– Øvrebø blir toppidrettssjef

Tore Øvrebø blir i løpet av kort tid presentert som ny toppidrettssjef, ifølge TV 2.

Øvrebø

Tore Øvrebø har vært konstituert som toppidrettssjef siden september, men nå ser det ut som om han får jobben på permanent basis.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Øvrebø har allerede erfaring i jobben ettersom han har vært konstituert i stillingen siden Jarle Aambø trakk seg i september i fjor.

Stavanger-mannen har vært assisterende sjef under Aambø i en lengre periode, og har vært ansatt ved Olympiatoppen siden 2004.

Vil ikke kommentere

Inge Andersen vil ikke kommentere TV 2s opplysninger.

– Vi vil holde den oppsatte tidsplanen med god margin som ble kommunisert på NIFs Ledermøte i Bergen, sier Andersen til TV 2.

Jarle Aambø trakk seg etter at Tvedt-utvalget slo fast at Olympiatoppen måtte fornye seg. Kjetil Tømmernes var ifølge kanalen den store favoritten til å få sjefsjobben, men takket nei på grunn av hans nåværende jobbsituasjon.

Nå ser det altså ut som om Øvrebø bli sjef på permanent basis.

Tidligere roer

Stavanger-mannen har vært et kjent ansikt i norsk idrett i en årrekke. Han var landslagsroer på 80-tallet og ble senere landslagstrener i samme idrett.

Han var blant annet trener for Olaf Tufte da Horten-roeren tok OL-gull i Athen i 2004.

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal