Bjørndalen: – Norge har aldri hatt et bedre landslag

BEITOSTØLEN (NRK.no): To sultne unggutter uten respekt og fire rutinerte løpere i form skal sørge for tidenes norske skiskyttersesong.

Bjørndalen

Norge har vunnet samtlige mesterskapsstafetter siden VM i 2009. Her er laget som tok gull under vinterens VM i Nove Mesto. F.v. Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Henrik L'Abée-Lund og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at laget er styrket i år, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Han står på Beitostølen og studerer sine seks eliteløpere på herrelandslaget. Den ene mer sugen på å lykkes enn den andre. Det er spesielt skytingen som er blitt bedre, mener treneren.

Bortsett fra Johannes Thingnes Bøs (20) kragebreinsbrudd i mai, har sesongoppkjøringen gått knirkefritt. Da lillebror Bø vant et testløp tidligere denne uken viste også han at han er i rute.

– Kanskje vi bare er litt høye på oss selv, men vi har «trua». Det er viktig å tro på seg selv, gliser nest yngstemann på laget, Vetle Sjåstad Christiansen (21).

Landslagstreneren tror kombinasjonen av ung og gammel er nøkkelen til suksess.

– Unggutta er ikke beskjedne, de sparker de gamle ringrevene i baken og det er bra, sier Nordby Andersen.

Vetle Sjåstad Christiansen

Landslagets to yngste utøvere Johannes Thingnes Bø (20, bak) og Vetle Sjåstad Christiansen jobber begge knallhardt for å nå sesongens store mål: OL-stafetten i Sotsji.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

18 år

Det skiller 18 år mellom veteran Ole Einar Bjørndalen og førstereisgutt Vetle Sjåstad Christiansen, men de nyter likevel godt av hverandres matching.

Bjørndalen er så imponert over unggutta Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen at han mener Norge aldri har hatt et bedre landslag.

– Jeg tror vi aldri har hatt et så høyt nivå på landslaget som vi har i år, sier Bjørndalen som selv debuterte på landslaget helt tilbake til 1989.

Han følger nøye med på sine mye yngre lagkamerater og mener de er atskillelig mer selvgående enn de gir uttrykk for.

– Det er ikke så mye å bidra med til de gutta der, de er fryktelig gode og har allerede mye erfaring. De er gode på alt, svarer Bjørndalen på spørsmål om hva han kan lære dem.

– Bjørndalens form bedre i år

Selv har Bjørndalen fulgt sin egen gulloppskrift den siste måneden. Da resten av landslaget dro til høyden i Frankrike, reiste Bjørndalen til høyere områder i Nord-Italia. Alt for å være best mulig forberedt til OL-øvelsene på 1 400 meter.

Mandag sluttet veteranen seg igjen til resten av laget.

– Jeg tror Ole er i enda bedre form enn han var i fjor, sier landslagstreneren.

OL-stafetten

Skiskyttersesongen starter med den NRK-sendte sprinten på Sjusjøen førstkommende lørdag. Deretter går det slag i slag med verdenscuprenn frem til det aller viktigste denne sesongen: OL i februar.

Der blir det knallhard kamp om de fire plassene på stafettlaget.

– Jeg har ett mål denne sesongen: OL-stafetten, sier Sjåstad Christiansen som beskriver sesongoppkjøringen som knirkefri.

– Den har gått strålende for hele laget. Det blir et sterkt norsk lag i år.

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal