– Sikker på at jeg kan kjempe om seieren

TROMSØ (NRK): Petter Northug reiser hjem fra NM i trygg forvissning om at det er mulig å slå Marin Johnsrud Sundby i Holmenkollen.

Petter Northug

TUNGE TAK: Petter Northug slikker i seg NM-stemninga i Tromsø før kraftanstrengelsen neste helg.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler jeg ligger veldig bra an. Jeg har fått gjort en veldig bra jobb etter Tour de Ski og ser fram mot femmila, sier Petter Northug (30) til NRK.

Søndag ettermiddag reiste han hjem fra et vellykket NM i Tromsø. Lørdag gikk han inn til seier på tremila med skibytte – søndag fulgte han opp med en god andreetappe for Strindheim i stafetten.

Nå venter altså løpet Northug selv har utpekt som det aller viktigste i vinter, femmila i Holmenkollen.

– Aldri en klarere favoritt

Han vant den i 2010, bare to uker etter at han ble olympisk femmilsmester i Vancouver, og fulgte opp med ny seier under VM i 2011.

Likevel – i år er ikke Northug i nærheten av å være favoritt. Det stempelet hviler på Martin Johnsrud Sundby, som har vært i en egen divisjon i distanselangrenn til nå denne vinteren.

Men Northug har langt fra gitt opp seieren.

– På en kjempedag er jeg sikker på at jeg kan være med og kjempe om seieren, selv om det kanskje aldri har vært en klarere favoritt på forhånd. Jeg ønsker å krige om seieren, fastslår han.

Forberedt på smerte

Nå skal Northug samle overskudd. Sprinten i Drammen onsdag blir den siste hardøkta før lørdagens manndomsprøve.

Samtidig foregår det en ikke uvesentlig jobb mellom ørene på Northug.

– De mentale forberedelsene har allerede startet. Du må være forberedt på at det blir vondt og hardt, som løypa er nå, påpeker han.

– Hvordan gjør du det?

– Man prøver å gå igjennom scenario. Man har gått den før og må legge planer. Ut fra det vi har sett tidligere i år, kommer det til å bli gått fort, konstaterer Petter Northug.

Siste nytt

 • Gjerdalen vant La Sgambeda

  Tord Asle Gjerdalen slo til rett før mål og vant Ski Classics-rennet La Sgambeda i Livigno. Seieren kom til tross for at flere i Team Santander var slått ut av sjukdom. Gjerdalen hadde mest krefter de siste hundre meterne og slo russiske Ilja Tsjernousov i spurten. Langløpskongen Petter Eliassen, som vant sist helgs Ski Classics-prolog i Sveits, måtte ta til takke med tredjeplass.

  Gjerdalen
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Trine Rønning gir seg på landslaget

  Etter 164 kamper og 22 mål med flagget på brystet gir tidligere landslagskaptein Trine Rønning seg på landslaget. Norge mister dermed en viktig brikke i laget foran EM sommeren 2017.

  – Det blir nok ett år til i Stabæk, men det føles som jeg legger opp. Det er jo landslaget man trener og spiller for, sier Rønning til NRK.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Sgambeda
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: utfor menn
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting sprint kvinner
V-cup skiskyting: sprint kvinner
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup langrenn 5 km fri teknikk kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner