NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Norge har aldri hatt et bedre landslag

BEITOSTØLEN (NRK.no): To sultne unggutter uten respekt og fire rutinerte løpere i form skal sørge for tidenes norske skiskyttersesong.

Bjørndalen

Norge har vunnet samtlige mesterskapsstafetter siden VM i 2009. Her er laget som tok gull under vinterens VM i Nove Mesto. F.v. Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Henrik L'Abée-Lund og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at laget er styrket i år, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Han står på Beitostølen og studerer sine seks eliteløpere på herrelandslaget. Den ene mer sugen på å lykkes enn den andre. Det er spesielt skytingen som er blitt bedre, mener treneren.

Bortsett fra Johannes Thingnes Bøs (20) kragebreinsbrudd i mai, har sesongoppkjøringen gått knirkefritt. Da lillebror Bø vant et testløp tidligere denne uken viste også han at han er i rute.

– Kanskje vi bare er litt høye på oss selv, men vi har «trua». Det er viktig å tro på seg selv, gliser nest yngstemann på laget, Vetle Sjåstad Christiansen (21).

Landslagstreneren tror kombinasjonen av ung og gammel er nøkkelen til suksess.

– Unggutta er ikke beskjedne, de sparker de gamle ringrevene i baken og det er bra, sier Nordby Andersen.

Vetle Sjåstad Christiansen

Landslagets to yngste utøvere Johannes Thingnes Bø (20, bak) og Vetle Sjåstad Christiansen jobber begge knallhardt for å nå sesongens store mål: OL-stafetten i Sotsji.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

18 år

Det skiller 18 år mellom veteran Ole Einar Bjørndalen og førstereisgutt Vetle Sjåstad Christiansen, men de nyter likevel godt av hverandres matching.

Bjørndalen er så imponert over unggutta Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen at han mener Norge aldri har hatt et bedre landslag.

– Jeg tror vi aldri har hatt et så høyt nivå på landslaget som vi har i år, sier Bjørndalen som selv debuterte på landslaget helt tilbake til 1989.

Han følger nøye med på sine mye yngre lagkamerater og mener de er atskillelig mer selvgående enn de gir uttrykk for.

– Det er ikke så mye å bidra med til de gutta der, de er fryktelig gode og har allerede mye erfaring. De er gode på alt, svarer Bjørndalen på spørsmål om hva han kan lære dem.

– Bjørndalens form bedre i år

Selv har Bjørndalen fulgt sin egen gulloppskrift den siste måneden. Da resten av landslaget dro til høyden i Frankrike, reiste Bjørndalen til høyere områder i Nord-Italia. Alt for å være best mulig forberedt til OL-øvelsene på 1 400 meter.

Mandag sluttet veteranen seg igjen til resten av laget.

– Jeg tror Ole er i enda bedre form enn han var i fjor, sier landslagstreneren.

OL-stafetten

Skiskyttersesongen starter med den NRK-sendte sprinten på Sjusjøen førstkommende lørdag. Deretter går det slag i slag med verdenscuprenn frem til det aller viktigste denne sesongen: OL i februar.

Der blir det knallhard kamp om de fire plassene på stafettlaget.

– Jeg har ett mål denne sesongen: OL-stafetten, sier Sjåstad Christiansen som beskriver sesongoppkjøringen som knirkefri.

– Den har gått strålende for hele laget. Det blir et sterkt norsk lag i år.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport