NRK Meny
Normal

– Solskjær er Cardiffs førstevalg

Mange engelske medier har koblet Ole Gunnar Solskjær til manager-jobber i Premier League denne høsten, men lørdag kan også de seriøse avisene The Guardian og The Times melde at Cardiff faktisk ønsker Solskjær som ny manager.

Ole Gunnar Solskjær

Har Ole Gunnar Solskjær ledet sin siste kamp for Molde?

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Solskjær - Guardian

Den troverdige britiske avisen The Guardian sparer ikke på spalteplassen når de omtaler Ole Gunnar Solskjær i lørdagens avis.

Foto: The Guardian

Høstens saga om Solskjærs «hjemkomst» til England – denne gang som manager – har blåst opp i full styrke etter manglende signering av ny kontrakt med Molde, samt ledige trenerjobber i Premier League-klubbene West Bromwich og Cardiff.

Flere aviser og bookmakere har jevnlig lansert Solskjær som het kandidat til begge jobbene.

Sist ut er Daily Mirror som lørdag skriver at det er hele «95 prosent sjanse for at Solskjær tar over manager-jobben i Cardiff».

Dette ryktet skal man likevel ta med en klype havsalt ettersom Daily Mirror har ry på seg for å være en lite troverdig avis i fotballsammenheng.

Men kanskje er det likevel grunn til å tro at det er hold i ryktene? Denne helgen har nemlig også de langt mer seriøse avisene The Guardian og The Times loddet stemningen mellom Solskjær og waliserne i Cardiff.

Der blir det ettertrykkelig poengtert at Molde-manageren skal være Cardiffs aller heteste valg til den ledige trenerjobben.

Lunken til jobben?

Dersom ryktene stemmer, vil Solskjær ta over førersetet etter Malky Mackay, som fikk sparken av klubbens rike eier Vincent Tan etter 3-0-tapet mot Southampton i romjulen.

Tan

Cardiff sin styrtrike eier Vincent Tan skal være interessert i Solskjær, men vil Molde-manageren jobbe under ham?

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

The Guardian omtaler Solskjær som et kupp for Tan & co, men nevner at den tidligere United-legenden kan være lunken til jobben.

Sir Alex Ferguson sin trofaste elev skal i likhet med sin tidligere sjef være opptatt av å ha den riktige eieren i ryggen.

Solskjær har tidligere blitt koblet til andre Premier League-klubber som eksempelvis Aston Villa, men har takket nei.

Andre kandidater til Cardiff-jobben er ifølge den britiske avisen tidligere England-manager Sven-Göran Eriksson og tyrkiske Yilmaz Vural.

Molde venter fortsatt

Solskjær har vært i Molde i tre sesonger, og ledet klubben til to serie- og ett cupgull.

Den tidligere United-legenden har kontrakt til sommeren 2014, og det har hele tiden vært snakk om at han skulle avklare kontraktssituasjonen sin denne høsten.

Solskjær hadde sist fått frist ut denne julen med å skrive ny kontrakt. Fredag kunne NRK melde at Molde har fortsatt ikke fått Solskjær-svar.

Bookmakerne tror i alle fall Solskjær snart flytter på seg; Moldes manager gir bare to ganger pengene tilbake hos selskapet Bet Victor for å bli ny Cardiff-manager.

Ifølge Oddschecker, som har oversikt over alle bettingselskapene, er Molde-treneren favoritt til Cardiff-jobben hos 11 bettingselskaper av 11 mulige.

Adm.dir. Tarje Nordstrand Jacobsen sa i går til NRK at Molde ikke har planer om å kommunisere noe offentlig om den uløste situasjonen rundt sin manager på denne siden av nyåret.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.