– Så sykt kleint! Må jeg kommentere det?

OBERHOF/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (24) ble mildt sagt flau da hun fikk se bildet av seg selv i kalenderen til Det internasjonale skiskytterforbundet.

Tiril Eckhoff har fått merke baksiden av å bli vår nye skiskytterstjerne. Nå har hun - ganske ufrivillig - blitt kalenderpike

SE VIDEO: Slik reagerte Tiril Eckhoff da NRK viste henne kaldenderbildet. Det er fotograf Martin Embacher som har tatt bildene av Eckhoff og de andre skiskytterstjernene. Foto/redigering: Jørn Tveter.

– Så sykt kleint! Må jeg kommentere det? Åhh.

Tiril Eckhoff

SKUFFET: Tiril Eckhoff kom kun på 13. plass under sprinten i Oberhof.

Foto: Jens Meyer / Ap

Tiril Eckhoff står med et stort bilde av seg selv i hånden og ler lavmælt.

Den norske skiskytterstjernen er nettopp blitt konfrontert med blinkskuddet av henne fra januarsiden på IBUs offisielle kalender for 2015.

– Så sykt dårlig gjort av dere, sier hun og gliser.

Bildet viser en stivpyntet og elegant Eckhoff med rød kjole og matchende lepper som smiler bredt til fotografen.

– Ikke akkurat frivillig

Kalenderen er en årlig tradisjon fra Det internasjonale skiskytterforbundet og sees av skiskytterfans over hele verden.

Men Eckhoff skulle helst vært foruten.

– Det var jo ikke akkurat frivillig. Det er sånn man må gjøre når man har gjort det bra, sier 24-åringen som fikk sitt store gjennombrudd i fjorårets OL-sesong.

En annen hverdag

Kalenderbilde: Ole Einar Bjørndalen

FORSIDEMANN: Ole Einar Bjørndalen har fått æren av å fronte kalenderen sammen med Kajsa Mäkäräinen og Darja Domratsjeva. Dette er et mobilbilde av kalenderen.

Foto: Martin Embacher / IBU

Den norske skiskytteren har nemlig gått fra å være en relativt anonym utøver til å bli en verdensstjerne på kort tid. Og det merkes på timeplanen.

– Det er en helt annen hverdag. Det er gøy, men samtidig koster det en del. Det er mye annet en skiskyting jeg må ta stilling til nå. Det er en del av gamet, sier Eckhoff.

Koster det av og til for mye?

– Ja, det er en grunn til at jeg blir syk i Hochfilzen før jul. Men jeg må bare bli proff og leve med det, svarer hun.

Det er imidlertid ikke bare Eckhoff som må stille opp på mye utenomsportslig blant de norske skiskytterne. Gjennom hele oktober kan skiskytterfans glede seg over gliset til Ole Einar Bjørndalen i kalenderen.

Samme mann pryder også forsiden med Darja Domratsjeva og Kajsa Mäkäräinen.

Siste nytt

 • Rekordtidlig friidretts-VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året.

  Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt i august neste år, men det måtte utsettes som følge av at sommer-OL i Tokyo ble utsatt i et år.

  Den nye terminlisten gjør at det ikke blir kollisjoner mellom VM, EM og Samveldelekene, som alle skal holdes i juli/august 2022.

  – Dette blir en bonanza for friidrettsfans verden rundt, sier president i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud
 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt

Sendeplan

Kl. Program Kanal