. Her er laget som tok gull under vinterens VM i Nove Mesto. F.v. Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Henrik L'Abée-Lund og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at laget er styrket i år, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Han står på Beitostølen og studerer sine seks eliteløpere på herrelandslaget. Den ene mer sugen på å lykkes enn den andre. Det er spesielt skytingen som er blitt bedre, mener treneren.

Bortsett fra Johannes Thingnes Bøs (20) kragebreinsbrudd i mai, har sesongoppkjøringen gått knirkefritt. Da lillebror Bø vant et testløp tidligere denne uken viste også han at han er i rute.

– Kanskje vi bare er litt høye på oss selv, men vi har «trua». Det er viktig å tro på seg selv, gliser nest yngstemann på laget, Vetle Sjåstad Christiansen (21).

Landslagstreneren tror kombinasjonen av ung og gammel er nøkkelen til suksess.

– Unggutta er ikke beskjedne, de sparker de gamle ringrevene i baken og det er bra, sier Nordby Andersen.

Vetle Sjåstad Christiansen

Landslagets to yngste utøvere Johannes Thingnes Bø (20, bak) og Vetle Sjåstad Christiansen jobber begge knallhardt for å nå sesongens store mål: OL-stafetten i Sotsji.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

18 år

Det skiller 18 år mellom veteran Ole Einar Bjørndalen og førstereisgutt Vetle Sjåstad Christiansen, men de nyter likevel godt av hverandres matching.

Bjørndalen er så imponert over unggutta Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen at han mener Norge aldri har hatt et bedre landslag.

– Jeg tror vi aldri har hatt et så høyt nivå på landslaget som vi har i år, sier Bjørndalen som selv debuterte på landslaget helt tilbake til 1989.

Han følger nøye med på sine mye yngre lagkamerater og mener de er atskillelig mer selvgående enn de gir uttrykk for.

– Det er ikke så mye å bidra med til de gutta der, de er fryktelig gode og har allerede mye erfaring. De er gode på alt, svarer Bjørndalen på spørsmål om hva han kan lære dem.

– Bjørndalens form bedre i år

Selv har Bjørndalen fulgt sin egen gulloppskrift den siste måneden. Da resten av landslaget dro til høyden i Frankrike, reiste Bjørndalen til høyere områder i Nord-Italia. Alt for å være best mulig forberedt til OL-øvelsene på 1 400 meter.

Mandag sluttet veteranen seg igjen til resten av laget.

– Jeg tror Ole er i enda bedre form enn han var i fjor, sier landslagstreneren.

OL-stafetten

Skiskyttersesongen starter med den NRK-sendte sprinten på Sjusjøen førstkommende lørdag. Deretter går det slag i slag med verdenscuprenn frem til det aller viktigste denne sesongen: OL i februar.

Der blir det knallhard kamp om de fire plassene på stafettlaget.

– Jeg har ett mål denne sesongen: OL-stafetten, sier Sjåstad Christiansen som beskriver sesongoppkjøringen som knirkefri.

– Den har gått strålende for hele laget. Det blir et sterkt norsk lag i år.

Sportsnyheter

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Graabak nær utrolig opphenting

  Uten Jarl Magnus Riiber på start ble det ingen ny norsk seier i den andre verdenscupkonklurransen i Ruka. Tyske Terrence Weber vant foran to landsmenn.

  Jørgen Graabak tok sjuendeplassen etter å ha gått seg opp fra sin 22.-plass etter hoppingen. Graabak lå an til å kapre tredjeplassen på imponerende vis, men ble fragått helt mot slutten.

  Det ble også sjuendeplass i fredagens sprint over fem kilometer på trønderen.

  Den tyske veteranen Eric Frenzel ble nummer to, mens Vincent Geiger tok tredjeplassen.

  Jarl Magnus Riiber og Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementerte hoppdresser. Dermed ble det Espen Bjørnstad man måtte håpe på av de norske løperne.

  y5xpaIQ54H8
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Tap i double for Ruud og Durasovic

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte i doublekampen mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo lørdag, men Norge leder likevel 2-1. Dermed trengs det en seier i single for avansement.

  Doublespesialistene Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov ga Ruud og Durasovic mer enn nok å hanskes med hjemme i Oslo Tennis Arena. Norges to beste tennisspillere måtte gi tapt med settsifrene 6-7 (4-7), 6-3.

  JRTrSGy8HIc
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal