NRK Meny
Normal

– Sikker på at jeg kan kjempe om seieren

TROMSØ (NRK): Petter Northug reiser hjem fra NM i trygg forvissning om at det er mulig å slå Marin Johnsrud Sundby i Holmenkollen.

Petter Northug

TUNGE TAK: Petter Northug slikker i seg NM-stemninga i Tromsø før kraftanstrengelsen neste helg.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler jeg ligger veldig bra an. Jeg har fått gjort en veldig bra jobb etter Tour de Ski og ser fram mot femmila, sier Petter Northug (30) til NRK.

Søndag ettermiddag reiste han hjem fra et vellykket NM i Tromsø. Lørdag gikk han inn til seier på tremila med skibytte – søndag fulgte han opp med en god andreetappe for Strindheim i stafetten.

Nå venter altså løpet Northug selv har utpekt som det aller viktigste i vinter, femmila i Holmenkollen.

– Aldri en klarere favoritt

Han vant den i 2010, bare to uker etter at han ble olympisk femmilsmester i Vancouver, og fulgte opp med ny seier under VM i 2011.

Likevel – i år er ikke Northug i nærheten av å være favoritt. Det stempelet hviler på Martin Johnsrud Sundby, som har vært i en egen divisjon i distanselangrenn til nå denne vinteren.

Men Northug har langt fra gitt opp seieren.

– På en kjempedag er jeg sikker på at jeg kan være med og kjempe om seieren, selv om det kanskje aldri har vært en klarere favoritt på forhånd. Jeg ønsker å krige om seieren, fastslår han.

Forberedt på smerte

Nå skal Northug samle overskudd. Sprinten i Drammen onsdag blir den siste hardøkta før lørdagens manndomsprøve.

Samtidig foregår det en ikke uvesentlig jobb mellom ørene på Northug.

– De mentale forberedelsene har allerede startet. Du må være forberedt på at det blir vondt og hardt, som løypa er nå, påpeker han.

– Hvordan gjør du det?

– Man prøver å gå igjennom scenario. Man har gått den før og må legge planer. Ut fra det vi har sett tidligere i år, kommer det til å bli gått fort, konstaterer Petter Northug.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal