NRK Meny
Normal

– Sikker på at jeg kan kjempe om seieren

TROMSØ (NRK): Petter Northug reiser hjem fra NM i trygg forvissning om at det er mulig å slå Marin Johnsrud Sundby i Holmenkollen.

Petter Northug

TUNGE TAK: Petter Northug slikker i seg NM-stemninga i Tromsø før kraftanstrengelsen neste helg.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler jeg ligger veldig bra an. Jeg har fått gjort en veldig bra jobb etter Tour de Ski og ser fram mot femmila, sier Petter Northug (30) til NRK.

Søndag ettermiddag reiste han hjem fra et vellykket NM i Tromsø. Lørdag gikk han inn til seier på tremila med skibytte – søndag fulgte han opp med en god andreetappe for Strindheim i stafetten.

Nå venter altså løpet Northug selv har utpekt som det aller viktigste i vinter, femmila i Holmenkollen.

– Aldri en klarere favoritt

Han vant den i 2010, bare to uker etter at han ble olympisk femmilsmester i Vancouver, og fulgte opp med ny seier under VM i 2011.

Likevel – i år er ikke Northug i nærheten av å være favoritt. Det stempelet hviler på Martin Johnsrud Sundby, som har vært i en egen divisjon i distanselangrenn til nå denne vinteren.

Men Northug har langt fra gitt opp seieren.

– På en kjempedag er jeg sikker på at jeg kan være med og kjempe om seieren, selv om det kanskje aldri har vært en klarere favoritt på forhånd. Jeg ønsker å krige om seieren, fastslår han.

Forberedt på smerte

Nå skal Northug samle overskudd. Sprinten i Drammen onsdag blir den siste hardøkta før lørdagens manndomsprøve.

Samtidig foregår det en ikke uvesentlig jobb mellom ørene på Northug.

– De mentale forberedelsene har allerede startet. Du må være forberedt på at det blir vondt og hardt, som løypa er nå, påpeker han.

– Hvordan gjør du det?

– Man prøver å gå igjennom scenario. Man har gått den før og må legge planer. Ut fra det vi har sett tidligere i år, kommer det til å bli gått fort, konstaterer Petter Northug.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal