Lions-ekspert om Rugland: – Han vil få flere sjanser

Håvard Ruglands (28) NFL-drøm er over for denne gang, men NFL-ekspert og Lions-journalist David Burkett (37) tror nordmannen vil få flere sjanser til å sparke seg inn i et amerikansk fotballag.

Håvard Rugland

Håvard Rugland ble droppet av Detroit Lions, men nordmannen er ventet å fortsette å jage drømmen om å bli NFL-kicker.

Foto: Leon Halip / Afp

– Forhåpentligvis får han sjansen til å prøve seg for andre lag. Hver tirsdag har NFL-lagene såkalte «tryouts», der hvem som helst kan prøve seg. Det er 32 kickerplasser i NFL, så det er flere muligheter, sier David Burkett til NRK.no på telefon fra Detroit.

Havard Rugland

Håvard Rugland har scoret på alle tre «field goal»-mulighetene han har fått i sesongoppkjøringen.

Foto: Duane Burleson / Ap

Burkett følger Detroit Lions på heltid for avisen Detroit Free Press, og har fulgt Håvard Ruglands NFL-eventyr siden starten.

Ble vraket

Rugland har nærmest blitt en kulthelt blant NFL-fans etter den famøse youTube-videoen som ga ham sjansen i Detroit Lions.

Nordmannen har imponert på prøvespill, men tirsdag fikk han den tunge beskjeden om at klubben heller ønsket å satse på veteranen David Akers.

Det til tross for at Rugland har vært feilfri på alle sparkene han har gjort i sesongoppkjøringen.

VIDEO: Se Rugland sette sitt første field goal (ekstern lenke)

– Ikke overrasket

Lions-journalist Burkett ble likevel ikke overrasket over at Lions valgte å vrake Rugland.

– Nei, det var ikke veldig overraskende. Det har egentlig ligget i kortene en stund. Han har hatt mange fans og fått en god del følgere her borte, men at han skulle danke ut David Akers, som har vært på All Star-laget i NFL seks ganger, var aldri veldig sannsynlig, sier Burkett.

– Var Rugland bare et PR-show for Detroit Lions?

– Nei, på ingen måte. Han fikk en reell sjanse til å spille seg inn på laget. Og personlig synes jeg han gjorde det veldig bra da han fikk sjansen. Men det er vanskelig. Det er tross alt 90 spillere som kjemper om 53 plasser, sier Burkett.

Hylles på sosiale medier

Mange fotballglade amerikanere ytret sin støtte til den norske sensasjonsmannen etter at vrakingen ble kjent. Rugland har åpenbart imponert mange NFL-fans.

«Detroit Lions har gjort en kjempetabbe. Rugland kommer til å «kicke» i Super Bowl en dag», heter det i en Twitter-melding.

«Rugland er ledig på markedet. Hello Green Bay Packers», skriver en annen.

David Burkett

David Burkett er fast Detroit Lions-journalist. Han tror nordmannen er god nok til å kunne spille seg inn på et NFL-lag.

Foto: Detroit Free Press/faksimile

Ruglands NFL-drøm trenger nemlig ikke å være over helt ennå.

Kan spille i Canada

Nordmannen kan fortsatt bli plukket opp av andre NFL-lag. Også Burkett tror Rugland vil få muligheten hos andre lag.

– Han vil få sjansen, men ting blir mye vanskeligere nå. Nå har han ingen til å betale regningene sine lenger. Han er absolutt NFL-kaliber, men man kan ikke legge skjul på at han er en ordentlig fersking, sier Burkett, og legger til:

– Han kan også prøve seg i den canadiske ligaen.

Rugland var altså blant de første som ble droppet da Lions måtte slanke troppen tirsdag.

90 spillere ble til 75. Lørdag gjøres den siste slankeoperasjonen - da skal Lions stå igjen med 53 spillere som kan brukes når NFL-sesongen starter 5. september.

Ruglands NFL-eventyr startet i november 2012, da en agent fra New York Jets hentet ham over til USA på prøvespill etter å ha sett triksevideoen hans på youTube. 28-åringen prøvde seg for to andre klubber, og til slutt fikk han kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions i april i år.

YouTube-videoen «Kickalicious» har i skrivende stund mer enn 4,875,000 visninger.

VIDEO: Rugland ble en medieyndling i Detroit

Håvard Rugland er blitt svært populær i Detroit, hvor han kjemper om fast plass på NFL-laget.

Håvard Rugland om medietrykket

VIDEO: Rugland forteller om sin aller første NFL-kamp

I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland. Reporter: Hans Henrik Løken

Håvard Rugland om NFL kampen

VIDEO: Her er «kickalicious»-videoen NFL-verden snakker om

Håvard Ruglands skrytevideo på YouTube har fått mye oppmerksomhet. 27-åringens fantastiske tilslag og triksskudd har resultert i invitasjon til USA og amerikansk fotball.

Youtube-video kan bane vei for nordmann i NFL

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal