NRK Meny
Normal

Hevder Solskjær blir Cardiff-klar torsdag

Den engelske avisen The Mirror hevder at Ole Gunnar Solskjær blir presentert som Cardiffs nye manager torsdag. Hvis det blir en realitet skal han angivelig få 250 millioner kroner å handle spillere for.

OGS

LINKES TIL PREMIER LEAGUE-KLUBB: Her er Vincent Tan (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær på Emirates under kampen mellom Arsenal og Cardiff første nyttårsdag.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Allerede lørdag kan det være Ole Gunnar Solskjær debuterer som Cardiff-manager. Da spiller den walisiske klubben bortekamp mot Newcastle i FA-cupen.

NRK har vært i kontakt med redaksjonen til engelske The Mirror. I en artikkel de skal publisere torsdag spekulerer de i at Solskjær blir presentert som Cardiff-manager på en pressekonferanse torsdag. Etter det The Mirror skal ha blitt fortalt kommer Solskjær til å signere en såkalt «12 måneders rolling contract».

Det betyr i korte trekk at han skriver under på en løpende avtale med klubben med gjensidig oppsigelsestid på 12 måneder.

– Får kvart milliard

Den fungerende Cardiff-manageren ledet trolig sin siste kamp i Premier League borte mot Arsenal onsdag, der det ble 0-2-tap.

– Sannsynligvis er det min siste kamp, ja, sa David Kerslake etter tapet på Emirates.

Ifølge den engelske avisen The Guardian er det bare formaliteter som gjenstår før Solskjær formelt er klar som Cardiff-manager. Dersom nordmannen skriver under for waliserne skal han angivelig få 250 millioner kroner å handle for i januarvinudet.

Blant spillerne klubben ønsker å kjøpe er Blackpool-vingen Tom Ince, sønn av tidligere Manchester United-spiller Paul Ince. I tillegg skal klubben ønske å kjøpe en angriper fra øverste hylle. The Mirror spekulerer også i torsdagens artikkel i at Solskjær kommer til å ta med seg den norske landslagsspilleren Mats Møller Dæhli fra Molde.

Onsdag var Solskjær i London sammen med Cardiff-eier Vincent Tan.

Laster Twitter-innhold

– Jeg visste ikke om at han var på tribunen. Ingen visste om det på forhånd og det ble ikke nevnt i garderoben, sa Kerslake etter Arsenal-kampen.

Les også: TV2: Solskjær blir ny Cardiff-manager

Les også: – Solskjær er Cardiffs førstevalg

Les også: – Hvis det går galt, er det mulig å skylde på eieren

Bekrefter forhandlinger

NRK har vært i kontakt med Cardiff City Football Club. De bekrefter at det pågår forhandlinger mellom Solskjær og klubben, men ønsker ikke å si noe konkret om dette.

– Det er mulig vi kaller inn til en pressekonferanse torsdag eller i løpet av uken, mer konkret ønsker jeg ikke å være ennå. Dette skyldes utelukkende at vi ønsker at alle de involverte partene (Molde, Solskjær og ledelsen i Cardiff) skal gjøre seg ferdig med prosessen, sier presseansvarlig Barrie McAuliffe til NRK.

På sine tre sesonger i Molde har Solskjær tatt to seriegull og ett cupgull. Han har også vært Cardiffs førstevalg til å bli ny manager. Ifølge The Mirrors kilder ble Solskjær tilbudt jobben allerede forrige uke. Hans tidligere manager i Manchester United, og nære venn, Sir Alex Ferguson, har derimot oppfordret nordmannen til ikke å ta jobben.

Cardiff kjemper mot nedrykk, men den fungerende manageren har klokkertro på at de kommer til å unngå nedrykk. Tilsynelatende uten storhandel i januar.

– Jeg har 100 prosent tiltro til at dette laget er godt nok til å holde seg i Premier League, sa Kerslake etter kampen.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen har ikke svart på NRKs henvendelser onsdag kveld.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid